objektif soyluyorum 🙂 ama hakkatten oyleBuraya bir şerh koyayım, şayet belli bir tarzda çalınacaksa ve o tarzın, soundun içine Tube Screamer denilen pedal karışmışsa kaçış yok. İlle de TS almak gerekiyor maalesef. Kim icat ettiyse paraya doymamıştır herhalde 🙂
Aman aga, dakika bir reklam bir, etme 😀
Hangi camide bu alet? 🙂 Bu Cuma oraya gidelim!Bu kadar iyi bir amfiyi cemaatten saklamak caiz değildir. İyi ki sormuşum 🙂
Caizdir 😀Hiwatt ile kılınan kaza caiz midir peki hocam ? 😀
Ben de sana peavey classic 30'u öneririm. O grupta o fiyat seviyesin de en iyisi olduğunu düşünüyorum. Daha çok para harcamak istesem Mesa'nın Mark V olsun isterdim.
15 wattlık lambalı anfi her yere yeter. Açık hava konserinde yetmeyebilir. Öyle bir şey olursa da anfi mikrofonlanır ve miksere girilir. Lambalı anfide az watt, spring reverb olması ve 12 inçlik hoparlör hedeflenmeli bence.
Bir lambalı anfi kullanan birisi olarak tavsiyem, 15 wattlık bir anfiyi bile evde sesi 1'de çalıyorsun. Daha fazla açtığın zaman belli bir süre sonra kulakların ağrıyor. Kulakların zarar görebilir. Bunun olmasını hiç kimse istemez.
Bu anfi ile Müzik yaşamının %99 evde geçireceksin. Sahneye çıkmak içinde bu anfiyi taşımak ve taşırken de koruman gerekecek. Arabalara bile bazen zor sığıyorlar.
Bu sebeple aktif müzisyenler rack sistemler tercih ediyorlar. Taşıması ve fonksiyonellik açısından tercih ediliyorlar. Ben birçok bar programında gitaristlerin 1000 tl altında gitar ve bir prosesörle program yaptığını gördüm. Bunun sebebi de ekipmanın taşınırken veya kullanırken zarar görmesi birde ekipmanı sahneye kuruyorsun, wc veya bir şeyler içmek için ayrıldığında bazı parçaların yok olduğuna şahit olabilirsin. Formda bu tür çalınma haberleri duyuyorsundur.
Gitarım Fender custom shop david gilmour signature. PEdallarım yok onlar sonradan olacak. Çalacağım grubun tarzı Pop Rock, Pop, Blues, Rock 'n Roll, Grunge her türlü var yani. Bütçe max 2400TL. Footswitch olsun. 40-50 watta olabilir taşıması daha kolay olur. Blackstar hakkında ne düşünüyorsunuz. Fender blues junior 3 var ama footswitch yok onda. Marshall dsl40c var. Ne bilim fiyat performans güzel bişey önerin. Ama çok üst düzey lambalı tonu bu parayla beklemiyorum zaten ama transistörlü gibide çıkmasın sesi lütfen. Evet acil bekliyorum önerileri.
Bu kadar iyi bir amfiyi cemaatten saklamak caiz değildir. İyi ki sormuşum 🙂
hahahaha. Saklamıyorum ,günaha girmedik yani, olay aşağıda. İlana bahsettiğim zikr ve ibadet görüntlerini de koydum.
http://turkrock.com/konu/42785/#post-929939
Bu benim ilandaki videolardan göreceğiniz üzere eğer pedal seven ampli alırsanız düşük ses seviyelerinde yine iyi tonlar alabilirsiniz. Ancak evet eğer ampliyi "kökleyecekseniz" 10a kadar ya "attenuator" lazım olacak ya da kabin odası. Bunun için yine de "power" tüpleri kırdığınız için Bad Cat gibi loop veren "attenuator" ihtiyacınız olacak, çünkü "post-distortion" efektlerini "power" tüplerden sonra koymanız gerekecek, aksi takdirde efektleri "power" tüp "distortion"ı yiyor.
Her ampli için köklersen iyi olur olayı geçerli değil, mesela "fender twin reverb"de "volume" 3-4 gibi temiz ton için, 7-8 gibi "overdriven" ton için "sweet spot"u buluyor. Bunlar tüplerin tipine ve onun "bias" ına da bağlı. "Bias" çok sıcaksa çok köklediğiniz zaman "thin-fizzy" dediğimz pek de sevilmeyen tonlar çıkabiliyor. Daha hacimli ton için ampli "gain"ini az açıp, "booster"la hafif köklemeniz gerekebiliyor.
Marshallda clean/drive boost. Bunda drive/clean Reverb. Boost teverb gorevimi goruyor. Yada o bu amfide calidacak miKanallar arasında geçiş yapmak içinse Marshall'ın FS'leri iş görebilir büyük ihtimalle. Fiyatları da uygundu dolar artışından önce.
Marshallda clean/drive boost. Bunda drive/clean Reverb. Boost teverb gorevimi goruyor. Yada o bu amfide calidacak mi