Pedalını Göster Ey Turkrockcı :)

Gilmour setup

WhatsApp Image 2025-06-10 at 09.05.50 (1).webp

compressor ve/veya booster pedalları olmazsa olmaz mı sizce arkadaşlar ne diyorsunuz?
Değil. Compressor (ki kullanırım), getirdiği avantajlara rağmen piano-forte aralığını daralttığı için tuşeden ve nüanslardan da çok şey götürüyor (tadında kullanmak lazım). Boost da bazen öne çıkmak, amfiye biraz daha yük vermek için güzel olsa da, olmazsa olmaz bişey değil. Güzel bir equalizer (ki mesela yukarıdaki equalizer'ı yani GE-7'yi, clean boost olarak da kullanabilirsin ve gayet başarılı bu anlamda) ve kaliteli bir overdrive, bir pedalboard'daki en değerli pedallar bana göre.

Dark Side'ı hangi efekt için kullanıyorsunuz? Rotary için Pulse ve big muff için Ram's head görüyorum zaten, bu pedalboard için çok gerekli değil gibi duruyor Dark Side. Bir de Venus pedalından memnun musunuz, Butler'ın yerini dolduruyor mu?
Dark side konusunda söylediğiniz kâğıt üzerinde doğru… sonuçta dark side’da bulundan bütün efektler diğer pedallarda var, ne gerek var diyebilirsiniz. Ben de aynı şekilde düşünüp geçenlerde satmaya karar vermiştim ama kıyamadım satmaya 🙂 özellikle fuzz tarafını çok seviyorum, tamam big muff var ama dark side’ın fuzz’ı farklı bir lezzet, o yüzden arada kulllanıyorum kendisini….
Venus’e gelince, ton aralığı çok geniş bir pedal yumuşak overdrive’dan fuzz tarzı tonlara kadar geniş bir yelpazesi var. BK Buttler hiç kullanmadım ama özellikle David Gilmour’un nerelerde hangi tonlar için kullandığını biliyorum, doğru ayarlarla Venus çok yakın bir sonuç verir bence

Merhaba. Yıllardır alıp, satıp, değiştirip birleştiremediğim voltran’ımı sonunda bitirdim sayılır… 🥲 Bu da benim Philip Sayce/Jimi Hendrix/Stevie Ray Vaughan boardum… Alt sıradaki şeker gibi duran pedallar kendi yapımım. Sarı olan Fuzz pedalı Cesar Diaz Square Face klonu toggle switch sayesinde Germanyum ve Hibrit şeklinde kullanabiliyorum. Lacivert olan direkt silikon Square Face klonu. Turuncu olan yine Cesar Diaz Texas Ranger klonu. Sağdaki Fuzz Face Portekizli butik pedal üreticisi arkadaşım Diogo’nun (FET Pedals) hediyesi Bc183L Fuzz Face tamamen NOS parçalarla üretildi. Pembe univibe pedalı Polonya’dan aldığım kit ile yapıldı… Fena değil Deja Vibe ile kıyaslandığında fiyat performans oranı biraz daha yüksek. Behringer’in yeni çıkardığı vintage klonları çok başarılı… Octavia’yı ikinci alışım… Fulltone’un Octafuzz’ından kat kat iyi olduğunu düşünüyorum… Line6 DL4 ve Vox 846 vintage reissue (2024 serisi) pedallarıyla ilgili diyebileceğim özel bir şey yok. ☺️
IMG_3784.webp

Geri