Öncelikle çok teşekkürler. 2. el işini biraz düşüneceğim bu yorumun çok yardımcı oldu fakat aileme aldıracağım için ben güvensem bile onlar güvenmeyebilir. Benim aklımda Jackson JS22, Cort X6, vs.. vardı. Eğer 2. el alamazsam bunlar nasıldır ? Jackson JS11, İbanez Grx70, cort x2, Schecter SGR C-1 de alabilirim daha ucuz ve amfiye daha rahat para ayırabilirim. İlk yazdıklarımla aralarında çok fark var mı bunların ? Ayrıca pedal illa gerekli mi başta ?
Başta sgr ve jackson gitarları çok şık bulduğumu söylemeliyim. Fakat ikisini de denemedim. Bu yüzden yorum yapmam ne derece doğru olur bilmiyorum. Cort x-2 çok tercih edilen vasat bir gitar bence. cort x-6 ise fiyat performans olarak çok üst. Ben çok beğenmiştim. Sapı çok rahat. Sesi güzel. Fakat cort gitarlarda bir hissiyat var. Böyle elinize oyuncak gitar alıyormuşçasına falan. İbanez'in düşük modelleri ile cort x-6 arasında kalsam cort'u tercih ederdim. Fakat iş çıkmazda şuan
🙁. Floyd rose denilen şey kullanmayı bilen için bahşedilmiş bir hediye. bilmeyen için ise ızdırap. Akor yapması ayrı dert. Yayları ayrı dert. Akor tutması ayrı dert. kalitesi ayrı dert. Epiphone candır diyip kaçıyım ben.
VE YİNE DE DENEMEDEN KARAR VERMEYİN!
Denerken dikkat edilmesi gereken hususlar;
1) ton çok anlaşılmasa da toplu ton ya da hırçıllı ton kendini belli eder. En iyi deneyim için tüm efektleri kapatıp eq 'yu standart hale alıp deneyin. Sonra drive kanalını deneyin.
2) verdiği hissiyat çok önemli. Sap rahatlığı, tuşe sertliği,cızırtısı var mı??
3) Sustain. Belki de gitarı ele veren en önemli şeylerden biri sustain.
4) bunu denemek biraz zor ama entonasyonu çok önemli. En sağlam ayarlarda bile gitara has entonasyon bazen bozuk olabiliyor.
Pedal bence hiç gerekli değil. (tabi bence) Ha sahne alırsın. Önce distortion açıp boostlaman gerekir. Sonra clean tonda chrous eklemen gerekir. Veyahut delay gerekir. Bu tamamiyle senin zevkin. Biraz da money money
😀. Çok sonraları istersen bi prosesör alırsın. dijitaldir. Çok beklentiye girmemen gerekir. Fakat 2000 tllik prosesörler lambalılara bile taş çıkartabilir. (çok abarttım)
Son olarak forumda tartışılmış bi sürüüü başlık var bunun üzerine. Onları da gözden geçir.