Sabah 10'dan beri 170 sayfa ilk satırından itibaren okumuş olan bir insan evladının yakarışlarıyla başlıyorum olaya.
Bu ne güzel topictir,ne kadar saygılı bir insan topluluğudur,bu ne güzel bilgi paylaşımıdır,ne seviyeli tartışmadır.Şaşırdım desem yalan olmaz 8O
Pek yakarış olmadı gerçi,neyse artık övgüyle idare edeceksiniz
😆
Herkese bilgi paylaşımları için teşekkür ettikten sonra ben de sorularıma geçeyim.(sanırım Atalay bey ilgileneceklerdir çünkü sl-1 soloist geliyor
😛 )
Bu yaz
http://mysite.verizon.net/vze2t7qi sitesindeki ilana rastladıktan sonra (öss nin 1 ay öncesine denk geliyor) össyi falan unutup o sitedeki jackson soloistin hayalini kurmaya başladım.gerçi son ay zaten öss yi bırakmıştım.ilk başta yılan desenli hesapta yoktu.
Neyse öss bitti ben bu kişiyi aradım,aradım da aklıma hiç gelmiyor ki benden önce onca kişi aramazmı bu adamı diye.İlanı ilk gördüğümden numarayı arayıp konuşuncaya kadar o resimler gözümün önünden gitmedi günlerce rüyalarıma girdi.Sonra kaçınılmaz cevap geldi tabi: gitar için 8-10 kişi aramış.Gitar satılmış.Ama aradığım gün sabahı bir tane daha almış ve onu bana satacağını söyledi telefonda.Tam ağlayacakken gülmeye başladım
😀.Sonuç olarak anlaştık ve gitarı aldım.
Ben yazlıktayken kardeşim teslim aldı gitarı.(Bu arada ben gitara olan sarhoşluğumdan sitedeki resimlere düzgün bakıp ve ilanıdüzgün okuyup gitarın custom olduğunu öğrenmedim).
Eve gelince ilk işim tabi ki gitarıma sarılmak oldu
😀.Ertesi gün köprü ayarını yaptırmaya götürdüm İST-Kadıköy'e.Kadıköy Çarşısı'ndaki ortadaki dükkan adını unuttum.2-3 saat sonra gelince adamla konuştuk bayağı bi.Ve ilk aşamada çok sinirlendiğim haberi verdi.Gitar yeni değil dedi.En azından 5-6 senesi var bu gitarın.Custom gitar bu,manyetikleri de seymour duncan değil zaten.Baktım ki gerçekten de değil.O kadar uçmuşum ki farketmedim bile düşünün.Ayrıca neck-bridge pickuplar arasında inanılmaz fark var ses şiddetince adam manyetikleri değiştirmemi seymour duncan takmamı önerdi.Single kısımlara da little 59(single sized humb olanlar) takmamı falan önerdi ben de onları not aldım.
Eve çok sinirli geldim.Kafamda adamı arayıp saydırmak vardı.Sonra eve geldim de düşündüm.Zaten sırf hardcase+deri askı 250$.Gitarı almışın 1550$.250 düş.E adam Amerikalardan taşımış gelmiş,ben Kadıköy'e taşıdım belim koptu,ağacı ağaç mis gibi alder,made in usa
😀 ,milimetrik çizik bile yok.Sonra kafama vurdum.Neredeyse böyle bir güzelliğe karşı hareket edecektim!
Üstelik Ali Bey beni 3 gün sonra arayıp gitarda sorun olup olmadığını falan da sordu.Hiç girmedim o konulara.
O günden bu güne hergece beraber yatıyoruz
😀 ,bazen ben yerde yatıyorum rahat etsin diye.Biricik aşkım oldu benim.
😉
Hikaye bitti,kusura bakmayın uzun oldu ama 170 sayfa okuduktan sonra insanın biraz da yazası geliyor!(Custom soloistlerin 2-3 defa bahsi geçiyor topicte oraları da okuyunca biraz daha bilgi sahibi oldum)
Şimdi sorular,
[U02783 seri numarası,1994 Ontario yapımı]
1.Tremolo sisteminde "Made in Germany by Schaller" -Licenced under floyd rose patents yazıyor.Bu sl-1 soloistlerin orjinal floyd roseu mu?Yoksa manyetikler gibi bu da mı değişik?Orjinalinden eksiği fazlası nedir ya da var mı?Elime para geçince orjinali ile değiştireyim mi?
2.Şu anda üzerinde bulunan manyetiklerin hangi marka-model olduğunu nasıl anlayacağım?Single coillerin üzerinde jackson yazıyor,hb da birşey yok.Resim de koyacağım zaten.Marka olarak jackson bunlar anladığım kadarıyla ama jackson manyetik üretmiyor ki?Yani sd falana alıp üstüne jackson mu yazmışlar yoksa custom sl-1 için mi üretmişler?
3.Bu gitar tamamen tek parça mı yoksa klavyenin iki yanına kızılağaç mı yapıştırılmış durumda?
4.Resimlerde de göreceğiniz şekilde(Atalay'ın soloisti de öyleydi sanırım)
single coil manyetik takılan boşluklar orjinal soloist gibi gövdeye kavisli değil.Ne demek istediğimi anlamayan varsa
http://www.jacksonguitars.com/gear/gear.php?partno=SL1_Soloist
buradakinin single coilleriyle benimkini karşılaştırabilir benimki düz,burdakilerin gövde tarafı çıkık.
Bu sorun yaratır mı?Aynı manyetiği alıp buna takmata kalksam o kısmı kırakcaklar mı? Yoksa aynı manyetik buna da uyarmı?
(Bu da manyetikler arasındaki ses şiddeti farkını göstermek için
🙁normalde daha çok belli oluyor burda biraz daha yakın çıkmış.
"http://rapidshare.de/files/4339027/fark.mp3.html")
Şimdilik bu kadar devamı da gelir ama bir anda fazla yüklenmeyeyim
😀
Şimdiden teşekkürler.
Bizim emektarı da unutmadık
🙂 2 resim de onun koyayım.