Çok teşekkür ederim evet bu siteyi hatırlıyorum, tekrardan hatırlattığınız için teşekkürler 🙂Hatta direkt link veriyorum. Sayfanın en altında ampliler isim isim, özellikleri ve yorumu ile verilmiş :
Amps |
Laney orda da var🙂
Çok teşekkür ederim evet bu siteyi hatırlıyorum, tekrardan hatırlattığınız için teşekkürler 🙂Hatta direkt link veriyorum. Sayfanın en altında ampliler isim isim, özellikleri ve yorumu ile verilmiş :
Amps |
Laney orda da var🙂
Gilmour soundu konusunu biraz "indirmiş" durumdayız sanırım🙂 Hakkında site olan bir konu olduğunu hatırlatayım. Meksika fender ve Boston ampli ile olsaydı keşke.. David Gilmour diyoruz.Amfi: Boston AT15 SuperBlues Lambalı Ampli (Sıfırı 1400TL ama ikinci elde yarı fiyata bulunur.)
Gitar: Fender Standard Stratocaster - Mexico (İkinci elde 1300TL civarına bulunabilir.)
Gilmour soundu konusunu biraz "indirmiş" durumdayız sanırım🙂 Hakkında site olan bir konu olduğunu hatırlatayım. Meksika fender ve Boston ampli ile olsaydı keşke.. David Gilmour diyoruz.
2 sene önce elimdeki Boston Super Blues AT15 amfi ve Marshall Blues Breaker 2 pedal ile öğrenmeye başladım Gilmour tuşesini.Daha sonra uzun araştırmalar ve aldığım tavsiyeler doğrultusunda edindiğim ekipmanlar ile Pink Floyd seslerine oldukça yakın olduğumu düşünüyorum.Kullandığım ekipman ;
Boston Super Blues AT15 lambalı reverblü amfi
Fender Road Worn 50's Stratocaster
Lindy Fralin Vintage Hot manyetik seti
Tech 21 Fly Rig 5
Mxr Phase 90
Mxr Custom Badass 78 Distortion
Ibanez CP10 80 yapımı kompresör
Kendi oluşturduğum kombinasyon ,temel Pink Floyd parçalarının seslerine çok yaklaştığımı düşünüyorum.İmkan olursa ses kaydı da yollayacağım 🙂
Egehan, Badass 78'i Fly Rig ile nasıl kullanıyorsun ? Dışarıdan bir başka distortion pedalı ile anlaşıyor mu Fly Rig ? Bendeki RK5 için hiç düşünmemiştim bunu, merakımdan sordum.2 sene önce elimdeki Boston Super Blues AT15 amfi ve Marshall Blues Breaker 2 pedal ile öğrenmeye başladım Gilmour tuşesini.Daha sonra uzun araştırmalar ve aldığım tavsiyeler doğrultusunda edindiğim ekipmanlar ile Pink Floyd seslerine oldukça yakın olduğumu düşünüyorum.Kullandığım ekipman ;
Boston Super Blues AT15 lambalı reverblü amfi
Fender Road Worn 50's Stratocaster
Lindy Fralin Vintage Hot manyetik seti
Tech 21 Fly Rig 5
Mxr Phase 90
Mxr Custom Badass 78 Distortion
Ibanez CP10 80 yapımı kompresör
Kendi oluşturduğum kombinasyon ,temel Pink Floyd parçalarının seslerine çok yaklaştığımı düşünüyorum.İmkan olursa ses kaydı da yollayacağım 🙂
Abi Fly rig'in sadece Hot boostunu kullanıyorum ,drive'ını kullanmıyorum.MXR ile bir güzel anlaştılar anlatamam ,çalman lazım.Ankara'ya gelirsen dene mutlaka görüşelim 🙂Egehan, Badass 78'i Fly Rig ile nasıl kullanıyorsun ? Dışarıdan bir başka distortion pedalı ile anlaşıyor mu Fly Rig ? Bendeki RK5 için hiç düşünmemiştim bunu, merakımdan sordum.
MXR zaten bildiğin drive pedalı distortion değil bence ,isim 78 olduğu için o gürûhu temsilen distortion denilmiş ,veya benim setupımda çok güzel veriyor driveları ben öyle zannediyorum.Pink Floyd Time parçasının başındaki hafif fuzzları ben MXR ile gayet temiz sesler alarak çalabiliyorum mesela.Ama Fly Rig olmaz ise MXR bir hiç 😀Abi Fly rig'in sadece Hot boostunu kullanıyorum ,drive'ını kullanmıyorum.MXR ile bir güzel anlaştılar anlatamam ,çalman lazım.Ankara'ya gelirsen dene mutlaka görüşelim 🙂
Laney Cub 12R'ı seçmemdeki esas sebep, fiyat olarak uygun olmasının yanında internette konuyla alakalı çok fazla demosunun olması idi. Ibanez TSA15 uzun bir zaman önce kısa süreliğine kullandığım bir amfiydi ve ikinci alternatifim de buydu ancak, hem fazla demo kaydının olmaması, hem fiyatının daha yüksek olması hem de ülke içinde kısmi olarak stok sorunu olması dolayısıyla Laney'i tercih ettim. Superblues AT15 de yine benzer sebeplerden ötürü tercihim dışında kaldı. Fiyat olarak uygun, tavsiyeler de geldi ancak sadece içime sinmedi diyebilirim bu amfi için. Belki ilerleyen dönemlerde ikinci el fiyatı da uygun olması sebebiyle alabilirim.Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Laney Cub 12R aldım an itibariyle. Sırada pedallar kaldı onları da artık yavaş yavaş, deneye yanıla, alıp satıp kuracağım gibi. İlk olarak güzel bir delay pedalı ile birlikte bir adet drive pedalı ve bir adet de flanger tarzı bir pedal almam gerekiyor. Geçen mesajlarda bir arkadaşımız çok güzel pedal tavsiyeleri vermiş bunları da göz önünde bulunduracağım.