reddiye demiş ki:arkadaşlar yardım ilk sayfadaki resmi gördüm ama yinede yardım diyorum Amfimin fx send/return kanalı da var ama hangileri ordan girim bilmiyorum elimdeki pedallarım şöyle
Akustik simülatör Distortion Overdrive Delay Wah
bunları nası girmem gerek lütfen yardım arkadaştan emanet aldım processör kullanıcısıydım eğer gt-3 den daha tatmin edici sesler alırsam bende dizmeye başlıycam🙂
alpburak12 demiş ki:Merhabalar ,
Birkaç gün sonra Ns-2 alacağım.Fakat üstündeki Return-Send giriş çıkışlarının tam olarak ne iş gördüğünü bilmiyorum.Bu konu hakkında yardımcı olursanızı sevinirim.
Perfectionist demiş ki:alpburak12 demiş ki:Merhabalar ,
Birkaç gün sonra Ns-2 alacağım.Fakat üstündeki Return-Send giriş çıkışlarının tam olarak ne iş gördüğünü bilmiyorum.Bu konu hakkında yardımcı olursanızı sevinirim.
Başka efekt pedallarını veya cihazlarınıda bağlayabilmen için o girişler. Mesela gitarı NS2'ye inputtan girip NS outputtan amfine giriyorsun diyelim. Arada kalan pedalların varsa onlarıda send/return e bağlayabilirsin. Temel kullanım amacı böyle.
ds1in standart hali zaten gürültü oranı yüksek bir pedal keza mt2de öyle.yani bossun en çok gürültü yapan ve sert pedalını kullanmak bana pek iyi gelmedi.zaten 2 drive pedalı birlikte kullanılacaksa birinin overdrive diğerinin dist olması daha mantıklı.mt2 ilk kullandığım pedal şahsi görüşüm fazla boostlama olayına gelen bir pedal değil.metal muff çok daha çeşitli ton rengine sahip.ayrıca rp100a yerine sadece efekt olarak pedal kullanmak istiyorsan analog olarak ehx memoryman var tavsiye ederim çok güzel bir pedal.bLUeANgEL demiş ki:selamlar
elimdeki ekipmanlar şu şekilde:
S470DX ibanez - cry baby 535q - boss ds1 - boss mt-2 - behringer eq700 - digitech rp100a - 60W kore yapımı 2x10 transistörlü bir amfi
öncelikle bu kadar analog pedal arasında dijital bir processor olmaması gerektiğini biliyorum ancak delay chorus reverb vb. efektleri almam için bana lazım. ayrıca 7 senedir elektro gitar çalıyorum ve tonlama konusunda çokta acemi sayılmam, ancak;
ben genelde trash, metal, rock ritmleri atıyorum ayrıca steve vai ve satriani tarzında bol delaylı ve chorus lu sololar çalıyorum.
2 seneden beri sadece rp100a ile takılıyodum ancak tonlar tabi tatmin etmeyince analog pedal dizmeye başladım. ilk aldığım pedal sırası ile; behringer eq700 eualizer, cry baby 535q, ds-1, mt-2. behringer ve cry baby i aldığım vakitler tonlamada en ufak bir zorluk yaşamadım, sizinde bildiğiniz gibi eq ve wah pedallarını ayarlamak, kombine etmek pekte zor değil, ancak olay ds-1 ve mt-2 yi alınca çok değişti. istediğim ritm tonunu mt-2 den ayarlıyorum, ancak iş sololara geçtiğinde işler çok farklı olmaya başladı. herkesin bildiği gibi mt-2 solo için pek uygun bir pedal değil, sololara geçtiğimde (bazen çok hızlı geçiş yapmak zorunda kalıyoprum) mt-2 yi kapatıp ds-1 i açıyorum ve rp100a dan da delaylı bir efekt açıp solo atmaya geçtiğimde ses çok fazla değişiyor, yani istediğim tonda maalesef olmuyor.
ayrıca şunu belirteyim bazen güçlü tonlar istediğimde ds-1 le mt-2 yi aktif olarak kullanıyorum ve gerçektende tonda ve sustainde (özellikle) olumlu olarak büyük bir farkta alıyorum, ayrıca bilgi olsun diye söyleyeyim dedim.
dizilimi şu şekilde yapıyorum: cry baby>ds-1>mt-2>rp100a>eq700
bu dizilimde sizce bir hata veya olması gereken birşey varmı? cevaplarınız için şimdiden saolun, merakla cevaplarınızı bekliyorum.