Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Lambalı kafa kabin vs bir zımbırtıya analog setup kurmadıktan sonra (iyi bir amfi) pek bir işlevselliği olmuyor. Prosesör alman seni kurtaracaktır. 350 TL ye oldukça tatmin edici 2. el yolla bir prosesör alabilirsin. Yok hacı illaki amfi alacağım diyorsan, kolonu falan çıkar kafandan. Zira alacağın ton hiç bir işe yaramayacak. Kombo transistörlü bir amfi işini görecektir. MG30 DFX vs gibi amfi alıp boost edersen götürecektir. Ama prosesör derim.
 
Boost u teknik manada söylemedim aslında. Overdrive preamp ile -DOD250 olabilir- drive ı destekleyebilir sololarda. Gerçi ben bilmem arkadaşın tuşesi nedir zevki nedir. Sadece uzun zaman önce yaptığım şeydi. İyi sonuç almıştım.
 
Iyi sonuc alman imkansiz desem, sanirim haksiz sayilmam. Bir transistorlu amfiyi boostlamak zaten cok gurultulu sonuclar verir ki mg gibi gurultu duzeyi oldukca yuksek bir amplide gurultuden duramazsin.
 
Yav iyi hoş söylüyorsunuzda adam 350 TL bütçem var diyor. Ne diyem? Mahmut mu diyem? Benim tavsiyem zaten başlangıç için prosesör alsın. Hem kafası rahat eder. Hem efektleri tanır keşfeder.
 
Gitarım Schecter Hellraiser c-1 special. Genelde metal çalmaya çalışıyorum. Bundan önce line 6 spider 30w, roland micro cube gibi amfileri kullanabildim. Artık bir lambalı amfi düşünüyorum ama pek bilgim yok açıkçası.

Blackstar ht1r düşünüyorum. Ama internet her ne kadar yardımcı olsa da bir o kadar da köstek oluyor. Nedense her aleti övenler kadar bir de yerin dibine sokanlar var. Bunun için bilir kişilerden yardım istiyorum.:D
 
Metal yapıyor olsam fiyat performans blackstarı tercih ederdim. Butçenide yazda ona göre arkadaşlar tavsiyede bulunsun :)
 
Son düzenleme:
Yav iyi hoş söylüyorsunuzda adam 350 TL bütçem var diyor. Ne diyem? Mahmut mu diyem? Benim tavsiyem zaten başlangıç için prosesör alsın. Hem kafası rahat eder. Hem efektleri tanır keşfeder.
şunu da söyliym. bende şuanda Marshall MG10CD amfi var ama berbat bişey. bi overdrie modunda gain var, bass mış tiz miş falan hiç bişey yok. benim istediğim,prosesörlerdeki (bazı) efektlerin amfinin kendisinde olması (mesela delay, dist gibi). o zaman prosesör almama gerek kalmayabilir diye düşünüyorum... 6 aydır çalıyorum ve ayarlama yaptığım tek şey gain tuşu :/
he peki şöyle olabilir mi? : şu elimdeki amfiye bi boss me70 tarzı bişey alsam çok mu saçma olur (veya pod v2.0 vs...) ?
 
Yoo olmaz, ancak ben kendi adıma ileride de işini görmesi açısından o tarz bir örnek verdim. Eğer sabredemem diyorsan -ki sonuna kadar hak veririm- al bir prosesör. Ya da line6 amfi de alabilirsin. Sana güzel gelecektir. Hatta evet evet bu tam senlik gibi.
 
Bahsettiğiniz fiyatlarda blackstardan başkası sizi paklamaz gibi. Fiyatın 10 katları ciğvarına çıkabilseniz ton sevme durumunuza göre mesa mini recto yada engl ironball tam ömürlük olurdu gerçi...
 
Geri
Üst