Rock ve daha sert tarz için o bütçe aralığında ht5 (bildiğim kadarıyla hibrid bir model) gayet uygun bir çözüm.
İkinci elde rağbet gören bir ampli.
Peavey'i ben de beğendim ama bütçemi aşar alsam kabin alacak param kalmıyor maalesef. Combo modeli çok güzelmiş aslında ama Türkiye'de hiçbiri satılmadığı için mahrum kalıyoruz.Elimde peavey micro head var ve çogu zaman kullaniyorum (1-5-20 watt seçeneginden dolayi), istediginiz tarzlar için isinizi rahatlikla görecegini söyleyebilirim.
Seçenekler içinde belirtmissiniz peavey micro head.Peavey'i ben de beğendim ama bütçemi aşar alsam kabin alacak param kalmıyor maalesef. Combo modeli çok güzelmiş aslında ama Türkiye'de hiçbiri satılmadığı için mahrum kalıyoruz.
Fiyat uygunmuş ama DSL düşünmüyorum. @devastator hocam sağolsun yardımcı olmuştu pek iyi şeyler söylemedi dsl serisi için, kendisi kullanmış zamanında. O yüzden ben de pek sıcak bakmıyorum. Marshall tonlarından uzak olduğunu duydum birçok kişiden.
Biraz şakayla yazdım tam anlaşılmamış sanırım 🙂 İstiyorum evet beğendiğim bir amfi seçenekler arasında var ama dediğim gibi kabin alabilecek bütçem yok. Yazmamın sebebi biri gelir de kesin al onu hepsinden iyi kabin parası biriktirmek için değer demesi için yazdım. 🙂Seçenekler içinde belirtmissiniz peavey micro head.
ENGL Gigmaster 15 hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben kesinlikle daha üstün olduğunu düşünüyorum ama Blackstar+pedal fikri kafamı karıştırıyor.Rock ve daha sert tarz için o bütçe aralığında ht5 (bildiğim kadarıyla hibrid bir model) gayet uygun bir çözüm.
Nasıl hibritmiş çok merak ettim doğrusu? Benim bildiğim hibrit Marshall VS65R (ki kullandım yıllarca) gibi preamp katı lambalı power katı solid state olan amfilerdir. ENGL amfilerin içinde bir tane bile hibrit yok. Hatta solid state bile yok. ENGL sadece lambalı amfi üretir benim bildiğim.Aslında kararım ENGL Gigmaster yönündeydi ama biraz fiyat performans olarak düşünmeye başladım @izzzyy de sağolsun soğuttu biraz hibrit olduğunu söylerek 🙂
HT-5R ve HT-1RH de kullandım yakın zamanda. HT-5R kesinlikle muhteşem bir amfi ama Vietnam üretimi olması ve 2012 öncesi üretimlerinin arızalı olması gibi ünleri de var. Hatta 2012 sonrası üretimlerinde bile bazen sıkıntılar yaşanabiliyor netten okuduğum kadarıyla. Bir diğer ayrıntı da tam lambalı gibi görünse de aslında biraz hibrit biraz da mosfet bir devre yapısına sahip diye de işin artık uzman boyutunda olanlar tarafından yorumlar da az değil. Reverb katı bile dijital ve çok yetersiz.Rock ve daha sert tarz için o bütçe aralığında ht5 (bildiğim kadarıyla hibrid bir model) gayet uygun bir çözüm.
Kullanmadığım için bilemem.ENGL Gigmaster 15 hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben kesinlikle daha üstün olduğunu düşünüyorum ama Blackstar+pedal fikri kafamı karıştırıyor.
Nasıl hibritmiş çok merak ettim doğrusu? Benim bildiğim hibrit Marshall VS65R (ki kullandım yıllarca) gibi preamp katı lambalı power katı solid state olan amfilerdir. ENGL amfilerin içinde bir tane bile hibrit yok. Hatta solid state bile yok. ENGL sadece lambalı amfi üretir benim bildiğim.
HT-5R ve HT-1RH de kullandım yakın zamanda. HT-5R kesinlikle muhteşem bir amfi ama Vietnam üretimi olması ve 2012 öncesi üretimlerinin arızalı olması gibi ünleri de var. Hatta 2012 sonrası üretimlerinde bile bazen sıkıntılar yaşanabiliyor netten okuduğum kadarıyla. Bir diğer ayrıntı da tam lambalı gibi görünse de aslında biraz hibrit biraz da mosfet bir devre yapısına sahip diye de işin artık uzman boyutunda olanlar tarafından yorumlar da az değil. Reverb katı bile dijital ve çok yetersiz.
Bir de bana nedense elimde kalıverecekmiş hissi verdi hep kullanırken. Birşeyler beni sürekli rahatsız etti. Tamamen hissi bir durum da olabilir.
ENGL söz konusu olunca aslında tek bir ayrıntı benim adıma yeterli oluyor açıkcası. Nasıl ki Fender hastası için illa ki Made In USA olacaksa ENGL da Made In Germany. 😉
Kabin gerekmeden kulaklik yada direkt kayit çikisi ile bilgisayarada kayit alabiliyoruz ama clean ve hafif crunch hariç distortion ile berbat bir ses veriyor onun yerine VST kullanmak daha iyi diyebilirim.1 watt ve 5 watt özellikleri ilede çok gürültü yapmadanda kullanilabiliniyor ama ENGL Ironball daki gibi kadar düsük watt kullanildiginda ses dolgun degil (fiyatida öyle)Kabin alana kadar kulaklık ile kullanabilirsin peavey 'i . Bence en güzel özelliklerinden biri de bu.
Pardon. Acaba yüzyüze konuşuyoruz da yüz ifademi mi görüyorsunuz ki gayet normal bir şekilde sorduğum bir soru doğrudan bilgi yarıştırma platformuna çekildi? Ben merak ettiğimi söyledim ve sordum. Hatta tamamını okuduysanız mesajımın bir sonraki paragrafta "Bir diğer ayrıntı da tam lambalı gibi görünse de aslında biraz hibrit biraz da mosfet bir devre yapısına sahip diye de işin artık uzman boyutunda olanlar tarafından yorumlar da az değil." şeklinde bir cümle kullanmamdan zaten teknik bilgimin olmadığı da ortada. Ama nedense illa ki sinir katsayısı artan bilgi patlaması mesajları "erkeksen gel" tarzında yazmak da moda oldu son zamanlarda.Teknik bilginiz yok ise lütfen böyle kesin yargılar ile konuşmayın. Teknik bilginiz var ise 1 tane 12AX7 ile hem fazı bölüp, hemde bu kadar harmoniğin nasıl üretildiğini açıklayın ve lamba dünyasında çığır açın.
Önce derin derin bir nefes al ve sakin ol. Kimsenin bilgi yarıştırmak gibi bir niyeti yok. İşin mutfağında olmayabilirsin fakat yukarıdaki gibi kesin yargılar ile konuştuğun zaman, bir açıklama beklememiz gayet normal, yanlış mıyım?ENGL amfilerin içinde bir tane bile hibrit yok. Hatta solid state bile yok. ENGL sadece lambalı amfi üretir benim bildiğim.
Önce benim yazdığım üsluba bakıp da yazmanızı öneririm. Karşınızda bu şekilde hitap ettiğinizde cevap verecek birisi varsa lütfen o kişiyle muhabettinize devam ediniz.Önce derin derin bir nefes al ve sakin ol.
Saygılar.Teknik bilginize saygım var ama ben o platformda değilim.
Ah dostum ah...cok yanlış bir beklenti içindesin.ben bu arkadaşa senin gibi "yediği yemeğin tadı ile ilgilenen biri" oldugumu anlatmak için bir günümü harcadım.olmuyor,denedim🙂🙂🙂Önce benim yazdığım üsluba bakıp da yazmanızı öneririm. Karşınızda bu şekilde hitap ettiğinizde cevap verecek birisi varsa lütfen o kişiyle muhabettinize devam ediniz.
Saygılar.
Keşke olsa imkanım ama maalesef 🙂 Tek tek denesek de alsak keşke videodan bile bir şey anlayamıyorum güvenemiyorum pek. Jackı takıp çalmadıktan sonra karar vermek epey zor oluyor.Ah dostum ah...cok yanlış bir beklenti içindesin.ben bu arkadaşa senin gibi "yediği yemeğin tadı ile ilgilenen biri" oldugumu anlatmak için bir günümü harcadım.olmuyor,denedim🙂🙂🙂
Ben @izzzyy nin kötü niyetli olmadığını düşünüyorum ancak fazla atarlı olduğu aşikar.yaş ile birlikte olgunlasacagina inanıyorum🙂
Konuyu açan arkadaşıma dore ya da pera müziğe uğrama imkani varsa, gitari2ile birlikte uğramasını ve adı gecen amplileri denemesini tavsiye ederim.tavsiye önemli ama karar duyanın kulağında, görenin d gözündedir