Kaish demiş ki:pardon arkadaşlar biraz cahilim de palm mute ve bend nedır acaba?
Schweppes demiş ki:selamlar,yeni başlamak bir gitar aldım,esp ltd m-50 ve washburn wr-154 arasında kalmıştım washburn kilit sistemli 2 humbucker 1 single,esp m-50 de 2 humbucker kilit yok,ben esp yi aldım 260$ a ama iyi yapmışmıyım ?Amfi almadım bilgisayara bağlayıp Guitar Fx Box denen programdan da faydalanırım diyordum ki olmadı,program eş zamanlı efekt veremiyor belki benim ses kartımdan(onboard),bu programdan verim alabilen varmı acaba ? birde ilk etapta ders almayı düşünmüyorum kendi çabalarımla birşeyler yapmam lazım,şimdilik parmak alıştırması yapıyorum sadece,nette nereden bulabilirim "yeni başlayanlar için" tarzı dökümanları ?tşkrlr..
Aravil demiş ki:Sonunda karar verdim ve Jem555 alacam.Acaba Türkiye'de en makul ne kadara bulabilirim(A.B.D yapımı olacak ve birinci el)Yada İtalya'da daha ucuza bulabilirmiyim ve gitarla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyim?Bide Jem 555 lerin hepsi japon yada kore yapımı diye duydum doğrumu?O yüzdeb sizce JEM7D mi almam daha iyi olur yoksa Jem 555 mi hangisini tavsiye edersiniz hangisi daha kalitelidir? Çok sağolun...
Atalay demiş ki:Zaten 1 notadan fazla bend yapmak isteyen her şekilde tremolo kullanmak zorunda.
JediMaster-Revan demiş ki:Aravil demiş ki:Sonunda karar verdim ve Jem555 alacam.Acaba Türkiye'de en makul ne kadara bulabilirim(A.B.D yapımı olacak ve birinci el)Yada İtalya'da daha ucuza bulabilirmiyim ve gitarla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyim?Bide Jem 555 lerin hepsi japon yada kore yapımı diye duydum doğrumu?O yüzdeb sizce JEM7D mi almam daha iyi olur yoksa Jem 555 mi hangisini tavsiye edersiniz hangisi daha kalitelidir? Çok sağolun...
Amerikan Ibanez şu an bulamazsın.Geçmiş yıllarda az sayıda USA Custom üretilmişti ama Türkiye'de kimsede olduğunu bile sanmıyorum.Onu unut yani, artık üretilmiyor zaten.
jem555 ler Kore yapımı sanırım, tam anlamıyla bir Jem olduğu söylenemez.Perdelerdeki çiçek deseni bile sadece 12 perdede var.Oysa gerçek bir jemde klavyenin tamamını kaplar.Ben olsam jem7v alırdım.