Merhabalar herkese, son bir senedir amfimle daha az zaman harcadığımı fark ettim bu yüzden ekipman değişikliğine gitmek istiyorum. Şuan bir American Blues Jr. amfiye sahibim ve amfimden oldukça memnunum fakat artık eskisi kadar amfi açmıyorum, bunun yerine daha çok amfisiz bir şekilde gitarda vakit geçiriyorum. Buna ek olarak kulaklık çıkışı olmadığı için akşam saatinde amfiyi açamıyorum. Bu sebeplerle amfimi satıp bir bas amfisi ve bir gitar amfisi almayı düşünüyorum.
Aklımda elektro amfisi olarak Blackstar Id Core var 🙂 Bas gitar amfisi olarak da Marshall MB15 hoşuma gidiyor. Bir fikrim olmasına karşın aklımda hala birkaç soru var. Ne kadar dijital amfi çalarsam çalayım hepsinde kronik bir çalım dinamiğini yansıtamama sorunu karşıma çıktı. Sanki durmadan bir noise gate açıkmış hissiyatı oluşturdu bende bu amfiler. Eskisi kadar tone chaser olmadığım için ortalama bir ton kalitesi beni pek rahatsız etmemekte ama bahsettiğim gibi çalım dinamikleri konusunda birazcık daha hassasım.
Bunlara ek olarak ses kartı alma durumunu da göz önünde bulunduruyorum fakat ses kartlarıyla ilgili bilgim ve tecrübem yok. Aynı zamanda arkadaşlarımla beraber nadir de olsa bir şeyler çalarken amfi olmasının biraz daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Ses kartının ise kayıt yaparsam biraz daha avantajlı olabileceğini düşünmekteyim.
Bütçem her bir amfi için max 2000 tl ve iki amfiyi de ikinci el almayı düşünüyorum. Her ne kadar bütçem bahsettiğim gibi olsa da minimum harcama yaparak gereksinimlerimi karşılayacak bir şey almak istiyorum. Öneride bulunan herkese şimdiden teşekkürler.