Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

ACİL

ChatKing demiş ki:
Hangi vida ya anlamadım :? ? Yayları geren vidaları mı diyo'sun ince akord ayarı yapan vidaları mı :? ? İkisinin de benzerini tornacıda yaptırabilirsin hazır bile bulabilirsin diye düşünüyorum.. Eğer gitarın gio ise edge pro veya lo-edge'e değeceğini düşünmüyorum pek 😳 (Ah böyle yorum yapıyorum ama siz de doğrulayın ya 😀 )
yok yayları tutan yada ince akort vidaları değil.gitarın önünde floyd rose un gitara bağlı kalmasını, öne arkaya oynamasını ve köprüyü gitarın gövdesine gömerek yada çıkararak tel yüksekliğini ayarlamamızı sağlıyan vidalar.tam humbucker köprü manyetiğin dibinde.açıkcası foruma resim koymayı bilmiyorum 🙂 öğrenirsem işaretleyip koyarım.umarım anlatabilmişimdir.bu arada gitar ibanez pgm 30.edge pro bulmam çok zor gibi ama bulursam almaya değer sanırm...ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler konu halen aciliyetini korumakta 🙂

manyetik_porecesi demiş ki:
Arkadaş eğer eline bol para geçerse sen washburn ibanez falan boşver. Ben derim ki git kendine bir Gibson Les Paul ya da SG al. Hem dediğin gibi eski tarzlara uyar. Zaten ACDC, Led Zeppelin tarzı gruplar hep SG ve Les Paul kullanır. Aynı zamanda hardcore da çalabilirsin. Benim şu ana kadar çaldığım en güzel ve en versatil gitarlar bunlar. Eğer Gibson alcak paran olmazsa ağacı iyi olan bir Epiphone alırsın aynı modelden ve manyetiklerini değiştirirsin. Ben öyle yaptım ve şu anda benim gitarımın kafasındaki marka dışında orjinal bir Gibson dan hiç bi farkı yok.
Bu iki gitarı şiddetle tavsiye ederim. Kolay gelsin.
saolasın .
demek istediğimi anladın sen 8) arkadaşlarla ciddi birşeyler yaparken bir munky bir john olurken kendi egomu tatmin ederken bir jimi ,bir jimmy kesilmek amacım :?
ama kıt paralı bir öğrenci olarak her ikisini de aynı gitarla yapmak mecburiyetindeyim :?
aradığım bu benim.
saol bunu aklımın bi köşesşne yazıcam 😉

@niflheim, açıkçası floyd rose olayından pek anlamam hatta hiç anlamam ama sana verebileceğim bir tavsiye var ne kadar işine yarar bilmem. İstanbulda tünele gidersen orda Kıvılcım Müzik vardır. İbanezin türkiye bayiisidir ora. Aradığın parça her neyse orda bulabilmen lazım. Bulamasan da yeni köprü sistemini ordan temin edebilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.

@niflheim, açıkçası floyd rose olayından pek anlamam hatta hiç anlamam ama sana verebileceğim bir tavsiye var ne kadar işine yarar bilmem. İstanbulda tünele gidersen orda Kıvılcım Müzik vardır. İbanezin türkiye bayiisidir ora. Aradığın parça her neyse orda bulabilmen lazım. Bulamasan da yeni köprü sistemini ordan temin edebilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin.

evet durum vahim lakin yapabileceğim başka birşey yok sanırım gidip soracam.çok teşekkürler ilgi için...

Ha anladım o alyanı diyo'sun 🙂 Valla onlara hiç dokunmadım dokunmayı da düşünmüyorum 🙂 Tornacıyı düşün sen yine de rengi falan tutmayabilir ama acilse ihtiyacını karşılar mutlaka 😛

Merhaba, bir arkadaşımda LTD M-200 gitar var.Lic. Floyd Rose köprülü.Gitarın sap ayarında sorun yok floyd gövdeyle benim gördüğüm kadarıyla tam paralel.Ama entonasyon ayarı bozulmuş sanırım.
Akort için Ap Guitar Tuner kullanıyoruz, bütün akortu yapıyorum iyice baştan sona bi kaç kere bütün teller boş halde çok iyi fakat mesela üst telde boş perde %0 hata iken 12.perdede -%12 ye 24.perdede daha da bozuluyor.Floyd Rose da entonasyon ayarını nasıl yapabilirim?
Bir de gitar az da olsa akort kaçırıyor.Küpler artık iyice yuvarlak olmuş ben buna bağlıyorum, yeni küp nereden buluruz :?

Benim de öyle bi' sorunum vardı teller eskimiş 🙂 Öğrendiğim bi'şey var : Eski tellerle entonasyon denemesi yapma yeni telleri tak öyle yap.. Eğer hala problem varsa bir bilene götür.. Ya da google da "how to do intonation of guitar" diye arat az da ingilizcen varsa yapmaya çalış ama hiç tavsiye etmiyorum 😀😀

Eldrun demiş ki:
Merhaba, bir arkadaşımda LTD M-200 gitar var.Lic. Floyd Rose köprülü.Gitarın sap ayarında sorun yok floyd gövdeyle benim gördüğüm kadarıyla tam paralel.Ama entonasyon ayarı bozulmuş sanırım.
Akort için Ap Guitar Tuner kullanıyoruz, bütün akortu yapıyorum iyice baştan sona bi kaç kere bütün teller boş halde çok iyi fakat mesela üst telde boş perde %0 hata iken 12.perdede -%12 ye 24.perdede daha da bozuluyor.Floyd Rose da entonasyon ayarını nasıl yapabilirim?
Bir de gitar az da olsa akort kaçırıyor.Küpler artık iyice yuvarlak olmuş ben buna bağlıyorum, yeni küp nereden buluruz :?
Entonasyon için yeni tel kullanmak lazım. Teli taktığın anda yapmak da doğru değil. 2-3 saat çalınmış tellere yapmak en doğrusu. Çünkü teller paketteyken o takılı haldeki gerilimlerinde değiller...
Entonasyonu ayarlamak için her saddle'ın (telleri sıkıştırdığın parça) manyetiklere doğru olan kısmındaki alyan başlı vidayı gevşeterek ayarlaman gerek. O vida aynı zamanda saddle'ın köprüye bağlanmasını da sağlıyor. Vidayı gevşetip saddle'ı gereğine göre ileri yada geriye doğru oynatman lazım. Her seferinde tekrar akort yapmalısın. Vidayı gevşetirken tellleri gevşetmen saddle'ı daha iyi kontrol etmeni sağlar, eğer tel gerginse vidayı gevşettiğinde saddle'ı öne doğru çeker ve pozisyonu kaybedersin.
Küplerin yenisini yurtdışından getirebilirsin. Türkiye'de satıldığını zannetmiyorum. Ama en kolay yolu tornacıda yaptırabilirsin.
Önceden dediğim gibi floyd rose dan anlamam ama öbür konuyla ilgili yardımcı olabilirim. Yannız küp dediğin nedir onu açıklarsan sevinirim. Kilit sistemindeki kelepçeler mi?
Küpler teli sıkıştıran şeyler. Birçok Floyd Rose modelinde telin ucundaki boncuk, halka vs.yi kesmek gerekiyor ve telin iki ucu açık oluyor. Tel köprüye iki taraftan (bir taraftan küp diğer taraftan saddle) sıkıştırılıyor.

Selam

selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum güzel bi forummuş.Ya ben okuldaki grupda solocu olarak çalıyorum ama daha elektro almadım.müzik öğretmenim cort al dedi.gitara fazla para harcamamı,amfiyi kaliteli bişey almamı tavsiye etti. siz ne dersiniz bana gitar modeli ve amfi markası verebilirmisiniz?

Ucuz etin yahnisi kötü olur... Bu gitar, amfi vs. farketmez. Malesef ne kadar ekmek o kadar köfte...
Bu başlığı okuyabildiğin kadar oku. Cort'lar için de Cort başlığına bakabilirsin...

çok çok az paran varsa harcayacak tavsiyem bi iki sene evvelden kalma cort stat-2t bulman =)

bu eskilerin maple klavyesi var ve çok hoşlar.ben çok sevdim ama yenilerinde rosewood klavye var pek yakışmıo o gitara.

daha param var diyorsna bende cort m520 satmaktayım 350 dolara konuşabiliriz =)

yardımcı olursanız sevinirim;
max 600 ytl kadar bi butcem var, alternatif hardcore tarzlarında calıyorum. tercihen sabit koprulu bi gitar arıyorum. tavsiyeleriniz cok işime yarar...
bi de su cort için ne dersiniz. anlamıyorum yani; birisi cok overken, anlata anlata bitiremezken biriside yerden yere vuruyor! cozemedm gitti...
bi de sey derler al eline gitarı cal bi bak sana iyi geliyorsa iyidir... bi gitar ilk zamanlarda iyiken daha sonraları sapında koprusunde manyetiklerinde sorunlar cıkabilirmi? mesela su hindistan endonezya yapımı jacksonlar ibanezler ne derece iyiler, fiyatlarının hakkını verirler mi?
cok tesekkurler

Geri