Youtube'da videomun altında cevap verdim hocam 🙂ibanez GR 350 WK gitar. blackstar id core 20 v2 amfi. Nux OD-3 Vintage Overdrive pedalı var . hepsi bu 😀
Youtube'da videomun altında cevap verdim hocam 🙂ibanez GR 350 WK gitar. blackstar id core 20 v2 amfi. Nux OD-3 Vintage Overdrive pedalı var . hepsi bu 😀
Tera echo ile dd serisi arasındaki fark nedir acaba?
Bu line 6 ile eventide ikisi de fx prosesörü değil miydi? Ne farkları ve amaçları var sizin setupta?
Bir EQ+Boost pedalı ile devam ediyoruz..
Fortin 33 yapmayı planlayarak yola çıkmıştım. Sonra EQ da eklemek istediğim için Fortin 33’ün araklandığı pedal olanı TC Electronic Preamp’a baktım ve sonunda da güç katı dışında Fortin ile alakası olmayan bu pedal ortaya çıktı.
Öncelikle pedalın headroom'u çok yüksek. 9V ile çalışan bu pedalda opamp’lar 33V ile besleniyorlar. 27 Vpp’ye görülür bir kırpılma yok. Pedal yüksek çıkışlı gitarları ve/veya pedalları boost etmek, EQ değerleri ile oynamak için için uygun. Kırpılma (clipping) olduğunu gösteren bir led devresi de eklemiştim. Tonu etkilediği için devre dışı bıraktım. Bence bu tip bir pedala böyle bir devre de gerekli, başka bir yolunu bulmak lazım.
Tiz ve bas ayarları birbiriyle ilişkili ama orta pozisyonlarda tonu pek etkilemiyorlar. Mid ayarı bunlardan bağımsız. Mid potansının etkili olduğu ana frekans geniş bir aralıkta kaydırılabiliyor (Henüz pedal üzerinde ölçmedim ama 200-2000Hz gibi ). EQ etkili ama pedal gayet transparan bir boost olarak da ayarlanabiliyor.
Pedalın EQ ve boost kısımları ayrı footswitch’lerle kontrol edilebilsin diye büyükçe bir kutuya koydum. Daha küçük bir kutuya da sığdırılabilir. EQ ve boost seviyeleriyle biraz daha oynanabilir tabii. Mesela mid potansları çoğu zaman fazla etkili gibi.. Ama mevcut haliyle de fena bir pedal olmadı.
Not: Sabitlenmiş EQ'lu bir TC Electronic Preamp'u neredeyse tamamen kopyalayan Fortin ne kadar abartmış arkadaş? Lanet olası marketing..
"Countless hours of research, design, development, prototyping, sampling, planning, reviewing, manufacturing, packing, and shipping, we are proud to present Fredrik Thordendal’s signature 33 pedal! "
157231 eklentisini görüntüle
Bunun üzerine bilahare tartışalım abi, ben bu pedaldan istiyorum 🙂 Mükemmel.
Bir ara pedalı vereyim de dene .. Senin yorumlarını da katar geliştiririz biz bunu..