Defalarca konuştuk,
Emg kullanmayan onu sadece ismiyle yüksek çıkışlı olmasıyla tanır. Özellikle bu manyetiği kullanan çok saygın gitaristler vardır. Eğer bu bir tercih meselesi ise ve bu insanlar da bu manyetiği seçmişse bir nedeni vardır.
Bknz. Bülent ortaçgil'in gitaristi. (çift saplı özel bir gitarı var adam metal falan yapmıyor ama iki sapta da emg set var.)
Michael Romeo (Symphony X) Kimse bana bu adamın solo tonlarının cazır cuzur olduğunu söyleyemez. Ayrıca dünyanın en melodik sololarını yazan bir gitarist olmakla kalmayıp kendisi bir kompozitördür ayrıca da. EMG 81 kullanır.
Ne kadar beğenin veya beğenmeyin Kirk Hammett. Herkes bilir zaten. Bu adamın tonları da mı çok sert?
Emg bana göre dünyanın en duyarlı manyetiğidir. Bir arkadaş bir başlıkta emg'den ToneZone'a geçtiğini ve çok rahatladığını çok rahat legato ve sweep yapmaya başladığını söylemişse de ben o arkadaşın emg kullanırken doğru ton çekemediğini düşünüyorum.
Sonuçta kaçımız doğru kullanıyoruz prosesörleri? Hala bir çoğumuz Gitar-prosesör-Amp/input şeklinde bağlıyor setup'ını. Bir emg'li gitarı prosesör-amp/fx return'den girin bakalım ne oluyor.
Yani anlamadığım nokta insanlar emg'nin çıkışı 1250 mvolt diye onun bir distortion canavarı olduğunu düşünüyor. Yanlış! 1250 mVolt değeri sesin sadece daha yüksek gelemsiyle ilgili bir durum. Daha fazla distortion demek değil. Ben Emg ile gayet net ve şeffaf clean tonlar elde edebiliyorsam emg cazur cuzur değildir.
Yani atın kafanızdan duyduklarınızı. Herkes emg hakkında konuşur ama bir çoğu hayatında görmemiştir canlı canlı bir emg. Söylediğim şeylere dayanak arıyorsanız buyrun girin
www.soundclick.com/bands/9/cemsaydammusic.htm sitesine ve dinleyin kayıtlarımı. Bu gitar tonlarının pis olmadığını eşşek gibi distortion yüklü olmadığını göreceksiniz. Hatta Emg sanılanın aksine en sessiz manyetiklerden biridir. Dip gürültüsü şu ana kadar gördüğüm en düşük manyetik Emg diyebilirim size gönül rahatlığıyla.
Ama anlat anlat nereye kadar. İnsanların aklına bir kere kazınmış sınıfcılık. Emg Metalci manyetiği diye.
Emg=distortion değildir! Kısaca doğru ton çekildiğinde dünyanın en kaymak gibi akışkan! (ne tabir ama) solo tonlarının elde edilebileceği bir manyetiktir.
(Görünütüsü de çok hoştur)