JediMaster-Revan demiş ki:

Kusura bakma ama çevremde metallica hayranı olduğundan emg set taktıran/taktırmak isteyen o kadar kişi var ki.Bunların çoğunun da gitarla geçmişi 1-2 yıl civarında.İstisnalar kaideyi bozmaz tabi.Ama ben kendi görüşümü söyledim, senin fikrin başkaysa bağlamaz seni sonuçta.

önceden belirteyim, niyetim konuyu uzatmak değil, sadece olaya biraz dar açıdan baktığını düşünüyorum. bu mantıkla SD JB/Jazz kullananları megadeth özentisi, ibanez'in belli modellerini sevenleri de vai veya satriani özentisi vs vs gibi sınıflandırmak mümkün. belli yaşlardaki insanlar için kendilerine örnek olarak birini seçmeleri ve onun gibi olmak istemeleri normal, o yaşlar geçince nasılsa kendileri neyse o olacaklar. dolayısıyla asıl istisna o bahsettiğin insanlar. hatta onlara benden bir tavsiye:
kirk hammet'in bir röportajından:
"I played a 1959 Les Paul loaded with stock PAF pickups that complemented the tone of James' EMGs really well. I also used my '59 blonde Tele toploader, which is all over the album; a Foam green '63 Strat and a Tom Anderson, which I haven't use since AND JUSTICE FOR ALL." Guitar World, August 2003
çevrendekilere duyur da boşuna metallica için EMG peşinde koşmasınlar artık 
🙂 bi de 5-10 sene daha metallica dağılmaz da eline gibson les paulden fenderden başka birşey almazsa (ki gidişat da o yönde) bu kez bu markalar mı özenti ekipmanları olacak?

JediMaster-Revan demiş ki:

Diğer konudaysa isterse BB King kullansın, bence aklı başında bir blues gitaristi asla emg falan kullanmaz.BB King kullanırsa onun aklı yok derim.Hoş kullanmaz ya 🙂

dediğim gibi biraz fazla katı bakıyorsun konuya. benim cevabımda adı geçen EMG 60a'yı da denediğini söylediğin modellerin içinde göremedim, o yüzden de bu yorumuna bir şey demeye hacet yok. 
başta da dediğim gibi, amacım fikrini değiştirmek veya kendi fikrimin haklılığını ispatlamak falan değil. ben kullanıyorum memnunum, sen denemişsin memnun kalmamışsın, dolayısıyla kullanmıyorsun. diyecek hiç birşey yok. tek takıldığım nokta var, o da neden hoşlanmadığını kişileri içine katmadan mantıklı bir şekilde açıkla ki olay kim EMG seviyor kim sevmiyor tarzı bir ankete dönüşmesin, okuyana birşeyler katsın, bizim de şu klavyede tuşlara vururken harcadığımız ATP'ler boşa gitmesin. 
🙂