Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

1 seneye yakındır Blackstar Ht 20 kullanmaktayım. Tonlarından kesinlikle şikayetim yok performansını fazlasıyla beğendiğim bir amfidir kendileri ancak girdim bir değişiklik sevdasına ve istediğim ölçütlerdeki en iyi performansı solid state amfilerin vereceğini düşündüm.

Temel derdim evde kayıt alırken mikrofonlamak yerine düzgün bir lineouta sahip olup IR ile amfiden duyduğuma yakın tonlar almaktı anca Blackstar'ın emulated outputu power katını devre dışı bıraktığı için değil amfiden çıkanı amfiye giden sinyali bile alamadığımı ayrıca her seste aynı tona ulaşamadığımı farkettim. Bu açıdan SS amfilerin benim için daha verimli olacağını öğrendim biraz araştırmadan sonra.

Ayrıca gönül hep bir Marshall JVM410'dan JCM800'den yana olsa da lambalı amfi takıntımı da yendim çünkü önemli olan duyulan ses diyenlerin tarafındayım artık ben de (Vatana millete hayırlı olsun).

Forumda yaptığım araştırmada öneri yapılan tek başlık buldum orada da @hackeiommi abimiz lamba sevdalısı bi arkadaşı yola sokmaya çalışmış, pek marka model önerisi alamadım.

Son olarak Blackstar ID100 pek çekici geliyordu HT20 aldığım dönemde bile ama lamba diye vazgeçmiştim acaba bunu kullanan bilen arkadaşlar yorum yapabilir mi? Marshall JMD1 denedim ancak pek verim alabildiğim söylenemez, nedense ısınamadığım birşeyler var o amfide. Ayrıca Marshall valvestate100 bulmuştum sahibi satmaktan vazgeçmiş.Pek merak ettim o amfiyi de. Özetlersek;

-Evde kısık seste de verim alabileceğim
-Kayıtta ve sahnede aynı tonları her seste aşağı yukarı duyabileceğim
-Hi Gaine ihtiyaç duyular thrash ve yakın metal türlerinde sevdiğim kemik sound verebilecek (Englları ve Mesaları sevemiyorum malesef buyüzden,belki de ben beceremedim ayarlamayı)
-3000tllik bütçemde Kafa + 4x12 kabin alabileceğim limitlerde bulunan (0 veya 2.El farketmez ama ID100 alırsam hemen hemen bütçemin kalanıyla da bi marshall 1960 falan düşürebileceğime inanıyorum.Olmadı MG412 ile idareten birşeyler yapılır.)

Bir amfi arıyorum. Hem forumda bu tip amfiler üstüne ben bir başlık bulamadım hem bana yardımcı olur hem de bu amfilerle ilgili deneyimlerinizi, olumlu olumsuz görüşlerinizi paylaşırsanız pek sevinirim.
 
Hangisiydi o başlık :)

Valla güzel solid state amfi yurtdışında bol. Aklıma ilk gelen:



Özellikle Peavey'de var böyle bir kaç model. Ama memlekette bulması mesele. Bir ihtimal Transtube düşer. Ibanez Tone Blaster ve Randall bazı kelle modellerini görürsen kaçırma, en azından deş derim.

EKLEME: Düşük ses için Blackstar'ın looptan bir Line6 POD da girmeyi deneyebilirsin.
 
Son düzenleme:
@hackeiommi Abi ha deyince getirtemiyoruz ki malesef, ülkede bulunabilecek önerilerin var mıdır acaba? @gurkanisevic Abi onu da düşünüyordum hatta bir ara engl e530 ve power amp alıp bir rig mi yapsam derdindeydim de pek tuzlu oluyor. Bir de işin içine lamba girdi mi her lambaya göre parametreler değişiyor ufak farklılıklar oluşuyor bir de elbet bir gün o lambaların yenilenmesi gerekecek. "Ya sahnede tel koparsa, acaba yenilesem mi?" korkusu bile huzursuzluk yaratırken ben de bir de bu sorunun daha pahalısı iyice dert oluyor içime :D
@barrios dediğim gibi yurtdışından alıp getirtmek gibi bir imkanım pek olmadığından o tarz öneriler benim işime yaramıyor ama Mh-500 denedim evlerden uzak olsun bence, Randall konusunda metheden çok, mutlaka inceleyeceğim.
 
Valla ben Jet City'nin loopuna returnden Line6 POD bağlayıp denedim, düşük seste performans gayet iyiydi. Fırsat bulursan bir dene derim. Onun haricinde Ibanez Tone Blaster serisine bak derim. Sert tonları hastalık bir amfi.
 
Konunun bazı yönlerini yanlış anladığınızı düşünüyorum. Adam gibi üretilmiş ama lambalı, ama hibrid, ama ss hiçbir amfi çöp değildir. Amfiyi çöp yapan malzeme kalitesidir. Memlekette de bildiğim kadarı ile adam gibi ss amfilere çok denk gelmiyoruz. Yoksa yurtdışında güzel ss amfiler de var.

İyi bir lambalı amfi, evde, neden olmasın? Ama sıkı bir attenuator ile susturmadan çok zor. Ben kendi JC'mi evde böyle kullanıyorum. Ama attenuator de masraf. Onu denedim, buna yöneldim, ummadığım attenuator ufak bir modlama ile (teoride de 35 wattlık) ev şartlarında işimi gördü. 4x12 kabin ile hem de.

Ama bu işin içinde aradığını bulabilmek de mühim. Taktın attenuatorü, kırdın güç katını, aşırı kompresyondan ton oldu karman çorman, çaldığını anlayamadın. Videolarda böyle değildi amfi halbuki. X grup da çalarken öyle gelmiyor. Acaba stok lambalar mı kötü, gitarla mı uyum sağlayamadı, az daha soğuk veya sıcak bias mı lazım, kabin mi tutmadı acaba vs. Bunlarla da uğraşma ihtimalin var. Ha, her amfinin, pedalın kişiye göre değişen, kullanılabilir bir "sweet spot" ayarı vardır ille de.

İyi bir ss işimi görür müydü? Elbette. Ama o amfiyi bulamadım. Belki denk gelmedim. Bir GAS ile (GAS da mühim şimdi, es geçmeyelim :)) Jet City aldım gitti.

Evet, lambalı amfide ton çok canlı, cleanlerine doyum olmuyor. Güç katını açınca ton ne kadar yoğun ve dolgun vs. Ama derdi de çok yahu. Anında nokta atışı yapma ihtimali aslında çok da güçlü değil. Hani bir ihtimal iki üç amfi bile değiştirmen gerekecek belki.

Abi uzun süredir yazılanlar ışığında değerlendirme yapıyordum oyüzden cevap yazmam bu kadar gecikti kusuruma bakmayın,

Kesinlikle o yargıyı kendi düşünceme göre kullanmadım, ne haddime benim herhangi bir amfiyi küçümsemek bu seviyedeyken. Sadece çeşitli yerlerde okuduklarım doğrultusunda kafamın bu tarz şeyler ile dolduğunu belirtmeye çalışmıştım.

Açıkçası burda yazılan onca şeyden sonra kafamda netleşen tek şey ya 1 watt çıkış desteği olan küçük bir lambalı amfiye yönelmek ki şuan için kafamda buna en uygun aday, lanet irt studio. Yada hibrit ve transitörlü amfilere geçiş yapmak tekrardan. Bunların hepsini netleştirmek içinde müzik marketten markete gezme yolu göründü gibi.

Burda yazılan çizilen herşeyi detaylıca değerlendirdim, hepinize çok teşekkür ediyorum.

İyi günler dilerim
 
Şimdi bazı amfilerde boost için ekstra pedallar kullanma ihtiyacı duyuyoruz diye biliyorum, IRT alırsam eğer böyle ekstra birşeye ihtiyaç duyar mıyım? Bir de doğrudan kabine girebiliyorum bunu değil mi? Ekstra bir power amp vs ihtiyacı kalkıyor sanırım.
 
Doğrudan kabine girebilirsin, Pre ve power katları var. Hatta kabine girmeden de kullanabilirsin. USB ile bilgisayara bağlayıp direk referans monitörüne geçebilirsin. Yada kayıt alabilirsin. 1-15W seçenekleri var. daha var da var...

Irt Studio'da pre-boost vardı sanırım.
 
Ironheart'ı deneme şansım olmadı ama özelliklerini dikkatli inceledim ben çok kayıt odaklı olduğum için çok beğenmiştim tabiki birçok youtube videosunu izledim...kendi içinde dummy load ı var yani kabinsiz direkt kayıt alabiliyoruz...ses kartına girip kabin simülasyonlarıyla çalışıyor ya da kendi simülasyonuyla direkt de girilebiliyor bunları yaparken 2. bir kanala di sinyal de gönderebiliyorsunuz ayrı di çıkışı var daha sonradan reamping yapmak için...düşük watt durumunda ne yapar bilmiyorum ama irt studio da öncelik kayıt işi diye düşünmek gerek...ikinci el piyasasında 1600-1800 arası gezen birkaç tane var bildiğim kadarıyla...

bu arada benim aklıma Peavey Bandit 112 gelmişti solid state treş diye düşünürken o yüzden tekrar forumu açmıştım ironheart prim yapmış sevindim :)
 
Ironheart'ı deneme şansım olmadı ama özelliklerini dikkatli inceledim ben çok kayıt odaklı olduğum için çok beğenmiştim tabiki birçok youtube videosunu izledim...kendi içinde dummy load ı var yani kabinsiz direkt kayıt alabiliyoruz...ses kartına girip kabin simülasyonlarıyla çalışıyor ya da kendi simülasyonuyla direkt de girilebiliyor bunları yaparken 2. bir kanala di sinyal de gönderebiliyorsunuz ayrı di çıkışı var daha sonradan reamping yapmak için...düşük watt durumunda ne yapar bilmiyorum ama irt studio da öncelik kayıt işi diye düşünmek gerek...ikinci el piyasasında 1600-1800 arası gezen birkaç tane var bildiğim kadarıyla...

bu arada benim aklıma Peavey Bandit 112 gelmişti solid state treş diye düşünürken o yüzden tekrar forumu açmıştım ironheart prim yapmış sevindim :)


Hani nerede var?
 
Geri
Üst