Evet evet evet... Nezaman geliyormuş bilgi var mı?
Evet evet evet... Nezaman geliyormuş bilgi var mı?
1 Ekim'de çıkartmayı planlıyorlar.Evet evet evet... Nezaman geliyormuş bilgi var mı?
Fiyat olarak agresif olacaklarmış.En kötü ihtimalle 1000 dolar olsa bile piyasayı dağıtır.Ben geçici bi çözüm bulup bunu bekleyeyim.Axe FX alsam bile Ax8 çıkınca hem değerini kaybeder hem elden çıkarmaya uğraşırım.Hatta bunun için bi başlık açıp tartışsak süper olur.Belki biri okur da distrübütörlüğünü alır 😀1 Ekim'de çıkartmayı planlıyorlar.
AX8 - Any Updates?
Fiyat olarak agresif olacaklarmış.En kötü ihtimalle 1000 dolar olsa bile piyasayı dağıtır.Ben geçici bi çözüm bulup bunu bekleyeyim.Axe FX alsam bile Ax8 çıkınca hem değerini kaybeder hem elden çıkarmaya uğraşırım.Hatta bunun için bi başlık açıp tartışsak süper olur.Belki biri okur da distrübütörlüğünü alır 😀
Evet o yazıyı okudum ama ben @midnite_trilogy 'nin de dediği gibi kabin-amfi zincirlemesi kurmayacağım.Amaç konserde kullanmak da değil,sadece evde kısık seste beni mutlu edebilecek iyi sound,okadar.AX8 meselesini doğru anlamak lazım. Kesinlikle Axe II ile aynı düzeyde olmayacak bu cihaz. Üreticisinin ağzından not var aşağıda:
Originally Posted by Cliff@Fractal
"It is not an Axe-Fx. It won't be able to do two amps or two cabs. It won't have things like the Vocoder and other esoteric blocks. It's a stripped down floor version at an aggressive price.
It will have G3 modeling and user IR slots. It has two dual-core DSPs, one for amp modeling the other for effects. These DSPs are slower than the ones in the Axe-Fx so it won't be able to do two instance of amps.
There will be block compatibility between the Axe-Fx and the AX-8 meaning you can copy blocks from your Axe-Fx presets into the AX-8.
It has USB, XLR outs for FOH, 1/4 outputs for local monitoring and an FX loop. Four expression pedal inputs. AC powered, no wall-wart.
İçerisinde G3 modellemesi denilen yeni teknolojiyi kullanacakmış (ama sanırım bu zaten Axe II için de yüklenebilecek).
Bu nedenle de Ax8 çıkınca değeri düşemez Axe II'nin, aynı düzey cihazlar değiller.
1000 dolar da agresif fiyat olmayabilir🙂 Tahminler 1500-1600 dolar civarı, öyle gördüm.
Benim tavsiyem şunları dikkat almak olur:
- Daha çok amfi önünde çalmak için kaliteli efektler veya pedallar mi istiyorsunuz --> FX8
- Poweramfiye girmeyi ve cihazın portatif de olmasını mı istiyorsunuz --> AX8
- Tüm özelliklee sahip olsun mu istiyorsunuz ? --> Axe Fx II XL+
Axe FX2'nin fiyatı bile 2000 dolar.Bence 1000 doların üstünde olmaz çünkü paylaşılan şöyle bi ifade var ''Agresif bir fiyatta'' deniyor.1700 dolara çıkarırlarsa herkes güler onlara.Bu Ax8 haberi taa şubatta çıkmış ama benim bu forumda haberim oldu açıkçası. Şimdi biraz araştırdım 1500$'ın altında olması biraz zor. 1700$ bile olabilir. Çünkü fx8'İ 1350$ olarak belirlemişler. Bunu da ondan aşağı yapmazlar gibi bir kanı var genel olarak.
Yok zaten Axe FX almaktan vazgeçtim.geçici olarak bi çözüme bakıcam.Digital olayına neden bukadar yıl uzak kaldım çok utandım. 😀Hocam valla herşeyini sattın bence bekle bi çıksın fx8. Sonra paranı yatır bu işe. şimdilik basit birşeyler al. Zaten yazın sıcaklarda gitar çalmak işkence olabiliyor bazen 😀
Bilmiyorum hacım ama ben geçen gün denedim Kemper'i ve bi ara almayı kafaya koymuştum ama sevemedim.belki sen seversin ama bence Axe FX çok daha kullanışlı ve efekt konusunda çok daha ilerde. 🙂 İkisini de denesen nedemek istediğimi anlarsın.Tavsiye ederim denemeni.kemper da bir floorboard yapsa ya 🙂
adı üstünde foot controller 🙂 benim dediğim fractal ın yapacağı ax8 gibi birşey...pod hd400 zoom g9.2 gibi...Kemper in foot controller i var zaten. Kemper Remote.
V1 pozisyonu için Tung-sol 12AX7 güzel bence.
@hackeiommi Abi ben ona dikkat etmedim haklısın. NOS bir lamba nasıl olur sence Hakan Abi? (Philips ya da valvo, 12au7 mesela)