Benimde ilk amfim mx15 di. Çok da vasat değil ya.
Ben randall rg50tc kullanıcısı olarak metal olarak hiç bir eksiğini görmüyorum amfinin. Ama ev kullanımı için en ideal seçenek diyemem. Genelde ev kullanımında her tarza yatkın olan blackstar ht serisi tercih ediyorlar. Guitar rig de hangi modellemeler en çok hoşunuza gidiyorsa aslında o doğrultuda amfi almak en güzeli.
Ben çok kabin deneyimleyen birisi değilim ama çoğunlukla kafa amfi daha iyi derler. Ben olsam kafa kabin alırdım.Teşekkür ederim öneri için. Ben de ikinci el bir blackstar almayı düşünüyordum. İki seçenek var kafamda; ilki blackstar ht5-r combo amfi, ikincisi de blackstar ht5rs kafa ve bir kabin. Combo mu almak daha iyi olur yoksa kafa+kabin mi karar veremedim
Arkadaşlar düşündüm de madem sadece evde çalacağım lambalı yerine transistörlü almak daha mantıklı olur sanki. Evde sesi açamayacağım için lambanın tadını da alamayacağım, hem de lambalarla uğraşmak istemiyorum. En fazla 10-15 watt olan transistörlü bir amfi tavsiye edebilir misiniz acaba? Line 6 spider 15W çoğu kişi tarafından kullanılıyor, yeterli olur mu acaba? Marshall MG15 serisi? Veya siz ne tavsiye edersiniz? Tarz olarak heavy metal çalıyorum genellikle.
Arkadaşlar düşündüm de madem sadece evde çalacağım lambalı yerine transistörlü almak daha mantıklı olur sanki. Evde sesi açamayacağım için lambanın tadını da alamayacağım, hem de lambalarla uğraşmak istemiyorum. En fazla 10-15 watt olan transistörlü bir amfi tavsiye edebilir misiniz acaba? Line 6 spider 15W çoğu kişi tarafından kullanılıyor, yeterli olur mu acaba? Marshall MG15 serisi? Veya siz ne tavsiye edersiniz? Tarz olarak heavy metal çalıyorum genellikle.
Sunu alin diyemeyecegim ama bu ikisini almayin yeter. Hayattan ve gitardan sogutmasin 🙂Arkadaşlar düşündüm de madem sadece evde çalacağım lambalı yerine transistörlü almak daha mantıklı olur sanki. Evde sesi açamayacağım için lambanın tadını da alamayacağım, hem de lambalarla uğraşmak istemiyorum. En fazla 10-15 watt olan transistörlü bir amfi tavsiye edebilir misiniz acaba? Line 6 spider 15W çoğu kişi tarafından kullanılıyor, yeterli olur mu acaba? Marshall MG15 serisi? Veya siz ne tavsiye edersiniz? Tarz olarak heavy metal çalıyorum genellikle.
Transistörlü amfinin kac watt oldugu mühim degil , az acsan da sesi ayni tonu verir. ama digital modellemeleri olan amfileri ben sevemedim , prensipte bir tane processor ve bir amfiden ibaretler , processor de sinyalini digital e ceviren bir hadise ama belki de iyidir bilemem , gidip bir dene , fakat bak vox falan öneriyorlar , fiyatlarini bilmem ama ac15 cok güzel british soundu olan bir amfidir,arkadaslardan biri ufak konserlerde kullaniyor , hayranim sahsen tonuna , fakat alet biraz pahali olsa gerek , bir de 15 watt tan dedigim gibi lamba drive i almak mümkün degil ev ortaminda. 1 watt bile cok tekrar söylüyorum. sen dükkanlarin tavsiyesinden cok , buradaki tavsiyeleri dinle bence.Blackstar id core serisi önermişti dükkandaki adam, ben birazdaha araştırdım ve 100 watt lık olanı ilgimi çekti, sence apartmanda düşük sesle güzel bir duyum yakalayabilirmiyim? ileride cafelerde çalmayıda planlıyorum...
Selam arkadaşlar. Tatilden İstanbul'a geri dönünce 100w, all tube bir Marshall kafa amfi almak istiyorum. Kafamda 2 model var. Birisi JCM800 2203. Diğeri de, JVM 410H. Çaldığım tarzlar fazla sert değil. Grup bazında örnek verecek olursam: Kaiser Chiefs, The Black Keys, Arctic Monkeys, Green Day, Ghost, Bonamassa v.b. gruplar. Arada "nispeten" biraz daha sert sounda sahip gruplardan GN'R, Dorje, Alter Bridge gibi gruplardan çalıyorum. Bu iki modelden hangisini önerirsiniz?
Jvm'in de Jcm800'ün de tonunu seviyorum aslında. Ama jvmin 4 kanal olması ve ton yelpazesinin biraz daha geniş olması beni cezbediyor açıkçası.Ben her kosulda jcm 800 derim. jvm ayni jcm2000 serisi gibi , ki yukarida bahsetmistim , hic haz almadigim bir amfiydi. ama seveni de var. fakat onu seven de yine jcm 800 der sanirim.
Saygilar