Biliyorum, biliyorum... Siz de haklısınız her gün tavsiye konularını görmekten bıktınız ama herkesin sorunu farklı, diğer konulara batıysam da gerekli cevabı bulamadım.
600 lira bütçem var. Metallica, Pantera vb. çalıyorum. Bütçeyi artırıp lambalı alayim diye çok düşündüm ama alacağım amfide şu aşağıdaki özellikleri görmek istediğimden vazgeçtim.
-3 bant ekolayzer(Blackstar'larda ISF kullanmıştım sevdiğim bir opsiyondu ama mid ekolayzırı kaldırıp ISF koymuşlar olmamış.),
-Bir dist. pedalı alacağım ve bu pedal ile iyi anlaşmasını istiyorum(Mxr fullbore metal-Dime dist-metal muff üçlüsünden biri olacak pedal.),
-Geniş efekt seçeneği.
Aslında isteklerim Boss me80 üstüne seri bağlayarak giriş yapabileceğim bir amfi ile çözülüyordu. Ama bütçe biraz daha uçacak o zaman.
Gitar olarak şimdilik Ibanez Rga42 var, 1 ay içinde satabilirsem Schecter Blackjack Atx fr alacağım. Pedalı daha almadım ekolayzerlı dist. pedalı önerilerinizi de alabilirim.
Bir de farklı bir şey demek istiyorum; eski Ibanez TBX15R amfim ve Boss me 50 prosesörüm ile pinch harmonik tekniğini kullandığımda çok boğuk geliyordu, sadece amfi ile denediğimde güzel oluyordu. Prosesörü amfiye CD/MP3 girişinden girip tüm potansları-sanırım bizim dilde preamp- iptal ediyordum. Sizce neden böyle bir durum oluşuyor?
Farklı önerilere de açığım, yardımınızı bekliyorum..
selamlar dostum prosesörü CD/mp3 girişinden girmekte bilgi eksikliği var oradan girme 🙂 fx return den girmen gerekir ama 50 watt aşağısı amfilerde genelde fx return bulunmaz o nedenle bas tiz midleri flat yani orta haline getirip normal clean kanaldan girmelisin...preamp i devre dışı bırakma olayı sadece fx return lü amfilerde olur yani...
metallica pantera çalıyorsan bütçene en uygun ve uzun süre verim alacağın amfi randall RG75 olacaktır...yerim imkanım olsa bende alırım öyle söyleyeyim...ben birkaç kişiye daha önerdim farklı versiyonları var ama ikinci elde rahat bulursun ben google yaptığımda şunu buldum mesela...
https://www.sahibinden.com/listing/...dall-rg75g2-urban-camo-combo-238800775/detail