Normalde konu ile ilgili malumatım yok, tavsiye filan da veremem; ama şu Bugera'nın tavsiye edilmesi noktasında dayanamadım:
Bugera'dan uzak durun efendiler! Sizden uzak, fabrikasına yakın olsun. Net!
Su amfileri tavsiye ederim tercih sirasina gore. Hepsinin kendine ozgu kalitesi
var ses tonu olarak, ama iscilik kalitesi yine bu siraya gore olmasi lazim.
Tr'de hangileri var ve fiyatlarini bilmiyorum yanliz:
Bugera Infiniuum serisi (333XL , 1990, 6260, 6262 modeller combolari)
B-52 ATX serisi
Crate V (Vintage) serisi (V50-112 mesela)
Blackstar HT serisi
Peavey 6505/ EVH 5150 serisi
Fender Blues ve Hotrod serileri
Fender Twin serisi
Marshall DSL serisi (DSL50 combo mesela)
Marshall JVM serisi
Al bir transistörlü TM60 bitsin gitsin monşer ya, madem taşıyacaksın kafan rahat olur tonu da sesi de herbirşeye yeter çalımı da zevklidir kalitesi de on numero. Hep yazıyorum en derli toplu bar programlarını hemen hemen hep Ankara'da Siya Beyaz barda izledim, çalanlar değişti ama hep FM 212 kullanıyorlardı ve ben kaç limon suyunda havuç bardağı ve kuruyemiş tabağını zevkten dört köşe bitirdim bilmiyorum bile. Lambalı amfi kullanılan bar programına da çok gittim ama aklımda daha bir tanesi kalmamış. Ulen acaba bu tuşe işi doğru olabilir mi diye kendime çok sordum. Neyse illa lamba tüp diyorsan şuna da bir bakıver bu da iki kanallı, 20kg, 2x10 tonları da güzel bütçene de gelir...Bulabilirsen ne ala...Şehir değiştirdiğim için netim yok şuan nete girebildim şimdi bahsettiğiniz amfileri araştıracağım. Peavey classic 30'u dun telden nete girer dinledim biraz iyiydi. Ağırlık olarakta çok ağır değil. Seside güçlüymüş her türlü işimi görür gibi duruyor. Bazı yerlerde driveları çok iyi olsada cleanlerini eleştirmişler biraz. Laney lionhearth çok hoşuma gitti ama oda 5 watt 20 30 wattlısı varsada fiyatı aşar beni heralde. Blues Junior güzel ama 2 kanal olsun istiyorum Hotrod fiyatı beni aşıyor keşke onu alabilseydim. Şimdi bahsettiğiniz amfi modellerini araştırıp artık birine karar vericem. Blackstar modern bir tonu var ama Peaver Blues Jr falan daha benim işimi görecek gibi duruyorlar. Tarzları yazmıştım zaten çalacağım grubun. Neyse ben şu önerilen amfileri youtubedan bol bol dinliyim ona göre karar vereyim. Başka tavsiyeniz olursada yazın lütfen. Ama 2400ü geçmesin. Ama şuan aklımda Peavey classic var en mantıklısı o gibi 30 watt işimi görür ki baya güçlü bir amfiymiş. 18 kg olmasıda iyi. Diğerleri 22 kg'dan başlıyor ve kocamanlar taşımak öldürür beni haftada 2 gun program olasada arabam olmadığı için sıkıntı.
Şu lionhearh'ın tonuna benzer amfiler önerirsen çok güzel olur. Çok hoşuma gitti çünkü youtubeda farklı gitarlarla bir çok tanıtımını izledim hepside çok güzeldi.
DSL Türkiye hariç her yerde TSL'e tercih edilir daha karakter sahibi bulunur, TSL'in ekstra kanalına kimse kıymet biçmez, ama bir de hayatın gerçekleri var... Türkiye'de TSL'i ve 1960 kabini olmayan 90'lar (ve öncesi) kuşağı gitariste kız verilmezdi neyse ki üretimden kalktı. Metin Türkçan o sayede yuva kurdu baba oldu bende de vardı ama evlenemeden sattım kısmetimi de sonra kendim yaptım. Bu nimetten faydalanamayan bir Arif Deniz Toker var hala TSL + 1960A seti 5000 liraya alıcı bekliyor sahibinden.com da, ama Whiskey grubu hep şanssız olmuştur.Marshall DSL hakkında neler söyleyebilirsin. MA serisinden farkı ve artısı ne mesela? DSL hakkında hiç türkçe eleştiri yok nette çünkü. Pek kimse bilmiyor o amfiyi.
PRS`i Amerikan Standard Stratla kafa kafaya takas eder misin mego, strat bir iki pena cizigi haricinde cok temiz bak 🙂PG57'den zarar gelmez. Al gitsin. Uzun sure PRS 513, TM60 ve PG57 ile caldim. Tek degisen, kasintim sebebiyle PG57 oldu, SM57 geldi. Bu ara PRS de gidici, sonumuz hayrola.
öm attım. Alternatif sundum, üst düzey tonları alabilirsiniz o fiyata.
Marshall DSL serisi yeni bir standard olma yolunda yari-profesyoneller ve profesyoneller icin.Marshall DSL hakkında neler söyleyebilirsin. MA serisinden farkı ve artısı ne mesela? DSL hakkında hiç türkçe eleştiri yok nette çünkü. Pek kimse bilmiyor o amfiyi.
ahaha peki neden olmasın. Elimde tertemiz kız gibi JCM800KK var, onu önermiştim. ilk bakışta gösterdiğinin aksine (pedalları çok sevdiği için) ton yelpazesi geniş ve ben bayağı değişik tonlar alabildim. Videosu yok ama aldığım tonlara benzer/aynı tonların youtube videolarını atabilirim isteyene.Öm olmayayıdı da biz de bileydik şu altertifi be müslüman 🙂
Marshall DSL serisi yeni bir standard olma yolunda yari-profesyoneller ve profesyoneller icin.
Pedala ihtiyacin olmaz (eger istemezsen) bu amfi ile.
Bilhassa AST (www.astaudio.com) pedallari bu amfiyle cok iyi gidiyor 🙂
ahaha peki neden olmasın. Elimde tertemiz kız gibi JCM800KK var, onu önermiştim. ilk bakışta gösterdiğinin aksine (pedalları çok sevdiği için) ton yelpazesi geniş ve ben bayağı değişik tonlar alabildim. Videosu yok ama aldığım tonlara benzer/aynı tonların youtube videolarını atabilirim isteyene.