M
meola
whok bende ministack olarak da mevcut, fiyatini konusuruz
Blues Junior 3 ü tanıdığım birisi gayet güzel şarkılar için kullanıyor beste yaparken. Çok iyi amfi ancak hackeiommi' nin (Abicim seninde adını öğrenmek lazım. 🙂 dediği gibi sesi açmak sıkıntılı. Ben Laney Cub Head kullanıyorum Cub Cab kabinle birlikte. Yani amfi müthiş bana göre. Cub12R düşünüyordum bundan öncede ama benim kısık seste çalmak gibi bir sorunum yok o yüzde büyüğünü aldım. Cub12R öneririm ancak channel selecti yani kanal geçişleri olmadığını bilerek al amfiyi. Yani ne kadar gain verirsen amfiye distortion o kadar artar. Distortion düğmesi yok. Fiyat performans olarak güzel amfi ama onu söyleyebilirim.
Valla preamp olarak GT 100 kullanacaksaniz en mantiklisi sesi renklendirmeyen bir solid state amfi ve daha iyi hoparlor/kabin olabilir (uygun fiyatlilardan aklima geleni tech 21 power engine ve xlr girisi var icinde preamp yok) , is sadece preamp katinda sekillenmis sinyali "renklendirmeden" yukseltmek ise zaten solid state amfiler rakipsizdir. Veya daha da iyi bir cozum XLR ustunden aktif studyo referans monitorlerine girmek olabilir. HS80M yamahalari onerebilirim 1500 lira gibi bir maliyetle. Dusuk seste lambali amfi kullanmaktan daha iyi sonuc verecektir bence.
Prosesor Effects loopta kalacaksa da bu sefer transparan olmasi icap eder GT 100 oylemidir bilmiyorum, ama benimle 1.5 ay vakit gecirmis olan GT 10 oyle degildi, TC electronic G-Force veya G-System bu konuda daha basarili ama tabiki cok daha masrafli. Ama analog sistemi zincir boyunca hep analog birakmak bizim dedelerimizden gordugumuz duydugumuz bir oguttur.
Ben aslinda cilginca birsey yapar temiz bir Roland Jazz Chorus 120 alirdim prosesor ile kullanacaksam ikinci el olarak...Lambali amfi savunmadan bir mesaj yazdigima inanamiyorum ama boylesi mantikli gozuktu sizin durumunuz icin...Lambali amfi yonunden bana saldirmaya calisan olursa, Hakan bey haric, biktirana kadar JSX'i ne kadar sevdigimi anlatir dokerim ona gore...
Eğer ses acamayacaksanız, lambalı amfi "evde lambalı amfi var" demekten daha fazla bir yarar sağlamayacaktır.
(Hocam bir de koyu karakterden kastınız ne onu açıklayabilirseniz sevinirim.) ?
Eyvah, nasıl açıklama getireyim ben imdi ona?
Tizleri fazla ön planda olmayan, aksine istesen de tizleşmeyen ve bu yüzden "fizzy"lik yani tiz fazlalığı sorunu yaratamayan amfi tipi diyeyim.
Şu video tam olmasa da az çok ne demek istediğim konusunda fikir verir. Blackstar'ın tonuna dikkat et. Laney'in kasdeetiğim koyuluğu Blackstar'ınkine göre daha tercih edilesidir (bana göre tabii):
Hocam su desibel hesabinin logaritmik oldugunu unutmayiniz lutfen 15 watt ile 5 watt arasindaki fark sizi komsularin elinden kurtarmayacak kadar az, 5 wattlik amfi de etrafinizdaki havayi gayet hareketlendirir. Olsa dukkan sizin... Ben sadece fiziksel akustik kitabinda okudugumu forumda itibar kazanmak icin yaziyorum, yoksa bilgi olarak benden kaynaklanan birsey yok yani...🙂Geçen gün gittim ve birkaç amfi denedim. Blues Jr. ve Marshall MHZ15 Haze. Blues Jr. gerçekten boyutundan beklenmeyecek ölçüde zebellah gibi ses veren bir amfi. Sound muhteşem ve amfinin bir ruhu var, çıkan ilk sesle beraber anlıyorsunuz. Fakat ne yazık ki ev için kontrol edilemez bir güce sahip. Keşke 15 değil de 5w filan olsaydı. Marshall ise transistörlü ile lambalı arası bir izlenim bıraktı bende. Blues Jr'u duyduktan sonra açıkçası biraz yavan geldi.
Dolayısıyla şu an Laney Cub 12R biraz daha ön plana çıktı. 1w girişinin olması ev için büyük avantaj. (Hocam bir de koyu karakterden kastınız ne onu açıklayabilirseniz sevinirim.) Bonus olarak da fx loop var. Bulabilirsem onunla beraber VC-15 ve Blackstar HT5R 'yi deneyeceğim. HT5R konusundaki görüşleriniz nelerdir ? Benim uğraşmak istediğim müziğe uyar mı ? Bir de Peavey Valveking hakkında yorum alabilir miyim ?