Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Aslında ben de yerinde olsam gider Türkiye'den alırdım sıfır ya da ikinci el çünkü deneme şansım olurdu. Ama illa netten sipariş vereceğim diyorsan www.musiciansfriend.com burada music123'den daha fazla çeşit var üstelik daha ucuz. Üstelik Türkiye'ye de gönderiyorlar. Güvenebilirsin ama gümrük riski tabii ki var.
Ama alacağın gitar + gümrük vergisi Türkiye'deki fiyatının çok daha altı ise deneyebilirsin... Ayrıca forumda bir sürü gitar var tam senlik ve tertemiz onlardan düşünebilirsin.
Saygılar

kararimi verdim ben les paul goth alicam. internetten almamin sebebi de butce meselesiyle ilgili. zuhal'e sordum bu gitari ellerinde 2. el varmis fiyati da 500 dolar. ben ayni fiyata internetten alabiliyorum ve gumrukte tanidigim oldugu icin ordaki sorunu da minimuma indirmis oluyorum. hem de kullanilmamis gitar oluyo caldigim. cok param olsaydi zuhal'den siparis ettirebilirdim ama o da yok malesef. bu yuzden mecburen internetten siparis etmem gerekiyor. ben de isterdim tabii ki tunele gidip gitari deneyerek iyi bir fiyata almak ama malesef zor bir durum oluyor bu. tesekkur ederim yine de.
bu arada birkac arkadas www.musiciansfriend.com'un turkiye'ye teslimat yapmadigini soylemis. dogru mu bu? oyleyse oradan yapabilirim cunku siparisimi.

Merhaba arkdaşlar. Şimdi teyzemler amerikadalar. ve gelirken gitar getirtmeyi planlıyorum bi terslik olmaz ise. fiyat performans açısından Schecter gitarlar gözüme girdiler 🙂 gerek görüntüleri gerekse özellikleri bakımından çok beğeniyorum bu aletleri. 2 seçenek var aklımda.

1. Nevermore'dan Jeff Loomis'in kullandığı HellRaiser modelinin 6 tellisi. Ancak bu gitar sabit köprü. EMG 81/85 Aktif manyetikler var. Gövde maun sapta maun ve gülağacı. Inlay'ları gayet hoş. 650$ fiyatı.

c1_hell_blk.jpg

2. C-1 FR modeli. Bu modelde orjinal Floyd Rose var. Manyetikler Duncan Desing, gövde maun, sap maple ve gülağacı. Inlayı güzen ancak sadece 12. perdede. 600$ fiyatı.

c1_fr_blk.jpg

Metal türevi bir müzik icra edecem bu gitarla. Trash, death, doom her türlüsüne gitsin istiyorum. Ancak hiç flody rose tecrübem olmadı. Gitarın mekaniğinden de öyle pek fazla anlamam. Bunlarıda göz önünde bulundurun derim.. 🙂 Diyeceksiniz ki "oğlum ne işin var o zaman bu gitarlarla" hazır ABD fırsatını bulmuşken kaçırmak istemiyorum. 🙂

kopru olayi tamamen zevk ve begeni meselesi. eger gercekten tremoloyu cok kullanacagini dusunuyorsan gitarin soundaki degisimi de goze alarak floyd rose secersin. her ne kadar yeni sistemler akord kacirmiyor falan deseler de telleri degistirmek kolay degildir. bunu da goze alman lazim. benim kisisel tercihim floyd rose dan yana olmadi hicbir zaman.
manyetik olayina gelince emg 81 85 seti anladigim kadariyla yapmak istedigin muzik turune uygun. ama bu gitarla sicak ve dengeli clean tone yakalaman zor olabilir.

duncan design dedigin manyetigin sound u hakkinda hicbir fikrim yok, tek bildigim seymour duncan la pek bi alakasinin olmadigi. sonuc olarak eger iki gitar da ayni fiyataysa senin yerinde olsam hellraiser modelini alirdim.

Ibanez RG vs RG Prestige

RG1570 prestige almayı planlıyorum. Ancak bazı sorularım var. Öncelikle prestige RG ile normal RG ler arasında ne gibi farklar var. Prestige olan modeller fiyatını hakediyor mu? Yoksa normal RG ler fiyat performans olarak daha mı iyi?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

gitar ve ekipmanı hakkında herşey başlığıysa eğer bu heralde şu sorularıma cevap bulabilirim. harmonizer, fireworx, whammy pedal bunlar nedir ne işe yarar, nasıl kullanlır onları öğrenmek istiyorum teşekkürler

arkadaslar ibanez s 470 aldım ama soylebı sorunum var overdrive ve fdd actıım da acayıp cızırtı oluyo ayrıca bu cızırtı floyd rosenın kenarlındakı fıdalara okunddumda arıyoo ve anfi gitar arasındakı kabloyu tuttuum dada aynı sey oluyo sızce bu normal mı bu arada marshall mg15 cdabfi kullanıom ıkı alet te sıfırr... yorumlar ıcın sımdıden saolun

rolandDESCHAIN demiş ki:
arkadaslar ibanez s 470 aldım ama soylebı sorunum var overdrive ve fdd actıım da acayıp cızırtı oluyo ayrıca bu cızırtı floyd rosenın kenarlındakı fıdalara okunddumda arıyoo ve anfi gitar arasındakı kabloyu tuttuum dada aynı sey oluyo sızce bu normal mı bu arada marshall mg15 cdabfi kullanıom ıkı alet te sıfırr... yorumlar ıcın sımdıden saolun
kullandigin kabloyu bir degistir derim. marshall amfilerle gelen kablodansa buyuk ihtimalle kablo yuzundendir. eger sorun kabloda degilse de bilemicem. en iyi tahminim dip gurultu olmasidir. ama bu durumda da floyd rose'un kenarina dokununca gurultunun azalmasi gerekir artmasi degil.

AnGeLKinG_Ak47 demiş ki:
AnGeLKinG_Ak47 demiş ki:
yav ben zoom 505 II aldım ve kullnımı hakkında en ufak bilgim yok.yardımcı olursanız sevinirim...

hadi arkadaşlar bi el atın duruma ltfn...
bir gitar amfin oldugunu ve bu amfinin FX loop'u oldugunu varsayarak yaziyoyum. once gitarini amfinin input'una bagliyacaksin. sonra amfinin FX send yazan yerine bir kablo takip obur ucunu pedalin input'una takacaksin. sonra pedalin output'undan bir kablo cikip amfinin FX return yazan yerine baglayacaksin. ha eger amfinde FX loop yoksa, o zaman gitarini pedalin input'una baglayip, sonra da pedalin output'undan amfinin input'una kablo cikabilirsin ama ilk anlattigim yontemle daha iyi sonuclar alirsin cunku oyle yapinca amfinin preamp'ini kullanmamis oluyorsun.
eger amfin yoksa, o zaman allah yardimcin olsun. bu durumda sana hemen bir amfi almani tavsiye ederim.

ibanez sa160

Arkadaşlar meraba foruma yeni üye oldum nasıl kullanıldığını fln peq bilmiyorummm bu aralar elektro gitar almak istiyoruuum fakat hiç bişey bilmiyorum yeni başlicam siteleri dolaştım ibanez sa160 çok ilgimi çekti fiyatı ve özellikleri hakkında çok fazla bi bilgi bulamadım özellikle fiyatı hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim

operation_ivy demiş ki:
ya bide ben solağım, ama sanki sağla daha iyi kullanıyorum. sağla kullanmam gitarı ileride sorum waratırmı sizce

Bende solağım ve sağ elle gitar çalıyorum. Bende hiçbir sorun çıkmamıştı. Hatta bu durumu bimeyen arkadaşların,tanıdıkların öğrendiğinde verdikleri cevaplar çok hoşuna gidiyor insanın... 😆

manyetik_porecesi demiş ki:
AnGeLKinG_Ak47 demiş ki:
AnGeLKinG_Ak47 demiş ki:
yav ben zoom 505 II aldım ve kullnımı hakkında en ufak bilgim yok.yardımcı olursanız sevinirim...

hadi arkadaşlar bi el atın duruma ltfn...
bir gitar amfin oldugunu ve bu amfinin FX loop'u oldugunu varsayarak yaziyoyum. once gitarini amfinin input'una bagliyacaksin. sonra amfinin FX send yazan yerine bir kablo takip obur ucunu pedalin input'una takacaksin. sonra pedalin output'undan bir kablo cikip amfinin FX return yazan yerine baglayacaksin. ha eger amfinde FX loop yoksa, o zaman gitarini pedalin input'una baglayip, sonra da pedalin output'undan amfinin input'una kablo cikabilirsin ama ilk anlattigim yontemle daha iyi sonuclar alirsin cunku oyle yapinca amfinin preamp'ini kullanmamis oluyorsun.
eger amfin yoksa, o zaman allah yardimcin olsun. bu durumda sana hemen bir amfi almani tavsiye ederim.

cok saol valla büyük yardımın oldu.
valla hepsini denedim ama bi bunu denememiştim.output un altında ''phones'' de yazdığı için onu da buffer a bağladım falan karıştırdım bayaa yani.
cok saol gerçekten

Geri