Lambalı mevzusu çok abartılıyor. Vintage sound hayranlarının işleri bunlar biraz da.
Hibrit amfileri hatta solid state cihazları da ciddi ciddi düşünmelisiniz. Bahsettiğiniz tarzlar için lambalı amfi olmazsa olmaz değil ve bu anlamda başarılı pek çok cihaz var. Muhtemelen lambalı ton hastalarının sevdiği hafif kırılma - crunch soundlar ile hiç işiniz yok, bangır bangır hi gain istiyorsunuz. Tonun kompreslenmesi gibi kaygılarınız da yoktur tahminim. Lambalı cihazın idamesi de ayrı bir mesele. Bu forumda kendine lambalı amfi yapmış arkadaşlar var, yanlış hatırlamıyorsam biri temiz ton sevmediği için sadece gain kanalı olan bir amfi yaptı kendine. Ama sizin bu lüksünüz olmayacak, belki hiç kullanmayacağınız özelliklere de para vereceksiniz bu kadar "marka" üzerinden alışveriş yaptığınızda.
Bence siz ihtiyacınızı iyice düşünün. İstediğiniz soundun SADECE lambalı amfiden çıkacağına emin misiniz ? Yoksa "en iyisi lambalı, diğerleri yaramaz" türünde klişeler ile mi lambalı cihaza yöneldiniz ? Lambalı amfiyi evde mi çalacaksınız ? Benim tavsiyem Blackstar modellerine bakmanız olur. Ama eminim birileri bu amfiler için "Hibrit onlar, yaramaz" şeklinde beyninizi yıkamıştır🙂 Oysa kafanızdaki soundları çatır çatır çıkartabilecek amfiler bunlar. Hibrit filan kimin umurunda... Önemli olan aldığınız sonuç.
Dijital amfiler ile alınan keyif sınırlı oluyor gerçekten de. Ama bu konuda deneyiminiz yoksa, lambalı kafaya para gömmeden önce iyi düşünün. Sizce gerçekten lambalı amfiye ihtiyacınız mı var, yoksa lambalı amfi sahibi olmak mı istiyorsunuz ? İkisi çok ayrı şeyler. Dükkanlara uğrayın, bol bol çalın farklı amfileri. Kendi kulağınızdan başka şeye de güvenmeyin bu noktada.
Bütçeni bilmiyorum ama setup dizeceksen Blackstar'ın 1 w'lık amfilerine bak derim. Combo olanlar güzel. HT Metal 1 ya da düz HT1.Marshallin ustune pedal dizmeyi dusunuyorum
Kesinlikle yanlış birşey, zamanında hakan abi ve diğer abilerimin de önerdiği gibi ben de sana o dizeceğin pedal paralarını da amfiye ekleyerek daha iyi bir amfiye yönelmeni mesela furkan hocamın dediği gibi 1w kombo bir lambalı bir amfi edinerek , daha sonra para biriktirip pedal dizmeni öneriyorum. Saygılar.Marshallin ustune pedal dizmeyi dusunuyorum