Selamlar arkadaşlar. Uzun süreli ızdırabıma son vermeye ve artık adam akıllı bir amfi almaya karar verdim. Kullanmakta olduğum drive'sız 5 watt amfiyi saymazsak ilk lambalı amfim olacak, o yüzden bin bilsen(ki bilmiyorum) de bir bilene danış hesabı sizlere bir danışayım dedim. Tarzım Heavy Metal/Hard Rock, core'muş death'miş işim olmaz en baba Megadeth en yumuş Eric Clapton arası çalarım, en çok da Iron Maiden çalarım. Genelde Gibson tarzı çift humbucker gitar kullanırım, pedal ne kadar az o kadar iyi kafasındaydım şimdiye kadar ama lambalı amfiye geçtikten sonra bu değişebilir fakat öneri yaparken setup değişkenini sıfır alabilirsiniz. Evde ve zaman zaman sahnede kullanmalık bir amfi arıyorum.
Sen iztiyor amfi verejek dolar kısmına gelirsek bütçem Türkiye için 2500 tl, Amerika'dan getirtme şansım var orası için de maksimum 600 dolar kadar bütçem mevcut. Bu bütçe sadece kafa, kombo amfi için geçerli olup kabin dahil değildir. Şimdiye kadarki araştırmalarım sonucu aklımdaki opsiyonlar şu şekilde, Peavey 5150, Peavey 6505+, EVH 5150 III (bununlar peavey arasında 200 dolar kadar fark var değer mi bilemedim), Bugera 6260, Marshall JCM2000 tsl 601 kombo, Marshall DSL 40 kombo, Bugera 1990, Peavey Classic 30, Orange TH30
Hacıt bak şu var çok şahane amfi ona da bak derseniz tabii ki kabulum, forumda falanca bunu satıyor bi göz at derseniz atarım, şu kadar paraya amfi al üzerine şu pedalları al çok daha iyi netice alırsın durumu varsa onu da değerlendiririm, özetle her türlü yorum ve öneriye açığım, gönderin gelsin!
(bu arada not, 600 dolara Triple Rectifier alma imkanım var şu an ama ben kararımı verene kadar her an gidebilir ve aynı fiyata bulamam diye onu opsiyonlara eklemedim, fazla muddy olduğunu okumuştum.)