Kaish demiş ki:arkadaşlar V kasayla düz kasa arasında cok ses farkı olur mu rr3 düşündümde birde orjinal floyd rose ın fiyatı nedır? çok saolun
Slaytanic demiş ki:kasanın şekli tonu etkilemez
Kaish demiş ki:çok iyi sağolun ozaman ben bir japon sl3 alıp neck ve middle manyetiklerini değiştirip orjinal floyd rose takarım al sana amerikan jackson 🙂 tek sorun ebony klavye olur işallah o cok fark ettirmez
maestro demiş ki:Selamlar.
bugün arkadaşla aşşaaıya indik gitar bakmaaaa.lanet olsun bi tane jackson bulamadım.Artık Türkiye'ye gelmiomuş. bi tane ikinci el yakaladım,manyetikler dümdüz mıknatıs gibi(ismini bilmiom)ve teller acaip derecede manyetiklere yakın;fakat giatara 1000 dolar dediler.Neyse...
asıl konu başka gitarlar.Cort x6 model,gitarın görünümü tamamen ibanez,iki hambucker bi single,fiyatı ise 290 dolar;başka b,i cort x2 iki hambucker 230 dolar;bi başkası ise washburn x11 bir hambucker iki single 245 dolar.
Önceden söylediim gibi setr tonları olan bi gitar istiyorum,ve yeni başladıımı söyliyebilirim.hangi gitarı tavsiye edersiniz?
Ayrıca tavsiye edebileceiniz ve Türkiye'de bulunan bi amfi tavsiye edebilir misiniz?
şimdiden saolun
:metal
Megadeth79 demiş ki:Sl3 e o modifikasyonları yaparsan fiyatı Sl1 e yakın olur. Ayrıca, Orig. F. Rose yerlestirince sorun olabilir, olur demiyorum. Tabi ki secim sana kalmıs ama biraz kasıp SL1 almanı tavsiye ederim. Zaten SL1 almazsan icinde ukte kalacak, sonra almak isteyeceksin.
Amerikan JAcksonlarda yani neck-thru olanlarda klayve ve devamı bir parça oluyr ve yanına eklenen 2 kanat oluyor 🙂 Yukarıda secks'in yolladığı resimde de açıkça görülüyor. Sustain ise yani rr1 ve sl1 arasındaki sustain farkı ise esasen gitarın ayarlarına ve telleine daha çok bağlı ama ikisinin de aynı ve ideal bir şekilde ayarlandığını düşünürsek, kenardaki kanatların kütlelerine kalıyor olay, hangisinde kanatlar daha büyükse onda daha fazla sustain 🙂Reeve demiş ki:rr1in sustaininin sl1den daha iyi oldugunu duymustum
Kaish demiş ki:sağolun arkadaşlar ya dmxg alacagım yada dk2 firestrom sonra modifiye ederim orjinal floyd rose ve seymour duncan manyetik lerle.Ama birisi 2 single 1 hm dieri 2 hm 2 si arasında karar vermem lazım ah ah keşke soloist alabılsek 1800 dolar çok yaw
Evet aynen öyle, secks'in astığı resimde beyaz görünen kısım klavye ile tek bir parça yani kısaca neck-thru 🙂 İngilizce bilip bilmediğini bilmiyorum abi biliyorsan affet, neck'in ne demek olduğunu biliyorsun, "through" da içerisinden-, ortasından arasından gibi bir şey dsemek 🙂Slaytanic demiş ki:DaveMustaine_64
dostum peki neck-thru ve kasa strat şeklinde yani sl1 diyelim kısaca 🙂 bu gitarlarda da yan kısımlar başka bir ağaçtan monte mi ediliyor yapılırken gitar ?
SiLeNoZ demiş ki:Anlamadığım bir hadise daha bu sustain meselesi. Herkes Shredcilere hayran onları dinliyor onları çalıyor ama bir yandan da sustain diyor 🙂 Kaç tane eseriniz de tele vurup 50 saniye bekliyorsunuz 🙂 ya da kaç tane solo da tele vurup 1 dakika öttürüyorsunuz 🙂