Benim soruma cevap vereyim, e var tabiki. Mesela OCD bence gelmis gecmis en guzel pedallardan biri, bunun Mooer Hustle Drive olarak klonu da var. Hustle Drive bence oldukca iyi bir klon ama OCD isin orijinali. Ayni sekilde MI Audio Crunch Box, bunun da Mooer'da klonu var. O Mooer da güzel ama orijinali elbette daha iyi oluyor.
Beklentilere gore ikisini de deneyip, aradaki farka degip degmeyecegini gorup almak lazim. Ben su anki halimle ornegin hic pedal aramiyorum, tamamen beklenti ve ihtiyac meselesi.
Xotic, Wampler, Fulltone, Zvex, Voodoo Lab gibi zilyon tane butik pedal markasi var. Bunlar muadillerine gore daha pahalilar cunku bu markalar hem daha kaliteli komponent kullaniyorlar, hem bu isin marketing'ine para yediriyorlar, hem de arge'ye yatirim yapiyorlar. Bunlar dolayisiyla da pedal basina maliyet artiyor, fiyatlar sisiyor.
Efekt konusunda beklenti kisiseldir, ornegin cogu insan Nirvana ekolundeki gibi Chorus sever, fakat ben o tona verdigi tizligi (
@forbidden_city) sevmiyorum. Bu isin herhalde en iyilerin Strymon ve Eventide ama pedallari pahali. Onlar olana kadar TC Electornic, Boss, Mooer gibi pedall
Videodaki adam Jack Thammarat muthis biri de ondan. Tusesi falan da harika, herseyden ton cikartiyor.