Apostt demiş ki:Bahsi geçen prosesörler preamp lı olduğundan dolayımı acaba müzik seti gibi bir alette verimli kullanım sağlıyor? Ayrıca birde zoom hakkında görüşlerinizi öğrenebilirmiyim?
DaRtH_ErLiK demiş ki:Apostt demiş ki:Bahsi geçen prosesörler preamp lı olduğundan dolayımı acaba müzik seti gibi bir alette verimli kullanım sağlıyor? Ayrıca birde zoom hakkında görüşlerinizi öğrenebilirmiyim?
Prosesorlerin muzik setleri ile (yada PA ve keyboard amfileri vs ile) iyi calismalarinin sebebi her ikisinin de Hi-Fi olmasidir (tam frekans). Gitar amfileri de Lo-Fi'dir (yuksek frekanslari iyi uretmezler). Bu yuzden MultiFX ve gitar amfileri cok iyi anlasamazlar birlikte (4-cable haric).
Ben bircok multiFX'in kayitlarini vs dinledim ama sadece Digitech RP serisini kullandim. Su anda digitech'in sayfasinda olan herhangi bir MultiFX isini fazlasiyle gorecektir.
Ben de RP350'yi ilk aldigimda uzun sure muzik seti amfisine baglayip kullandim, simdi monitor ile (Roland CM30) kullaniyorum. Kulakliktan ne duyuyorsam, monitorden de onu aliyorum. USB sayesinde de PC'den kayit ve ayarlari degistirme cok kolay.
Apostt demiş ki:Multi Fx prosesörden daha başka birşey mi=) Yoksa prosesörün kapsadığı birşey mi tam anlayamadım. Tonelab ve x3 bu alana girmiyorlar mı?
GIRNATA demiş ki:Genelde müzik setlerinde (hangi processor kullanılırsa kullanılsın) durum vahim oluyor.
Müzik setleri sesi gereksiz yere renklendiriyor; özellikle bass güçlendirme etkileri işi berbat ediyor.
Boss GT6, Pod X3live, Zoom G2.1u gibi processorleri uzun soluklu kullandım; Vox Tonelab SE'yi kısa süre denedim...
Pod ve Vox PA sistemlerde ampli ve kabin simülasyonlarında çok başarılılar.
Buna rağmen müzik seti ile sonuç benim için tahammül edilemez oldu.
Bu cihazlarla en doğal sesi de studio monitörü kullanarak alıyorum.
Müzik setine bel bağlamak yerine orta karar bir kulaklık ile daha başarılı netice elde edersin.