İşin aslı video kayıtlarımın hiçbirinde amfi preamp'i yok. Yani pedallardan geliyor ses. İlk videolarda (farklı açıdan olanlar) sesi alan kamera mikrofonu, ses ise amfinin speaker'ından çıkıyor ama amfinin kendi karakterini kullanmıyorum. Şimdi işin başındaysan kafanı karıştırmayayım pek ama özetle böyle bilesin. O sesler salt tek amfiden gelmiyor.
Son kayıtlarda ise pedalları direk ses kartına giriyorum. Hatta son eklediğim videoya bakarsan tek bir pedalı başka hiçbir yere bağlamadan ses kartına girdim. İkinci el olarak 100 liraya aldım. Yukarıda da tavsiye etmiştim sana. Videoda ritm tonları hakkında değil ama clean ve solo için fikir sahibi olabilirsin. Yani bana kalırsa fiyatına göre şaka gibi bir pedal, yerinde olsam hiç durmaz alırdım -ki elimde çok daha üst düzey bir preamp olmasına rağmen tekrardan bu aleti alan biri olarak söylüyorum-.
1:15'de Lead
bu da çok eskiden yaptığım bir kayıt, aynı pedalın -biraz incelersen fikir sahibi olursun- teklisi. Burda ritm tonlarını da duyabilirsin 🙂
Ancak dediğim gibi efektler vs. çok önemliyse senin için, line6 spider tek başına hoşuna gidecektir.