Doğru bir tercih olabilir . En basit örnek olarak Opeth in iki gitaristi de sahnede Custom 24 çalıyor ve Opeth in ilk albümlerdeki sert tonlarıyla son albümlerdeki daha smooth tonları Marshall kafalarla rahatlıkla alabiliyorlar. Bu arada amfi olarak da Marshall DSL40C fena bir seçenek olmayabilir.7 Telli Prs Se Custom 24 🙂 Bundan da daha geniş ton yelpazelisi olmaz gibi geliyor 🙂
Selamlar bayadır araştırıyorum. Daha önceden de sormuştum.
( Bare + picking + tuşem orta seviye)
Hoşuma giden müzik türleri - Blues ve alternatif rock - Telecaster görüntüsüne - duyduğum kadarıyla tonuna - bayılıyorum. O nedenle Squier Standart Telecaster + Roland cube 10gx
ya da Fender Standart Telecaster + Roland Cube 10gx almayı düşünüyorum. Bunları anlık bulmadım tabiki de aylardır bakınıyorum. Bu ikililerin nasıl olacağını, ilk elektro için ideal mi olacağını bana açıklayabilirmisiniz lütfen.... Çok teşekkür ederim. Bu arada 0 alacağım 2. elinin nasıl olduğunu anlayabilecek birileri yok çevremde.
Bunlar birbirine rakip amfiler olduğu için denemek çok önemli. Ben kullandığım vakit voxu daha tatlı rolandı daha dijital bulmuştum. Ama denemek çok önemli.Teşekkür ederim bana bir gerekçe sunabilir misin ? Roland cube için tanıdıklarımdan birisi de metal amfisi sanki biraz ya demişti. Amfiyi zaten değiştirmek istiyordum önerilerin için teşekkürler.
Bence siz gitardan çok gitara alacağınız manyetikleri araşıtırın.Belirttiğiniz özellikler %95 manyetiklerle ilgili.Farklı manyetiklerin soundlarını dinleyip araştırın derimMerhabalar. haziran sonu 7 telli almayı düşünüyorum. Genel olarak beğendiğim türler Progressive, Neoclassical Metal. Pop, Blues vs ilgilenmiyorum. İstediğim tonlar; Hacimli, Her notası duyulabilen Dist. Ritimleri, kolayca hız yapabileceğim petrucci-vari 'liquid' sololar, ve bol chorus lu clean arpejler diyebilirim. Aşırı tiz soundları sevmiyorum. Ama yine de neck manyetiğinden bridge geçtiğimde aradaki farkı anlamalıyım. Ritim işleri ile fazla uğraşan birisi değilim. Ama 7 telli ile çalınan şarkıları da çalmak istiyorum. Genel olarak solo ağırlıklı çalıyorum. Aklımda Majesty var şuan ama başka önerebileceğiniz modeller var mıdır?
Evet farkındayım ama şu anki gitarım dökülüyor. Yenisini almak farz oldu. Orta düzey bir gitar artı manyetik modifiyesi de düşünebilirim, önerilerinizi bekliyorum.Bence siz gitardan çok gitara alacağınız manyetikleri araşıtırın.Belirttiğiniz özellikler %95 manyetiklerle ilgili.Farklı manyetiklerin soundlarını dinleyip araştırın derim