@envyboy,
haklısın, piyasada birçok düşük wattlı ampli var
şu blackstar ht-5 olayı gerçekten benim kafamı çok kurcalıyor. kafamın bir köşesinde almak var b planı olarak. eğer araştırdıysan bilgilerinden biraz faydalanmak isterim. merak ettiğim birkaç şey var.
1) phase inverter'ün solid state olması herhangi bir dezavantaj sağlar mı?
2) transistörler kırılmaya uğruyor mu, yoksa kırılmanın tamamı (veya önemli bir miktarı) lambada mı gerçekleşiyor? (bu konu hakkında farklı bilgiler var forumlarda, emin olamadım).
3) en önemlisi, line out çıkışı power amp'ten sonra mı yer alıyor, yoksa önce mi? yani fx send gibi bir çıkış mı?
bu konularda bilgilendirirsen sevinirim.
@apolloturk,
öncelikle modellemelerden uzak dur derim. modellemelere aşırı kafayı yormuş, sırf modelleme yazılımları için tc electronic konnekt 6 almış biri olarak hoş tonlar almış olmama rağmen bir gün gitarı marshall mg15'ime takınca daha çok zevk aldığımı hissettim. o 'plastik' his her zaman var ve daha uzun bir süre de olacak gibi modellemelerde. lambalı amplimi kullanmaya başladığımda da işte olay budur dedim, özellikle ilk iki kanalda.
sana ilk tavsiyem blackstar ht-5 olacaktır. ancak yerli üretim amplilere de yönelebilirsin. watt'ı çok takmadan lambalı bir ampli + dummy load (veya attenuator) çok iyi tonlar alabileceğin ve maliyeti daha düşük bir çözüm olacaktır. burda tek önerim, daha önce uzun süre denenmiş bir şemayı uygulattırman olacaktır.
kolay gelsin.