envyboy demiş ki:Arkadaslar,
Daha once yazdim ama cvo gelmedi. Arastirdim biraz bu konuyu ve birkac ekleme ile tekrar yaziyorum.
Kurslarimin ilerlemesi ile analog kurmayi dusunuyorum. Gitarim cort x-custom ht. Derslerim suresince bunu kullanmak durumundayim, derslerim bitince yeni bir gitar alicam 🙂 halihazirda uzerinde seymour '59 👎 ve JB (b) var. Ihlamur agaci.
Amfim de 100m2 apartman dairesinde cok ses acamadigim icin microcube 😀 bunu da yeni eve tasinana kadar deistirmem sanirim. Anca ucuza bulursam bir TM60 alabilirim 1-2 sene icerisinde.
Slash, Jimi Hendrix, RHCP ve Deep Purple, Nirvana tonlari icin. Ozellikle Hendrix'e bayiliyorum. Bu yuzden wah onceligim. Overdrive/Distortion ardindan eq pedali. Chorus - delay - reverb diye gidiyor.
Aklimdaki Su anki setup :
Wah : Boss PW-10 (icinde bircok efekt olmasi, distortion olmasi ve crybaby efektinin gercegine cok yakin olmasi sebebi ile) ama baska wah onerileriniz de olabilir tabiki, duymak isterim.
Overdrive/Distortion : Martta belcikaya gidicem ve 110euroya Visual Sound jackyll&hyde dusunuorum. Turkiyeden ne alabilecegimi de tam bilmiorum.
EQ : Bu konuda hic bir fikrim yok.
Chorus/Echo : yine belcikadan 110euroya h2o chorus ve echo pedali var. Turkiyeden de buna alternatif small clone vardi sanirim.
Reverb : Boss RV-5 dijital olmasina ragmen guzel sesler verdigini okumustum, yine cesitlilik olmasi guzel.
Delay : bu konuda da hicbi fikrim yok.
Bu pedallari yazdigim sira ile almayi dusunuyorum. Martta belcikaya gidicem ve turkiyede olmayan, olup da cok pahali olan pedallar var. Wahi turkiyeden alicam. Geri kalani da tavsiyelerinize/yorumlariniza gore.
Simdiden tesekkurler,
Ouz..
Selamlar öncelikle;
Elimden geçen bir çok ekipmandan sonra anladım ki; sağlam gitar + amfidir tonun bel kemiği. Bunlar olmadan o sisteme hangi pedalı takarsanız takın, asla ama asla istediğiniz tona ulaşamayacağınız gibi üstüne üstelik boşu boşuna vereceğiniz paralar da cabası. Kesinlikle analog setup sevdasına yeni gitar ve amfinizi aldıktan sonra girmenizi tavsiye ediyor. Analog setup işine girmeye karar verdiğinizdede bukadar çok pedal dan oluşan bir setup edinmemenizi tavsiye ediyorum.