Ufak tefek lambalı kafa amfi modasının ürünleri ikiside diye yazmıştım, tarzlar farklı tabii ki.
Bu amfiye gore tasarim hadisesinden kaynaklanmaktadir bence. Bu dusuk watt olayi yurt disinda oldukca populer bir olay.
Buyuk amfilerin verdigi zevk tartisilmaz ama sizi temin ederim, kaliteli ve iyi tasarlanmis dusuk watt amfiler ev icin gayet makul.
Mesa, Orange, Vox gibi ureticiler gayet guzel cozumler uretmisler gordugunuz gibi. 🙂
Blackstar konusunda yanlis bilinen bir konuyu da aydinlatmak isterim. Sizin soyleminizden sonra biraz daha arastirdim.
Dikkat ederseniz power katindaki lamba siradan bir lamba degil. Bu lamba tasarim olarak iki lambanin tek lambada birlesmis hali olarak geciyor. Push pull tasarim ile birlesince istenilen sonucu verebiliyor. Blackstar hybrid bir amfi degil. Tasarimi farkli. 🙂
Eski bir konuyu hortlattım ama, merak ettiğim birşey var bu Blackstar HT-5 ile ilgili. Lambalı amfi deneyimim çok fazla, ama gel gör ki, elektroniğini sor bir halt anlamam.😀 Sevgili izzzyy gain stageler solid state demiş. Yurtdışı forumlarda okuduğum kadarıyla (tabi yanlış anlamadıysam), clipping hadisesi tube kısmında oluyor, sadece solid state elemanlar sinyal tube e gelmeden önce sinyalin gainini biraz güçlendiriyor demiş. Bu çok basit ve saçma olacak ama bu şu mantığa mı geliyor? Farzı misal gitar sinyalimizi önce bir booster pedalda güçlendirip amfiye göndermek gibi mi? Yani bu solid state elemanların olması, çıkan sesin lambalı karakteristiği ile alakası olmadığı, amfinin bildik solid state mantığı ile çalıştığını mı gösteriyor? Yoksa bu alet ciddi ciddi full lambalı amfiler gibimi ses üretiyor? Gain haricinde volumü arttırmak tona bir etki etmiyor mu mesela vb?
Bu Blackstarlara merak saldım heleki 1w lığı ev içi kullanım için ağzımı sulandırıyor. Ses örneklerini de dinledim inanılmaz bir lambalı soundu duyuyorum, kulağım mı yanılıyor anlayamadım. Şu konuyu biraz açsanız çok sevinirim. Zira bu kadar "ufak!!!!" bir aletten, böyle güzel drive lı tonları hiç duymamıştım. Hem full lambalı olmayıp, hem böyle sesler nasıl üretiyor bu alet, kafam binbeşyüz oldu bir el atın lütfennn. 😆
satmasamıydım 😀Gerçekten öyleymiş, dayanamadım aldım dore müzikten bir HT-1R combo. 2 gündür mest etti beni alet. Emulated out ile GNX4 e "line in" den girip GNX4 ten sadece speaker compensation düğmesini açıp efektleri de GNX4 ten verdim. (sadece delay, reverb vb) Ufacık alet ama tonlar yanıyor, dumur etti beni gerçekten. 😕 1w ama, ev için yine de speakerla kullanmak için çok yüksek sesi var aletin. Şimdilik gündüzleri speakerla, geceleri emulated out tan GNX4 e şeklinde takılıyorum. Yakında buna ufak bir isolation cab yapıp, sm57 ile mikrofonlayıp geceleri sessiz sakin takılacağım, alet bağımlılık yaptı, minik canavar. 😀
Yerine ne aldığına göre değişir. 😀satmasamıydım 😀