cube blues un değişik güç seçenekleri olduğunu ve sahnede de kullanabileceğini tekrar hatırlatmak isterim, evde en düşük dışarda tam güç gidebilirsin...... blues jr um vardı, marshallın bir kaç modeli vardı, vox kullandım... bu ampliyi denemeden kesin kararını verme derim...
Beni aşar şuan ama incelemelerine baktım gerçekten iyiymiş.Blues cube çok cok iyi
Hangi modeli önerirsin ev için ve benim kriterlerim için tabii ki? Lamba detaylarını da yazarsan sevinirim. Gerizekalıya anlatır gibi anlatırsan iyi olur valla ben hiç anlamam lamba olayından. 😀Ne yaparsan yap, attenuator kullanmadan evde lambalı bir amfiden performans alman için düşük seste ille de tiz, presence kısman gerekecek. Attenuator de gürültüyü ev seviyesine düşürse bile tizlerden yiyecek, amfinin gücünü hoparlör sürülmediği için tam hissedemeyeceksin. Attenuatorsüz kullandığında ise bambaşka bir amfi kullanıyormuş gibi şaşıracaksın. Hani sahnede kullanacaksan, öncesinde bir stüdyoda falan yüksek sesteki gerçek performansını, amfinin tepkilerini ölçmen gerekecek.
Jet City amfileri hiç inceledin mi? Kısık seste attenuatorsüz yukarıda dediğim gibi evde kullanabiliyorum. Attenuator ile de güç katını açabiliyorum. Basit bir lamba değişimi (stok lambaları kalitesiz zaten, en azından üç preamp lambası ister, ayrıntıları var, düşünürsen yazarım daha) ile crunch kanalını daha clean tadında kullanabilirsin. Vintage tepkileri iyidir o kanalın. Diğer kanalında da tarzına göre istemediğin kadar gain var. Yalnız dışarıdan getirmen gerek. Artık Türkiye'de bulunmuyor.
Hangi modeli önerirsin ev için ve benim kriterlerim için tabii ki? Lamba detaylarını da yazarsan sevinirim. Gerizekalıya anlatır gibi anlatırsan iyi olur valla ben hiç anlamam lamba olayından. 😀
Çok teşekkürler. Bu öneri iyi bir alternatif oldu.Ben an itibarı 4x12 kabin eşliğinde (ki daha fazla gürültü demek) ile şunu kullanıyorum:
https://www.thomann.de/intl/jet_city_amplification_jca50h.htm
Kombo modelleri de var.
https://www.thomann.de/intl/jet_city_amplification_jca5012_combo.htm
https://www.thomann.de/intl/jet_city_amplification_jca2212_guitar_combo.htm
Lambaları değiştirirken en azında bir tane JJ marka 12AU7 (ECC 82) iki de 12AX7 (ECC83) lamba ısmarlayabilirsin. Stok lambalar ile tonu çok tiz ve kötü kaçıyor. Lambaları ön taraftaki ilk üç sıraya amfi kapalı iken kendin de rahatça takabilirsin.
12AU7 ilk sokete takılacak. Böylece daha fazla clean ton elde edebilirsin. 2 ve 3. sıraya da 12AX7'leri takar keyfine bakarsın. Ha, sipariş vermeden önce Thomann ile yazış. Belki lambaların da ödemesini yaparsan, değişimi kendileri de yapabilirler. Olmadı, değiştirmek zor değil.
Bu cihazların herbiri birbirinden siyahla beyaz kadar farklı. Amfi seçimini bu şekilde yapamazsınız.
Ne çalacaksınız tarzınız nedir ? Bütçe nedir vs. Neden illa combo ? Biraz bilgi verirseniz iyi olur.
Ayrıca forumda aratırsanız bununla ilgili zibilyon tane konu var. Sonuç olarak böyle bir konu açmanıza da gerek yok aslında.
Sanırım atlamışım 🙂 Metal çalmayacam. Genel itibari ile rock diyebilirim ama yeri geldiğinde blues da çaldığımda güzel tonlar almak isterim. Clean tonlarının temiz olması ve drive tonlarında da güçlü başarılı olması önemli.Calacagin tarz veya tarzlari da yazarsan daha isabetli oneriler alabilirsin.