Ustad acikcasi sahne programi icin dusunuyorim metal tonelarina ihtiyacim yokMetal yapmiyorsaniz bence processor sevdasindan vazgecin.Isin basindan baslamak gerek neticede analog sistem kurarken cekinerek bir yere varamazsiniz.Metal muzikteki gibi sert tonlar ariyorsaniz ben processor kullaniminda bir blues caliminda oldugu kadar eksi goremiyorum kullanilabilir.Fasulye yeter hatta artar bile derim.Sahsi fikrim hic x3mus hd500mus gt10 mus gerek yok para vermeye.
kulp takanlara teşekkür edip acil uzaklaş ordan.gönül rahatlığıyla alabilirsin gt-10u.o kulp takanlar zannediyoki gt-10a verilen parayla devasa rack sistemler kurulup milyarlık gitar ve amfilerle müzik yapılır.ne yaparsan yap evinde gt-10dan daha kaliteli bir sistemle müzik yapamassın.
Hocam cok sagol ya 🙂kulp takanlara teşekkür edip acil uzaklaş ordan.gönül rahatlığıyla alabilirsin gt-10u.o kulp takanlar zannediyoki gt-10a verilen parayla devasa rack sistemler kurulup milyarlık gitar ve amfilerle müzik yapılır.ne yaparsan yap evinde gt-10dan daha kaliteli bir sistemle müzik yapamassın.
Merhabalar. Aynı amfiyi bende kullanıyorum ve X3 live ile kullandığımda mükemmel sonuçlar veriyordu. ToneLab ile X3'ü karşılaştıracak olursak X3 Live tabiki daha fazla Dist, Amp Simülatörü ve Kabin seçeneklerine sahip bir processor. İnternetten güncelleme yapabileceğin ve bir çok müzisyenin tonlarını kaydedebileceğin bir processor ama benim şahsi kanaatim ToneLab'tan yana. Bu yaptığın müzik türü ile de alakalı aslında. Eğerki Blues, Jazz, Rock yapıyorsan ToneLab'ın tonları tek kelime ile muhteşem. Çok kısıtlı bir processor olmasına rağmen harika sonuçlar verebiliyor.(Lambalı olması + avantaj). X3 live'ı sanki kötülemiş gibi oldum sanki. Ama şuda bir gerçek analog'a en yakın tonları Tonelab, 2.sırada X3Live veriyor.(şahsi kanaat).
Amfinin verimli olması konusu da eğerki processor kullanacak isen, ki öyle amfinin fonksiyonlarını zaten kullanmayacaksın demektir. o yüzden amfinin verimliliği v.s. gibi durumlar söz konusu bile değil. Çok güçlü, tok tonları olan bir amfin var sonuçta. iyi bir processor ile harika tonlar alabilirsin. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi müzikler
görmez olurmu ya adamlar gt-8 ile dünya turnesine çıkıyodu zamanında.üst seviye prosesör sınıfında sonuçta.işini görmeyi bırak sonsuza kadar tatmin eder seni .DHocam cok sagol ya 🙂
Bi de grubumuzla büyük olmasada kücük ve orta caplı konserlerde yer alıyoruz . İsimi görür mü ?
Sert manyetikli bir gitarın var ise sağlam lead tonları alabilrsin. Ama vintage karakterli bir manyetik var ise tonelab tan ziyade boss yada digitech türevlerini dusunebilirsin.dostum sana danışacağım gerçi açık söylemişsin.benimde aklımda okuduğum yorumlardan sonra tonelab vardı fakat distortion yönünden zayıf olduğunu duydum.benim için de en önemlisi distortion.death black metal çalmasamda genede cayır cayır bir lead tonu almak istiyorum.bunu tonelab verebilirmi.misal bi megadeth çalmak için yeterlimidir gain.pod xt 3 lerde çok pahalı.dün process incelerine baktım bi sitede.boss gt-8, boss me-70, zoom g2nu arasında kaldım.gt 10 larda malum çok pahalı.en çok me70 hoşuma gitti sen ne dersin bu tonelab le için. çok uygun buldum aslında 500 tl civarı temiz.fakat distortion yetersizse bi anlamı olmaz benim için blues soft rock çalmıyorum.hard rock yada metal solo tonları arıyorum
Lambadan hiç bir şey olmaz,tam da senin gibi düşünüp bu cihazı alsınlar diye konmuş birşey.Sağolun hocam 🙂 Thrash-heavy-blues arasında gidip geliyorum muhtemelen x3 alcam ama tonelab ın lambası çok cezbedici 😀
Bende buna hiç katılmıyorum 🙂 X3 kesinlikle kabin ve amfi seçeneği olarak eşsiz ama tonelab'ın tonları (lambası sayesinde) kesinlikle kusursuzLambadan hiç bir şey olmaz,tam da senin gibi düşünüp bu cihazı alsınlar diye konmuş birşey.
Pod X3 iyidir.
hocam yeri değil belki ama, pedal sıralaması nasıl yapılmalı kısa bir bilgi verebilir misiniz ?oncelikle emin olmani oneririm
mevcut pedalini kullanirken pedallarin siralamasini dogru yaptinmi?
amp inde fx girisi varmi
varsa pedallari ayirarak bazilarini onden bazilarini fx ten girmek kaydiyla
ayni pedallardan degisik karakterde tonlar almak mumkun
egerki yok denedim olmadi arkadas ben baska pedal ariyorum diyosan
Ne caldigini ve diger ekipmanlarini ogrenebilirsek belki daha iyi yardimci olabiliriz
Ben sahsen bu dizilimi kendime en uygun olani olarak goruyorum
benim formulum kirlet, efetcle, zamanla,suz
1- ben her zaman distortion yada diger drive pedallari ile (artik elinizde ne varsa) baslarim
2- daha sonra chorus flanger phaser octave gibi ara fx pedallarini kullanip
3- sonra reverb delay yada echo gibi zaman pedallarini
4- compressorude en sona birakiyorum
benim pedal bordumdaki dizilim su sekilde
1-SV little alligator volume pedal
2-Vox js big bad wah
3-Vox js satchurator sachurator distortion
4-Boss OC-3 octave
5-Vox js time machine delay
6- Boss CS-3 compressor