Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bulursan ikinci elde Ibanez'in IS4x12 kabini 450 civarına düşer. Blackstar'ın da uygun 1x12'leri var. Sıfır olarak Thomann'da Harley Benton'nun Celestion V30 yüklü 2x12 kabinini 750 civarında mal etmek de mümkün.
 
Merhaba arkadaşlar,

Fender Classic 50s aldım ve gitarıma uygun amfi arıyorum.
Daha önce İbanez grg170 ve stagg 20 gr kullanıyordum fakat çıkan sesten hiç hoşlanmıyordum cleanlar hep boğuk, dist. tonlarda yetersiz geliyordu. Daha çok rock, blues çalmak istediğim için sss dizilimi olan bir gitar aldım.
Aslında her yola gelir bir amfi almak istiyorum ama bir ara digitech pr90 pros. kullandım fakat sesler çok dijital, soğuk çıkıyordu öyle olsun istemiyorum. Profesyönel müzisyen değilim, evde çalıyorum ama sesten rahtsız olacak komşularım yok. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Amfi ve pedal için 1000 lira kadar bütçem var şuan ama gerekirse biraz daha arttırabilirim. Deneyerek alma imkanım hiç yok, bulunduğum il den dolayı.
 
Sisteminde lamba olmayan ve efekt bulunduran amfiler içinde Roland cube serisinin tonları çok başarılı ve oldukça dayanıklı amfiler. 2. elde uyguna bulabilirsin diye düşünüyorum. Alttaki linkteki videoda amfinin ne kadar dayanıklı olduğunu görebilirsin. Tonları için de youtube da biraz dolanarak fikir sahibi olabilirsin. 20 wattlığı ev için gayet yeterli olacaktır. İleride lambalı amfi alsan bile elinin altında pratik amfisi olarak tutabileceğin, tonları kulağını tırmalamayacak bi amfi olur. Ben bile yakın zamanda bir tane kenara atmak istiyorum şu küçük canavarlardan :)

 
@KoNt87, teşekkürler :) Ht5 biraz bütçemi aşıyor ama ht1 olabilir.
@oldiesngoldies, Roland cube, roland micro cube bende bakmıştım iyi görünüyorlar.

"Vox AC4TV Mini" nasıldır acaba ? Vintage tonları çok iyi diye duymuştum, fakat üzerinde hiç efekt olmaması beni düşündürüyor. Acaba yanına pedalla desteklense ?
 
Rolan cube, fender mustang, line6 spider ve benzeri amfiler prosesör mantığıyla çalışan devrelere sahip dolayısıyla zamanında prosesör kullanıp beğenmediyseniz bu tip amfilerden de benzer sonuçlar alırsınız. Zor ama ikinciel bir vox pathfinder 15 falan bulursanız ucuza güzel bir amfi sahibi olursunuz veya biraz daha pahalı ama tech21 TM30 da neşe yapar :)
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar bende Fender american special tele var amfi için şuan bütçem 800 tl civarı, aslında gönlümden geçen 2. el bi tech21 tm30 ama piyasada yok alternatif olarak ne önerirsiniz? Pedal kullanmıyorum
 
Geri
Üst