Hocam organiklik konusunda tamamen size katılmakla birlikte bu bütçe aralığında asla o güzel organik thrash metal tonlarını bulamayacağımı düşündüğümden dolayı ben de bari -biraz dijital de olsa- full gain kökleme distortion tonları alayim diyorum. Kötü mü diyorum bilmiyorum 🙂Rica ederim 🙂 Heh işte o konularda meydanı arkadaşlara bırakıyorum 😀 Randall yazmışlar yukarda, onu da kullandım zamanında, prosesörle kullanmak için çok iyi bir seçenek olur avantajlarından bahsedilmiş. Ancak Celestion'lı değildi benim ki ve hoparlörü pek kaliteli değildi. Yine de özellikleri şahane. O da çok güçlü mesela ev ortamı için ama 1x12 her türlü edinilmeye çalışılmalı derim. Pek fazla amfi tecrübem olmadığından başka bir şey söyleyemiyorum. Ben amfi kullanmıyorum zaten kayıtlarda vs. Kayıtlarıma göz gezdirip ekipmanlarımı görebilirsiniz 🙂 Ancak imkan varsa güzel bir modellemeli olmayan* amfi almaya bakın derim, transistörlü de olur. Bahsedilen V2xnm'in tonları fena değil bence ama bana hitap etmiyordu yine de.
Hele hele o yukarıda yazdığınız pedalları da hiç sevmediğimi belirteyim. Daha organik tonlar, dolgun tonlar almak mümkün ama işte bunlar hep tercih meselesi. İleride kulak biraz daha ayrıntılı duymaya başlayınca siz de farkı anlayacaksınız zaten, şimdi o görkemli görünen tonları kötüleyeceksiniz yüksek ihtimal siz de 🙂 Ben dahil çoğu kişi bu yollardan geçti çünkü.
Drive pedalı olarak, Ibanez Tube King önerebilirim sanırım @hackeiommi değil mi Hakan abi?
Hocam fullbore'u do re'de gidip deneyerek karar vereceğim sanırım. Orada schecter hellraiser special c1 denemiştim ve klasik gitar için de 4-5 kere gitmiştim oraya, deneyip deneyip durmuştum ama hiçbir şey almayınca onlar da bana biraz darılmış olacaklar en son gittiğimde pek bir soğuk karşıladılar 🙂güzel fikir modellemeli olmayan laney marshall ufak çaplı bir amfi iş görür...sadece distortion olarak fullbore metal den uzak dur derim...ben fullbore metal i bedava verseler almam başa beladır noise gate ine kanıp almıştım zor çıkardım elimden...seven düzgün kullanabilen varsa yazsın lütfen...metal muff süperdir...gitar için amptweaker tight metal pro yu satıyorum sahne zamanı gelince bende bir metal muff alıcam her türlü götürür...prosesör olarak zoom MS-50G yi youtube dan araştır distortion almaktan bile vazgeçirebilir...stüdyoya götürmek için de ideal alet at cebe tamamsın senelerce zoom g9 ve bossun büyük pedalboardını taşıdım provaya konsere pişmanım...
@forbidden_city cd girişini bilmiyordum düzelttiğin için teşekkürler...bu durumda fx return lü amfi diye zorlamam yersiz olmuş...yanlış yönlendirmiş olmamak adına böyle birşey varsa benim yorumlar biraz auta gidiyor belirteyim...
Berdin ile yazışmıştık, bence bu durumda, high gain Randall veya Ibanez TBX, üzerine de en fazla TS tabanlı bir pedal yeter gibi geliyor bana. Tube King ise biraz zevk renk. Bence drive tarafı yetersiz kaçan lambalı veya transistörlülerde kullanılabilir.
Abi seninle konuşmamız da tam bitmemişti diye hatırlıyorum, cevap verememiştim en son. 2 gündür çok yoruluyorum, çalıştığım yerde büyük bir eğlence gecesi düzenlendi; son 24 saatte 18 saat ayaktaydım bilgisayara anca oturabildim. Ama 200 lira daha ekleyebiliriz bütçeye sanırım 🙂
Son düzenleme: