bu aralar yurtdışından nasıl getirtirim diye uğraşıyorum ve şu aralar tek geçiyorum... Wampler slostortion ...
Merhaba Mustafa, aslında bu işlerde önce gitar ve amfi gelir. Elindeki amfinin gayet yeterli bir amfi olduğunu varsayarak yazıyorum. Ama elindeki amfi Marshall MG tarzı bir şeyse önce lambalı bir amfi için bütçe ayırmalısın bence. Kişisel görüşüm olsa da bunu söylememin sebebi, aşağıda yapacağım tavsiyenin "ana pedal" kısmının bende lambalı amfideki sonucunu yazmış olmamdır.
Eğer booost amaçlı istiyorsan, Tube Screamer tabanlı pedallar da hoşuna gidiyorsa Ibanez TS9'dan Boss SD-1'e, MXR GT OD'ye alternatif çok. Transparanlık önemliyse hem de pedal true by pass olsun dersen MXR GT OD öneririm. Daha midli olsun dersen TS9 o zaman.
Ama ekolayzerden kastın, bass, mid, treble kontrolleri ise, bundan da maksadın pedalı boosttan çok, mümkün mertebe versatil özellikli ana pedal olarak kullanmaksa, sabredip ikinci el de olsa EHX English Muff'n almanı tavsiye ederim. Gerçek bir lambalı pedal - preamp olduğu lamba değişimi ile de hayli versatil (bluesdan 70'ler rocka, 80'lerin metal tonlarına kadar) davrabilen bir pedal. Adından anlaşılacağı gibi biraz İngiliz karakterli bir pedal olsa da uzun vadeli bir yatırım diyebilirim. Yalnız sakın you tube videolarına aldanma. Çoğunda pedalın tonu evet çok kötü tınlıyor nedense. Sorun çalanlarda mı çalanların amfilerinde mi bilemiyorum. O videolara kalsaydım pedalı almayacaktım ama içimdeki sese uydum, iyiki de uymuşum.
Ama dediğim gibi EHX English Muffn'i lambalı amfi tecrübelerime dayanarak öneriyorum. Transistörlü bir amfi ile yeteri kadar uzun süreli kullanmadım hiç. Sadece evde biraz geç vakitte cep amfisine bağladım bir iki kez. Ton hiç te fena gelmedi ama daha yüksek wattlı transistörlüyle nasıl bir tepki verir bilemem.
sorun bence mikrofonlarda ve kayıt sisteminde ayrıca senin gibi ben de english muff'n i öneririm ikinci elde arkadaşın bütçesini de aşmamış olur üstelik lambaları istenen gain e parelel olarak da değiştirilebiliyor ör:mid gain için stok 12ay7 ler daha yüksek gain için 12ax7 ler çok az gain için ise 12au7 ler takılabiliyor.
elindeki fenderse buraya ts9 yazıyorum ve baslıgın kapatılıp sorunun hallolmasını saglıyorum 🙄
English muff'n ile ilgili videoları da izledim hoşuma gitti ancak bütcemi aşıyor. bütceyi biraz daha arttırıp alabilirim tabi hoşuma giden başka şeylere de rastlayabilirim. teşekkürler tavsiyeler için 🙂