Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Genelde hep marshall amfilerin en iyiler olduğu söylenmişti bana. Fakat sadece EMM arkadaşımız bahsetmiş bu markadan. Fiyattan kaynaklı mı yoksa fender strat için uygunluğu çok olmadığı için mi çok merak ettim doğrusu.
En iyi demek cok iddiali olur ama en iyilerden biridir. Tabi modeline gore degisir. Mesela en uygun fiyatli ve en guzel amplilerinden birisi SL5 modelidir.

Ayrica Strat+Marshall da ayri guzel bir olaydir.
 
Ben Amerikan Stratla beraber Vox ac15 c1 kullanıyorum. İkisinin uyumu gayet güzel ve zaten blues junior kafasında bir amfi. Ben almadan önce iki amfiyi de denemiştim ve Vox benim içime daha fazla sinmişti. Üzerinde spring reverb ve tremolo da var. Yurt dışı fiyatları nerdeyse aynı 2 amfinin ama Vox Türkiye'de biraz daha ucuz. Bence bakabilirsin gerçekten güzel amfiler ve stratla çok iyi anlaşıyorlar.
 
Genelde hep marshall amfilerin en iyiler olduğu söylenmişti bana. Fakat sadece EMM arkadaşımız bahsetmiş bu markadan. Fiyattan kaynaklı mı yoksa fender strat için uygunluğu çok olmadığı için mi çok merak ettim doğrusu.

Hocam mesele biraz aradığınız karaktere bağla.Stratlarla en çok bütünleşmiş marshall lar benim için "plexi" ler.Cleanden çok yırtık cruch sesler içindir.Ama verdiği bu cruch ses bir fender amfi cleani ne kadar kadar karakteristik ise o kadar karakteristiktir.Bir örnek olarak çok beğendiğim bir tonu olan nick kardeşimizden vermek istiyorum;



Kullandığı amfi bildiğim kadarı ile iyi bir marshall plexi klonu.Yazdığına göre arada herhangi bir pedal yok.Yalnız belirtmekte fayda var fiyat aralığınıza pek hitap etmiyor, sadece marshallarla fender gitarların kendimce en uyumlu oldukları konimbinasyonu budur.Geri kalanları ben o kadar beğenmiyorum fender amfilere kıyasla.Clean diyorsak fender amfilerin hakkını vermek gerekiyor.Hemen her lambalı fender clean anlamında on numara iş yapar bana göre.Güzel bir örneği;



İki karakter hakkında temel olarak duyum sahibi olmanızı istediğim için kabaca tanıtmak istedim bu tip amfileri. sizin yerinizde olsam öncelikle prosesörü elden çıkarır ufak bir analog setup dizerdim ki önce bi organik ton alayım.Sonrasında tercih edeceğim amfi,transistorlu olmasına rağmen bilhassa blues için nefis tonları olan tech 21 tm30-60 olurdu. Ya da, ev için pek uygun sayılmasa da, setup bütçesinden bi hayli kısıp bi fender hot rod deville alırdım.
 
Polemik yaratmak istemiyorum fakat yorumunuz çok subjektif bence. Neden tavsiye etmiyorsunuz? Blues Junior bu işin endüstri standardı ha biz de fiyatı pahalı dersiniz onu anlarım zira Ebay'de 300-350 dolar arası ikinci elleri mevcut. Fakat zaman içinde yapılacak kişisel modifiyelerle örneğin bu site bu iş için çok kıymetli bilgiler içeriyor.
Billm Audio » Billm Audio Blues Junior Mods
Başlagıç için bir iki kapasitör değişikliği. Zamanla lamba ve speaker. Hatta güç arttırmak için çıkış tranformatörü değişikliği ve 6V6 ya da 6L6 ile kullanılabilen evladiyelik bir amfi.
Bunlar tamamen kişisel beğenilerle, zamanla gelişecek modifiyeler. Yoksa bizim memlekette de fiyatlar USA seviyesinde olsa kimse başka alternatifini düşünmez bile başlangıç ve modifiye için BJ alır. Ama bu işin standardı olduğu gerçeğini değiştirmez. BJ çok iyi bir amfidir; tam klasik Fender soundunun fiyat bazında en iyi ve en ucuz örneğidir. Ha blackface soundu istiyorsanız iş değişir Princeton Reverb'den başlayıp VibroKing'e kadar gider. O zamanda o fiyatlara Fender yerine butik üreticilere yönelirsiniz vs vs.
Pedal işi için doğrudur. Basit bir TS pedalı, hafif bir derinlik için iyi slap back ekoyu iyi yapan bir analog delay, hatta EP booster tarzı bir clean booster'la 3 parçalı pedal seti yeter de artar bile.
Bütçeden dolayı hepsi aynı anda olmuyorsa bile adım adım sağlam temelleri olan bir başlangıç olur. Belirli seviyeden sonra hepsi nüans işi artık. Bu yollardan geçtiğim için nacizane süreç böyle ilerlemeli.

Blues Jr erken kirilan, biraz yuksek volume'da clean sound veremeyen, kirildiginda asiri kompreslenen ve tizleri kontrol edilemeyen bir amfi. Asiri overrated. Uzun sure sahnede kullandim. Gidip de bu paraya bu amfiyi bir daha almam. Hic de tavsiye edemem. Biraz forum kurcalamak yerine piyasayi gezip tek tek amfi denemek daha mantikli. Blues Jr size gore iyi, bana gore kotu.

Bir ust serisi 40 watt olan, iki kanalli, 6L6 lamba kullanan Deluxe serisini daha cok severim. Piyasaya dustugunde Blues Jr icin istenilen fiyatlara alinabiliyor. Deluxe icin ok ama Blues Jr icin o kadar guzel diyemem.
 
O zaman HSS bir strat ideal olur. Üzerinde efektleri bulunan bir amfi olarak da Line 6 Spider IV 15 olabilir. Yamaha Pacifica, Cort G serisi, Squier tercih edilebilir. Forumdan da 2. el olarak bunlar bulunabilir.
 
merhaba, yaklaşık 7aydır elektro gitar çalıyorum başlangıçta yanlış gitar amfi aldım ve artık hiç memnun etmiyor. yeni bir gitar ve amfi almak istiyorum. Bütçem 700-850tl civarı 425 tl ye ikinci el cort kx1q vuldum büyük bir ihtimal onu alıcam ve amfiye de roland micro cube gx güzel geldi. Ama özellikle amfi yetmicek gibi geldi. Bu bütçeyle ne yapabilirim?
not: ses kartı düşünmüyorum amfi yerine.
 
Şimdi bahsi geçen amfi 15 wattlık ise katılırım ama 30 wattlık model hem prosesör olarak farklı hem de 12 inç hoparlör içeriyor. Nette video var fazlasıyla. İzlenip fikir edinilebilir.
 
line 6 nın drive tonlarına çok yapay demişti bir arkadaş, ama bu zaten lambalı olmayan her amfide olur değil mi?

Lambalı olmayan her amfide olmaz. Solid State kategorisindeki amfilerin pek çoğu çok daha organik seslere sahip.
Denemeniz lazım. Belki o yapaylık sizin canınızı hiç sıkmayacak, aksine hoşuna gidecek. Tercih meselesi bunlar hep. Yeni başlıyorsanız pek fazla önemsemezsiniz bu durumu zaten, sağlam güçlü bir drive duyunca hoşunuza gider.

Yine güçlü drive'a sahip, pedalla falan uğraşmayayım direk açıp çalayım derseniz, Ibanez Tbx serisine bakmadıysanız bir bakın derim. Sıfırı herhalde yok piyasada bilemiyorum, ikinci el kovalamaya bakabilirsiniz. Ancak tekrar söylüyorum, yolun başındaysanız yukarıda bahsi geçen amfiler fazlasıyla tatmin eder :)
 
@devastator 'a katılıyorum. Line 6 bence en iyi seçenek olacaktır. Bana kalırsa 15'de yeterli ama 7 aylık bir gitarist neyin yapay neyin doğal olduğunu anlayamaz. Ki neye göre kime göre yapay. Lambalıydı, pedaldı, prosesör onlara hiç girmene gerek kalmaz. Hem sonuçta bu işler zaman ve bütçe ile olan şeyler.
 
line da roland 20 de güzelmiş ibaneze de bakacağım şimdi, birde merak ettiğim birşey daha var; müzik aletleri satılan yerlerde deneyebilirmiyim bu amfileri izin veriyorlar mı? :)
 
Geri
Üst