🙂 sağolun millet. Açıkcası o Jackson benim. Ama çok özel bir gitar. Manyetikleri Dave Mustain'den aldım bizzat. 1999 da South Carolina'da konserine gittim. Orada backstage de almıştım. Pek uzun bir muhabbetimiz oldu. O yüzden satılacak gibi bir gitar değil 🙂
Amerika'da kolay kolay fabrika çıkışı Jackson satılmıyordu o zamanlar belki hala öyledir. İnternetten Sipariş verdirmiştim, o şekilde yapılıyor en üst modeller. Bu modelin üzerindeki ghost flame desenini sipariş vermiştim ama daha belitgin, boya gibi direkt çizimli birşey istemiştim. Bana oradaki luther "istersen metalik boya içine kristalli gömelim" hafiften görünsün, parlasın" demişti. tabi ki kabul ettim. O andan sonra musiciansfriend.com da da KV üzerinde bu modeli opsiyon desen olarak satışa çıkarmışlar. İki üç sene sonra da Jenna'nın elinde bitiverdi bu model. Hem RR lerde hem de KV lerde görüyoruz. Çok şık gerçekten tam konserlik. Yakında bol bol konserlere çıkacağım gibi görünüyor. Bu gitar çokça dolaşacak ülkeyi 🙂
İlk olarak SL1 almıştım (1990) halen tertemiz ve çok iyi durumda. Yine üzerindeki humbucker Dave Mustain'in. Ta 1998 e kadar başka gitar kullanmadım. Amerika'da okurken KV custom olarak yaptırdım. Hemen arkasından en ucuzundan ama sharkfin inlayli Kelly aldım. Aldığım 4 Dave Mustain Seymour Duncan'ların ikisini de buna taktım. Yngwee Malmsteen tonu çıkıyor. Çok ilginç bir karışım! Kelly'den böyle bir ses elde ettim.
Jackson gitarlara olan hayranlığım ilk olarak 1987 de Charvel çalmamla başladı. Klavyesi tam elime göreydi ve yağ gibi kayan ve hızınızın ancak parmaklarınız tarafından limitlendiği bir klavyeydi. Tabi Slayer dinlerken posterlerindeki SL1 i görünce, ve tonunu çok sevdiğimden Jackson istedim. 3 sene en kötü gitarlarla (Ankara Yenimahalle'de el yapımı türk işi dandik ötesi) çaldım. Babam sağolsun üniversite kazanma hediyesi olarak almıştı. Tabi artık bu böyle gitti.
Herkese istediği ekipmanı alabilme şansı dilerim arkadaşlar. Müzik pahalı olay ama iyi müzik için iyi ekipman da gerekli. Bunun yanında, gitara yeni başlayan arkadaşlara asla çok iyi gitarı ilk etapta almamalarını öneririm. Gitarda klavyeyi tanımak ve parmak alışkanlığını kazanmak için biraz orta karar bir gitarla alıştırma yapıp sonra tam olarak ne gibi bir gitar istediklerine karar verip onca parayı işlerine yarayacak bir gitara yatırmalarını tavsiye ederim. Para mevzu değilse sorun yok tabi. Benim de daha almak istediğim 4-5 Jackson modeli ve 2-3 marka gitar var. 🙂