Kont_De_La_Fere demiş ki:dostlar yardım lütfen
bağışlayın forumda aradım ama bulamadım. forumdan ikinci el bir jackson gitar aldım gitar gerçekten çok güzel. ancak eski sahibi bayadır çalmadığı için gitarın akordu hiç yoktu. ben de akort etmeye uğraştım ama bu floyd rose sistemini çözemedim. köprüdeki o vidaları(ne dendiğini bilmiyorum) oynatarak etmeye çalıştım ama ben daha tellerin notalara fazla yaklaşamadan vidaların dönüş yeri bitti. sanırım telleri değiştirmem gerekiyor. ancak floyd roselu sistemlerde tel nasıl değiştirilir hiç bilmiyorum. birisi açıklama yazarsa veya açıklama olan bir link verirse çok sevinirim. bir de bu gitarla iyi gidecek 10- 15 wattlık bir amfi önerirseniz çok iyi olur.
şimdiden teşekkür ederim
eğer fine tunerları sonuna kadar çevirdiysen ve yetmediyse çok basit bir çözümü var kafa tarafındaki kilitleri aç (locking nut)
sonra o köprüdeki problem olan fine tunerı orta bir ayara getir yani hem sıkmaya hem gevşetmeye yeterince yerin olsun
sonra gitarın akort kulaklarında akort yap
akortlama işi bitince üst kilitleri kitle tekrar (vidaları çok fazla sıkma sakın ha teli tutması yeter fazla zorlama)
en son olarak köprüdeki fine tunerları kullanarak akortta ince ayar yap
bu kadar basit
tel değiştirirken tek tek değiştirirsen ince mi telinden başla
ama önce tüm telleri normal akort et mi telini sök
sökerken kilitleri aç teli iyice gevşet sonra köprü tarafında teli sıkıştıran vidayı allen key le gevşet teli çıkar yeni teli takarken ucundaki halkayı kes bir kaç santim içeri sok ve vidayı tekrar sık (ama çok fazla sıkma kopar ordan yoksa)
sonra kafadan takıp ger teli tam akoprduna getir biraz bend yap tel iyice gerilsin (kopartacak kadar zorlama tabii ki) sonra diğer tele geç
telleri tümden sökersen köprü içeri gider
bu köprüler tellerin gerilimi ve arkadaki yayların geriliminin dengelenmesi ile ortada duruyorlar birisinin gerilimi artarsa açı bozulur
neyse işte tüm telleri değiştirip tam akort yaptıktan sonra köprü açısını kontrol et eğer bozukluk varsa arkadaki yayların vidalarını sıkıp gevşeterek açıyı ortalaman lazım (burda şu var yayları sıkarsan tüm teller diyeze kayar tekrar azar azar gevştip akortlayıp açıyı kontrol edeceksin falan
bir süre sonra alışıyorsun zaten bunlara