Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Pedalım yok deneyemedim olunca bakalım bende de öyle bir sıkıntı olacak mı. Headroomu yüksek bu arada amfinin. Ton harika. Ts hakkında bişey diyemicm daha anca ileriki günlerde.
 
Merhabalar,
Ev için amfi bakınıyorum birkaç gündür ancak çok kararsız kaldım. Aradığım tonlar Vox ac30 tonları. Sert tonlar istemiyorum. Sıcak tonlar arıyorum fazla dijital olmaması da tercihim(irig hd kullanıyordum).

Bütçem 400 liraya kadar çıkabiliyor, 2. el sıfır fark etmez. Thomann üzerinden de getirtebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
 
Orjinal halinde clean kullanmak için baya volume kaybı yaşıyordum . 12ax7 yerine au veya at takılmadan bu dediğiniz zor. Amfi gayet güzel kırılıypr

Haklısın, tip modifikasyonlarla clean ton daha iyi alınabilir ama bu amfiye kolay kırılıyor dediğinize göre hiç jcm800 veya mesa triple çalmamışsınız. :) cub12 clean için uygun diyebileceğim bir lambalı amfi. Ben distortion tonu alabileni de görmedim, anca baya cazgır bir overdrive veriyor ki bu vox amfilerde de benzerdir. Kendisi de vox ac30'a benzesin istemiş. Tabii ki ac30 bambaşka bir dünya ama düşük bütçede cub12 iş görür.

Aklıma gelmişen fender blues junior baya bir bütçe üstünde kalıyor ama arkadaşımda vardı, clean olayında baya başarılı ve genişti, bir hayli açmasına rağmen amfi zar zor kırılıyordu. Ama bütçe dahilinde bir de Vox Ac4tv(10" olanı) önerisinde bulunabilirim. Hem lambalı hem Vox hem ev tipi.
 
Son düzenleme:
Bu iki amfi arasında kaldım ton olarak ikiside bana hitap ediyor.Genel olarak Hard Rock üzerine kurulu bi müzik zevkim var.Özellikle Skid Row,Guns N Roses,Deep Purple,Ac/Dc vs.

Evde 10" Vox kabinle kullanıcağım provalara kabin götüre imkanım yok ama provalarda mixer gibi bi şans var.Sahne şansı olursa yine Vox kabini kullanıcağım.Blackstarda Line out çıkışı var Orange da ise phone galiba ikisinide miksere bağlanmak için kullanabilirim.Sonuç vasatta olsa prova için yetmesi önemli.Ht-1 sahnede yetmez MT ise evde çok gürültülü gerçi hibrit olması düşük volume dede çaldırır gibi geliyor.Ama şu mikser konusunda kafamda soru işaretleri var sonuçta mikserde sadece preamp katını kullanıcam buda lambalı olan taraf sanırım miksere 1 veya 20 w bi amfi bağlamamın hiçbir farkı yok.Sahne ev prova açısından en iyisi ne olur burada takıldım.
 
Ben Micro Terror ün daha çok hard rock metal tonlu bi amfi diye biliyorum ht-1 e göre tonları biraz daha sert diye biliyorum.Ama ht-1 in bi konsere nasıl yeteceğini bilmiyorum bana yetmez gibi geliyor ve provalardada kabin kullanma ihtimali doğabilir.Bu sefer davul Ht-1 i ezicektir mikrofonlamada nereye kadar yeticek 1watt bi amfiye bilmiyorum.

Edit : Bahsettiğiniz özellik hakkında pek bi fikrim yok ama sonuçta sahnede mikrofonlamak var miksere girmek var.Miksere girerek performans düşücektir olayın içine kabin simülasyonu falan giriyor sanırım bu konudada cahilim
 
Son düzenleme:
Hayır yanlış anlaşılmışım metal tonu istemiyorum hardrock tonları arıyorum.Dediğim gibi 10" kabinle kullanıcağım mikser şansım var gibi ama yarı yarıya olmayadabilir eğer olmazsa 10" kabinle davulun altında ezilecektir.Ama mikserler kullanırsam bu emulated output tam olarak ne oluyor orayı anlamadım mikserde iyi sonuçmu veriyor.Dediğim gibi Ht-1 benimde ilk tercihim fakat 10" kabinle davula dayanabilecekmi sanmıyorum bunun için bi alternatif varmı onuda sanmıyorum.
 
Salı akşamına kadar 2g ile yetinmek zorunda olduğum için youtube u kullanamıyorum.Tek başında derken kombodan bahsediyorsunuz heralde ben kafa olarak alıcağım için kafayı 10" vox a bağladığımda davulun eziceğini düşünüyorum ama pekde net konuşmak istemiyorum mikserde iyi peeformans vermesi çok güzel ama ya miksersiz 10" kabinle davulu ezebilecekmi.
 
İkisinin de 10" kabinle davul bastıracağını düşünmüyorum ben de, ancak 4x12 kabinle belki olabilir. Denemedim ancak youtube da rob chapman bunları 4x12 kabinle denemişti davulu bastıracak kadar ses çıkartabildiğinden bahsetmişti. Ha bu arada ikisinden de oldukça yüksek ses çıkıyor o yüzden bilemiyorum ancak davul mevzunda davulcunun tuşesi, davulun akustik mi elektronik mi olduğu vs. de hesaba katılmalı. Ht1r kullanıyorum evde ve oyumu ona verirdim. Micro terror çaldığımda bana pek hitap etmemişti ve volume ile gaine yüklenince drive tonu boğuluyor fuzz gibi cazır cuzur oluyordu. O bakımdan blackstarın çok daha net olduğunu söyleyebilirim. Emulated outputu ve kulaklık çıkışı bence çok başarılı ve yeterli, ben oradan pek çok kayıt aldım, tabi ki pedallarımla kullanıyorum ben ama gene de bence istediğinizi verir. Artı olarak reverb mevcut. Micro terrorün kulaklık çıkışı ise çok berbat ki bildiğim kadarıyla kabin simülatörü yok o çıkışta o yüzden o çıkıştan alacağınız ton 20 liralık amfiden çıkan ton gibi. (Özellikle gain miktarı arttıkça). Ht1r sahnede yeter çünkü kafayı çalıştırmak için kabin bağlamak gerekmiyor, doğrudan kafadan miksere ve ses sistemine girebilirsiniz. Orange için kabine bağlamanız ve mikrofonlamanız gerekli. Demolarını izleyince youtubedan daha iyi fikir sahibi olursunuz zaten.
 
Lambaları değiştirdim. Sovtek 12AX7WA matched aldım 2 adet. Kesinlikle çok güzel tonlar alıyorum. Aradığımı buldum. Yardımlarınız ve görüşleriniz için teşekkürler.
Ayrıca power lambalarını da Sovtek 5881/6L6WGC Platinum matched set ile değiştirdim.
 
@levantin +1

Bana da o 12ax7'ler power amp'in bir parçası gibi geldi. Zira benim Mesa 50:50 PA'de de iki adet 12ax7 vardı.

Not: Elektronik bilgim kablo lehim terk.
50:50 stereo olduğu için 2 12AX7 var abi. Bu ampli mono, bundaki 12AX7 lerden birisi analoğa çevrilmiş sinyalin gerilimini powera sürmeden önce kullanılıyor gibi görünüyor. Yani temelde bir preampli burdaki 12AX7 lerden birisi, diğeri zaten inverter.
 
50:50 stereo olduğu için 2 12AX7 var abi. Bu ampli mono, bundaki 12AX7 lerden birisi analoğa çevrilmiş sinyalin gerilimini powera sürmeden önce kullanılıyor gibi görünüyor. Yani temelde bir preampli burdaki 12AX7 lerden birisi, diğeri zaten inverter.
Fx loop bölümünden power amp in bölümüne gitarı direk bağladım. Sadece master volume ve presence etkin. Geri kalanlar devre dışı. Sese gelince de gayet güzel bir clean. Sadece power katı olsa böyle bir ses elde etmem normal mi yoksa pre de içerdiği için mi gitarın sesini alabildim?
 
@z_berepe arayış devam ediyorsa elimde Power Engine 60 var, özellikle processor kullandığınızda üzerindeki celestion seenty80 12" speaker ile speaker + poweramp olarak mis gibi duyuma erişebilirsiniz. Harici bir preamp pedalı ile en net ve olduğu gibi sound alabilirsiniz. İlanlarım içerisinde mevcut.
 
Geri
Üst