Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

ikinci el bir pod hd500 yada pod hd500x (biraz daha bütçe ekleyerek) gayet iyi gider hem bu iki aletten hangisini alırsanız alın ileride alacağınız wah pedalına da ihtiyacınız kalmaz :)
 
Amacınız evde gitar çalmak ise neden ses kartı düşünmüyorsunuz ? Yıllarca pod ve türevlerini kullanmış biri olarak söylüyorum; illa prosesör alacağım diyorsanız ve bütçeniz yeterli ise Axe Fx alın. Ha yok diyorsanız bence Bias Fx, 1000 lira civarındaki prosesörleri döver. Alın 300-400'e bir ses kartı rahatınıza bakın. Hatta ikinci eli daha da düşer.
 
Amacınız evde gitar çalmak ise neden ses kartı düşünmüyorsunuz ? Yıllarca pod ve türevlerini kullanmış biri olarak söylüyorum; illa prosesör alacağım diyorsanız ve bütçeniz yeterli ise Axe Fx alın. Ha yok diyorsanız bence Bias Fx, 1000 lira civarındaki prosesörleri döver. Alın 300-400'e bir ses kartı rahatınıza bakın. Hatta ikinci eli daha da düşer.
Prosesörün taşınma kolaylığı olduğu içinde biraz onu tercih ediyorum . Birde sanırım 1000 TL civarındaki baktığım bir kaç prosesörün ses kartı özelliği vardı .
 
@calistopace in dediği çok doğru 1000 TL civarında bir prosesör alırsanız wah a ve volume pedal a, hatta expression pedal a bile ihtiyacınız kalmaz. Boss GT-8 ya da GT-10 a da bakabilirsiniz ikinci el.
Direkt yüz yüze satın alamıyacağım sürece 2. el elektronik ekipmanı pek düşünmüyorum, bulunduğum şehirde de böyle ekipmanlar satan ve ilgilenen çok fazla insan yok. Ondan sıfır ve 1000 TL civarında hangi prosesörü önerirsiniz .
 
Diğerlerinden farklı olarak bunu neden önerdiniz acaba ? . Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın :)
aslında pod hd500 ve pod hd500x i daha fazla övüyorlar internette falan ancak sıfır olsun istediniz bende bunu önerdim güzel bir prosesör lambalı olması da biraz ton farkı katar diğer prosesörlere göre ayrıca internetten ton indirip doğrudan istediğiniz şarkının sesini alabiliyorsunuz ve bilgisayara bağladığınız zaman ses kartı işi de görüyor (normal bir ses kartı kadar kaliteli olmasa da ev kayıtlarında iş görür) fiyatı da sizin aradığınız düzeyde.
 
Arkadaşlar gitar olarak sx stl ash amfi olarak line 6 spider vı alıcam,fantezi sevdiğim ve kafaya koyduğum için telede disse önem vericem tabi cleanıde çöpe atmam,alıcağım line 6tıda modlu bir amfi sizce prosesör almalımıyım,biraz araştırdım fazla yüksek model istemiyorum,biraz araştırdım
Line 6 Pocket POD
Vox StompLab 1G
Vox StompLab 2G

Vox stomplab 2g nin 1gden farklı +4 efekt ve expression pedalı hani eğer alıcaksan bir presesör bu fiyat aralığında 200-300 tl,kompresöre gerek varmı varsa hangisi eğer yok deseniz bile vi tercih yaparsanız sevinirim, bir zun süre kullanmayı düşünüyorum
 
Keşke düzgün bir Türkçe ile dah anlaşılır şekilde yazsaydın. Modelleme amfisi alacaksan bunlara gerek yok, bunları alacaksan da modelleme amfisine gerek yok :)
 
Arkadaşa mı laf edelim, ona bu zamana kadar yazmayı öğretemeyen eğitim sistemine mi? Neyse fazla deşmeyelim ;-)

Deşelim deşelim :D Bir müfredat yazmayı beceremeyen, disiplin yönetmeliğinin içine edip öğretmenleri kuklaya idareleri yalakaya çeviren, oturmuş ve sadece geliştirme isteyen bir sistemi yönetemeyen yöneticilerin validelerine hürmet ile duhul etmeden geçmeyiniz :D
 
Selamlar ! metal muff almayı düşünüyorum , piyasada başka bu pedal tarzında metal e yönelik distortion pedalı varmı ? Amfim Blackstar HT Metal 5 , full lambalı amfi..
Tube screamer gibi birşey mi önerirsiniz ? ben amfinin biraz degil hatta baya mid li bir tonu oldugu kanısındayım..Sadece eq da olurmu tam bilemiyorum , galiba rengini begenmıyorum amfinin.Bu yüzden bir dist pedalı düşündüm eq pedalına göre..

sizinde görüşlerinizi almak istedim..
 
Geri
Üst