Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

rack sistem öneririm dostum. sitede şuan 1100 tl ye mesa studio preamp var satılık. bir power anfi ilede destekleyip kullanmak sağlıklı olabilir. uyum sağlarmı bilmem ancak 400 tl gibi bir fiyatada ada 100 watt power anfi mevcut. küçük eklemelerler çok esnek tonlar sağlayabilirsin diye düşünüyorum.
 
forumda satılık olan bir bugera 333 vardı dostum. 3 kanallı bir amfi, distortionuda amfiden alırsın ek olarak booster ve efektleri eklersin canavar olur.
 
Öncelikle Laney Cub serisinin pek bu işe uygun olduğunu düşünmüyorum. Oldukça güçlü sesleri var lakin pedallar ile uyumları hiç tatminkar değil.

Blackstar Kullanırsanız Drive zaten lambalı ve high gain olduğu için araya lambalı distortion pedalı almanıza gerek yok. Alırsanızda performans alamazsınız bence. Clean kanalı Drive kanalı gibi tad vermez. Blackstar için ise şöyle bir incelik var önüne ds-1 koyarsanız modern tonlar. yalın yada ts li olarak da vintage tonlar almanız mümkün.

Ibanez i hiç denemedim. Ama hakkında olumlu yorumlar duymuştum.

Drive ı illa pedaldan alacağım diyorsanız. Alınacak Amfi Fender Blues Junior dur.
 
Laney cub 10'um vardı. Oldukça güzel bir amplifikatör ama çok esnek değil gibi. Oldukça koyu karakterli. Cub 12R denemedim. Sanıyorum Cub 10'a benzer ama daha esnek. Cub 10 cleanleri çok iyi ve bana eski Fender Blues Junior'ımı hatırlatıyordu.

Laney LC30 kullanıyorum. Laney olacaksa ikinci el bir LC15/30 veya VC 15/30 tavsiye ederim. Forumda oldukça iyi fiyata bir LC15 olacaktı.

Jet City'ler de bence iyi amplifikatörler. 300 dolarlık amfinin Türkiye'de nasıl 1.500 liraya satıldığı tabii ki ayrı bir konu. Yine de ikinci elleri mantıklı olabilir. Headroom çok önemli değilse bakmanızı tavsiye ederim. 20 Watt'lık bir jet city amfim "Depth/resonance mod" denilen çok basit bir modifikasyondan sonra canavar gibi oldu.
 
5 wattlık bir amfiyi yüksek tuşesi olan veya Muppet Show'daki Animal gibi abanarak çalan bir davulcu bastırabilir. Black Metal yapacaksan ve Laney istiyorsan Cub 12 falan değil, direk Cub Head derim. Kafa + 2x12" kabin, 15 watt güç. Blackstar HT20 de olabilir. Ibanez TSA'larin sizin tarzınıza hitap edeceğini hiç sanmıyorum. (Özellikle Blues Junior ile çok mukayese edilirler. Yapısını bilemem ve tonal olarak birbirlerini andırıyorlar)

Ama bunların yanına lambalı overdrive-distortion bence biraz fazla, gereksiz kaçar. Hani karanlık bir amfi karakterinin yanında parlak, tiz mid önde British bir karakter lazım desen English Muff'n, amfi British karakter ama yanına biraz da Amerikanvari bir alternatif desen Ibanez Tube King derdim o zaman. Bu tip amfiler en fazla boost pedalına ihtiyaç duyar, onlar da hep Tubescreamer tabanlı pedallardır.
 
Sevgili dostum,

Tatminkar bir cevap alabilmek icin daha detayli bilgi vermen gerektigini dusunuyorum...Orn. butce limitin var mi, combo veya head+cabin mi dusunuyorsun, nasil bir yerde calisacaksin (15W yeter mi, 50W fazla mi vb.), surekli tasimayi dusunuyor musun, tasimak senin icin problem teskil ediyor mu, surekli yeni urunler deneyen bir insan misin (kolay elden cikaralabilir bir urun mu, yoksa evladiyelik bir urun mu ariyorsun), su anda yapmakta oldugun muzige uzun donem boyunca devam etmeyi dusunuyor musun (daha sonra sIkIlma alacagin ampliden) ...

Bu sorular benim hizla aklima gelenler, sen bunlari daha da genisleterek aciklayaci bilgiler verebilirsen, arzu ettigin muzik turu ile ilgilenen arkadaslar sana daha kolay yardimci olabileceklerdir...

Yapmak istedigin muzik turune ait ampliler konusunda cok bilgim olmamasina ragmen, 5Wlik lambali bir amplinin davul tarafindan bastirabilecegi konusuna katiliyorum...

Sevgiler ve saygilar...
 
Evet arkadaşalr yorumlarınzıan kafamda az çok bir modelleme oluştu fakat beni zorlayan kısmı kafa kısmına ( kafa kabin yapmayı düşünüyorum ) ayırabileceğim nakit miktarı 700 lira civarında olması. Rack sistem hiç düşünmüyorum sade amfi yeterli. Clean kanalına neredyse hiç ihtiyacım yok diyebilirim lazım olan sadece dist tonu o konuda. Evin bi odasını 2 cm kalınlıgında bi süngerle kapladık sayılır heryeri değil tabi. stüdyo gibi sadece alt kısımdan 1 buçuk metre kadar . bateri akustik olduğu için davul sesininden yüksek olması yeterli ona göre amfi bakınıyorum. sürekli kullanmak istiyorum tarzımdanda sıkılacak biri değilim artık güncelleyip geliştirmek gerektiği için bu işe kalkıyorum zaten. Blacstar ht20 bana fazlasıyal cevap verebilecek bi kafa aslında incelediğim kadarıyla fakat nakit yönünden bu paraya bulmam çok zor gibi. acaba hiç davulla ht5r kullanan oldumu sesi yetiyormu ? eğer yeteli geleekse oda olabilir. ibanez tsa15h larda 600 e bi satan vardı sıfır gibi daha fiyat uygun diye ilgimi çekti. 2. el bulmaya çalışacağım hi gain olması şart sanırım anladığım kadarıyla evet yorumlara devam :)
 
Davula HT-5 yetmez , o yüzden kimse 5 wattlık amfi önermedi .

Kabine vereceğin parayı da işin içine katarsak eğer , biri 1250 TL civarı bir Blackstar HT-20 Combo satıyor idi ,

Ona bakabilirsin .

Ayrıca önerebileceğim ,

Hughes & Kettner Tubemeister 18 ki , bence sınıfının lideridir .
Bunu da uygun , kafa kabin olarak satan bir arkadaşım vardı .

:)
 
Laney Cub12R kullanıyorum, analog pedallarla olan uyumu gayet de iyi bir ampli. Cub10 modeline göre tonları daha açık, ve üzerindeki ekstra ayarlarla boğukluğu önleyebilirsin.

Blackstar konusunda ise ben olsam almam, forumda bile bir sürü sorunlu HT serisi ampli varken çok da akıl karı değil.

Egnater, Orange süper öneriler, ben olsam onlara bakardım.
 
http://www.peramusical.com/?urun-1299-SD-30-R.html
amfiyi buldum ama video yada görüntü hakkında hiç bilgi yok fiyatı gayet uygun
detay olarakta başka siteden bunları buldum pre katında 3 lamba olması bi bakıma daha iyi gibi geldi fakat sound olarak hiç fikrim yok
Bu arada ilgilenen herkese teşekkürler tek başına verilemeyecek kararlar bunlar umarım bu başlık üzerinden diğer arkadaşlarımzıda bilgilenir
Fiyat olarakta 580 lira civarı yazmışlar
TUBE-30R
  • 30W All Tube Amplifier.
  • Pre 3 x 12AX7, 2 x EL84 Power
  • 2 Channel (Clean/ Over drive)
  • 3 Band EQ,Gain & Volume control
  • Standby S/W
  • Foot S/W - Channel Selector
  • Overdrive on/off
  • Spring reverb control
  • Effector Loop(Send/Return)
  • 12" celetion Speaker .
  • 330mm x 490 x 510. 19kg\
 
Bir küçük ayrıntı ekleyeyim ki yanlış anlaşılma olmasın. Zira benim denediğim amfi bu değil. Senin bulduğun model bu, Tube 30:

http://www.sdamp.co.kr/sub-TUBE-30.html

Benim kasdettiğim ve denediğimi söylediğim amfi ise bu, Tube 15:

http://www.sdamp.co.kr/sub-TUBE-15.html

Sound Drive'ın lambalı amfileri hakkında video maalesef ben de bulamadım. Yeni bir marka sanırım. Bir iki tane solid state modelinin videosu var sadece. Tube 30 muhtemelen EL84'ler sebebiyle biraz British karakterli, mid range tarafı iyi ama biraz tiz ve kıtırlı (gritty) tona sahip bir amfi. Tube 15 ise denediğim kadarıyla da daha Amerikan karakterli, daha pürüzsüz smooth tabir edilen tonlara sahip. Black Metal'in o karanlık tizlerini daha iyi yakalar bence. Yalnız yanında verdikleri kabinin hoparlörü biraz dandik (ona da fazladan 150 dolar istiyorlardı sanırım). Onunla kullandığımda ton biraz tiz ve dağınık geldi. Ama V30'lu bir kabinle denediğimde çok daha iyi, çok daha derli toplu geldi ton.
 
pera muzık 30luk comboyu 530 gıbı bır fıyata satıyorsa arayp sadece kafa 30 luk getirtsek alır almazda ilk iş olarak el84 leri 6v6 ile değiştirsek nasıl olur, hi gain elde etme şansımzı nedir ?15likte tek power lambası olması beni rahatsız etti :D kabin olarak v30lar da metal için öneriyorlar sanırım oda mantıklı geliyor ama bu amfiyi alırsam ömürlük bende kalır gibi geliyor piyasada hiç yok :D
 
pera muzık 30luk comboyu 530 gıbı bır fıyata satıyorsa arayp sadece kafa 30 luk getirtsek alır almazda ilk iş olarak el84 leri 6v6 ile değiştirsek nasıl olur, hi gain elde etme şansımzı nedir ?15likte tek power lambası olması beni rahatsız etti :D kabin olarak v30lar da metal için öneriyorlar sanırım oda mantıklı geliyor ama bu amfiyi alırsam ömürlük bende kalır gibi geliyor piyasada hiç yok :D

EL84'ler hiçbir lamba değiştirilemezler. Onlar gövde olarak ince yapılı, dokuz ayaklı ve ince pinli lambalar. Fiziki açıdan preamp lambalarına benzerler biraz. 6V6'lar ise sekiz ayaklı, kalın gövdeli, daha iri ve kalın pinli. Öyle bir işlem yaptırmaya kalkışsan bile, pin yuvalarının, trafonun ve bir çok parça'nın değişmesi gerekir ki onun yerine sıfırdan amfi yaptır daha iyi.

15'likteki power lambasının tek olması amfinin büyük ihtimalle Class A olduğunu ve yine büyük ihtimalle lamba değişimde bias ayarı istemeyebileceğini gösterir. Tube 30 ise %90 ihtimalle her güç lambasının değişiminde bias isteyecektir.
 
o zaman yarın bi pera yı arayp bu amfi hakkında bilgi istemek gerek...

Olmadı son bir iki alternatif: Sizin oralarda eskilerden beri elektro sazcılar yoğunsa, bit pazarında, eskicilerde eski yerli yapım lambalı amfi çıkma ihtimali de vardır. Bir deş oraları zaman zaman. Bir de istersen Tonal amfilerinden tonguch nickli Selahattin Bey ile mesajlaş, duruma göre ekonomik bir çözüm sunabilir bir ihtimal. Bir ara yerli bir amfiyi de modlamıştı ki kaçırdığıma üzülürüm.
Ha aklımdayken, elinde de hali hazırda uygun fiyatlı, 6V6'lı modlanmış bir Lumafon var. Şu sayfada özellikleri yazılı:

http://turkrock.com/threads/13903/page-7
 
Geri
Üst