Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Hizimizi almisken bir de burada henuz hic tartisilmadigini gordugum ve Do-Re'nin Turkiye'ye getirmeye basladigi SVT bas amfilerinden tanidigimiz Ampeg'in lambali gitar amfileri var.
http://www.do-re.com.tr/urun-7548/ampeg-gvt15-112-15w-class-a-1x12-elektro-gitar-kombo-ampli.html

Bilen varsa beri gelsin nedir ne degildir diye ogrenelim aydinlanalim...

Demolarında çok şık bir soundu var kelle versiyonunun. 70'lerde Tony Iommi abimiz de bir aralık bu markanın farklı bir modelinden kullandıydı.
 
Arkadaşlar öncelikle merhabalar, foruma katılır katılmaz hemen bu konuyu açmam pek uygun olmadı belki ama ilerleyen zamanlarda bu siteyi daha aktif kullanacağımı düşünüyorum. Konuma gelecek olursak, şuan bende İbanez GRG170DXL var. Arkadaşlarımla kurduğumuz bir grup var ve bazen okulumuzun gecelerinde çalıyoruz. Elimde Digitech DF-7 var ve distortion'ı pedaldan almayı düşünüyorum. Bulunduğum yerde imkanlar olmadığından dolayı bir müzik markete gidip amfi deneme imkanım yok ancak buradan sizin önerilerinize göre çevre illere gidip orada önerdiğiniz amfileri deneyebilirim. Tarzım alternatif rock, thrash metal. Bazen farklı tarzlar da çalabiliyorum ama genellikle bunlar. Çok sık amfi değiştirme imkanım da yok, 2-3 yıl alacağım amfiyi kullanmayı düşünüyorum. Bütçem maksimumu 400 lira. 2.el de düşünebilirim. Önerilerinizi merakla bekliyorum. İyi günler, bol gitarlı günler :)
 
Eğer 2. el denk getirebilirsen Rolan Cube 20xl her tarza gelen extreme kanalındada en sert tonları çok çok rahat alabileceğin bir amfidir. Bütçeyi biraz daha düşürürsen Line 6 spider IV 15W gene işini fazlasıyla görür.
 
aslında çok düşündüm roland cube ve line 6 iv 15 'i. tek korkum dijital amfiler olduklarından dolayı benim pedalla uyumsuzluğa düşebileceği. şuanki bütçeme uygun roland cube 30x buldum ama işte dijital amfi olması çok ikilemde buraktı beni. Acaba herhangi bir sorun olur mu dersin?
 
Rolan cube 15 almaktansa line 6 15 almanı tavsiye ederim. Çünkü roland 20xl deki extreme kanalı ve ekstradan solo efektini kullandığında gerçekten çok güzel tonlara erişebiliyosun 15 de bu seçenekler yok diye biliyorum. Aynı işi Line 6 dede Insane kanalı yapıyor. Bu bahsettiklerim alabileceğin en sert sound lar. Zaten bu 2 amfiden birini aldığında pedala çokta ihtiyacın olacağını zannetmiyorum çünkü bahsettiğim gibi üstlerindeki kanallar zaten seni tatmin edicektir. Bunun yanında cube 20 yi daha önce boss un bir pedalıylada denemiştim sıkıntılı bir ton aldığımı hatırlamıyorum. Elindeki gitar zaten üst seviye bir gitar değil onun üstünde büyük paralar verip bir lambalı amfi alman ne kadar mantıklı olur bilmiyorum :)
 
zaten lambalı amfi alabilecek param olsaydı gitarımı da değiştirirdim galiba hocam :) peki ya roland 20xl mı roland 30x mi ? hangisini önerirsiniz acaba ? :)
 
Ton yelpazesi olarak 30x biraz daha geniş, 30 da bulamayacağın tek şey 20xl deki solo efektidir. İkiside üst düzey amfiler gerisi senin kulak zevkini kalmış internetteki tanıtımları incele bence baya yararı olucaktır. Ama kendini sadece Roland lada sınırlama daha birçok marka var iyi araştır amfi gitarı vezirde rezilde ediyo :)
 
hehe, ilgin için çok teşekkürler fakat şuan galiba en mantıklısı roland gibi geldi. şu tanıtımları izleyeyim ben. tekrardan çok teşekkürler :)
 
Rica ederim kafana takılan birşey olursa sorabilirsin :)


çok teşekkürler hocam :)

Şuanda forumu takip edebiliyorsan mevcut bütçenin biraz üzerindeki miktarlara Marshall AVT50 bulabilirsin.

avt serisinin drive katı lambalıydı galiba aslında iyi gibi görünüyor ama fiyat olarak bütçeme göre biraz tuzlu gibi hocam öğrenciyiz malumunuz.


Amfi değilde distortion pedalı istersen Metal Muff alabilirsin. Ben kullanıyorum, gerçekten tonları çok sert.

elimde distortion pedalı mevcut fakat öneriniz için teşekkürler.
 
Avt50 özellikle thrash için çok başarısız bir ampli, mg15 bile daha doyurucu drive a sahip. Roland cube de cılız geldi bana, line 6 bence yerinde bir tercih olur.
 
Avt50 özellikle thrash için çok başarısız bir ampli, mg15 bile daha doyurucu drive a sahip. Roland cube de cılız geldi bana, line 6 bence yerinde bir tercih olur.


Aslına bakılırsa konu renk - zevk meselesi...
şahsen uygun bir boost ya da drive pedalı ile avt50 güzel bir sonuç verebilir ki ben aslen line 6 15 gibi amfilerin oldukça digital olduğundan şikayetçiyim... Tabiki konu tamamen kişiden kişiye değişen bir durum...

Ben olsam ne yapardım ki geçmişte olduğu gibi aldim behringer Ac112 ya da GX112 ve güzel bi drive pedalı ile destekledim. Kendi adıma güzel sonuçlar elde ettim...


Saygılar, Sevgiler.
 
Renk zevk meselesi ayrı, ben ondan bahsetmiyorum, avt50 nin drive yetersizliğinden bahsediyorum. Buradaki nokta şu ; eger drive solid state bir pedaldan alacaksam neden daha fazla para verip avt alayım?
Dijital olayına gelirsek bunun oldukçasi , azı, çoğu olmaz. Sinyal sayısal isleniyorsa dijitaldir, senin line 6 de şikayetçi olduğun şey başka birşey.
 
Geri
Üst