Şimdide 7 telliye merak saldım o yüzden sordum 7 telli gitarın avantajları dezavantajları nedir ?
7 telli gitar kullanıcısı olarak bu soruya atlamadan edemeyeceğim
🙂 Farklı bir tartışma boyutuna sürüklemek istemiyorum; fakat bence elektro gitarlar esasen 7 telli olmalı. Yani bu bir standart haline gelmeli. Çünkü kapsamı çok geniş ve herkese hitap edebilir: İlk 6 teli zaten standart olduğu için benim "asansör müziği" diye tabir ettiğim hafif tarzlardan en sert rock tarzlarına, 7. tel ile de daha geniş yelpazede metel tarzlarına kadar yolu var. 6 telli gitarı olup da akort düşürmek isteyenleri, kalın tel seti takıp ayar yaptırma zahmetinden kurtarıyor en azından.
7 telli gitarın ben herhangi bir dezavantajını görmedim şimdiye kadar
🙂 Sap uzunlukları yaklaşık 1 inç kadar daha uzun oluyor genelde. 25.5'' skalaya alışmış biri, 27'' skalada bile zorlanmaz. Sap genişliği de kezâ biraz fazla. Ama bunu da zaten hissetmiyorsunuz çalarken.
Jeff Loomis sig. modelini do-re'de gördüm; fakat aktif manyetiklere karşı alerjim olduğu için denemedim
🙂 2000 küsür TL gibi bir bütçe için Jeff Loomis sig. modelinden ziyade Schecter Blackjack veya Hellraiser serisi de denenebilir. Hatta Ibanez RG1527 veya RG7321 de denenebilir.
Ben gecende blackstar ht1 denedim
lambali hosuma gitti aslinda 1 watt komsularlada sorun olmaz
...
Hakan Ağabey de gerçi değinmiş; fakat eklemek istediğim şeyler var:
- 1W küçük gibi geliyor insanlara; fakat cidden yüksek bir ses gücü. Son ses açamazsınız yani evde. Hatta, biraz fazla teknik kaçacak belki, şöyle bir örnek vereyim: Elimdeki 50W amplifikatörün ses ayarı 0-10 arası yapılıyor ve 10. kademede 8 ohm yük için 50W çıkış verdiğini düşünürsek 1W çıkış için sesi 1. kademenin biraz üzerine çıkarmam lazım. Kaldığım evde kayıt yaparken sesi 2 veya 3 e kadar
(yaklaşık 2 - 4.5W çıkış gücü arası) açıyorum ve bu şekilde ne kadar ses şiddeti oluyor diye merak edip
-kapı/pencere titriyor çünkü- kalibre edilmiş bir ses şiddeti ölçüm cihazı ile dün bazı ölçümler yaptım. Ses 2. veya 3. kademedeyken odaya giremediğim için
(çok gürültülü) 1-2 arası bir kademede biraktım
(yaklaşık 1-1.2W arası bir çıkış gücü olmuştur) ve ölçtüğüm ses şiddeti ise
90-95dB civarı. Gerisini siz düşünün artık
🙂 Ama tabii bu yüzden HT-1 için "alınmaz bu yeaaa" demiyoruz da; 1W gücü de küçümsemeyin yani
🙂
- Denediğiniz amplifikatörün aslında gerçek bir tüplü amplifikatör olduğu söylenemez. Gain hattı (yani tonun şekillendirildiği hat) komple transistörlü, arada bir tüp var. Çıkış katında da 1 tüp var. Yani değişik bir hibrit model.