Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Efenim teşekkürler. Kendimden bir şeyler katmaya özen gösteriyorum tüm kayıtlarımda :) Şimdi yeniden bir Mr. Scary kaydetme fikrim var, video'lu kaydımda ses kamera mikrofonundan geliyor. Soundcloud'daki fena değil ama görüntülü daha iyi olur elbet.

İşte bu kaydı da yüksek ihtimal Gt-2 ile kaydedeceğim. Şu an video kayıtlarımda Boston videosu hariç hepsi sağlıksız kayıtlar aslında. Detaya girip uzatmayayım ama en doğru sonuç o videoda şimdilik ve o da bir performans videosu değil.

Hi-gain işlerde Gt-2 kesinlikle çok başarılıdır. Daha low-gain sonuçlar için de Dreamer Deceiver yorumumu koydum bakabilirsiniz. Ortalarda falan solo başlıyor. Ben low-gain olarak da memnunum.

Ve orada -köprü manyetiğiyle çalıyorum- manyetiğim humbucker görünümlü olmasına rağmen, tek coil'i bozuk. Yani single gibi çalışıyor aşağı yukarı.

Single/Humbucker, ya da low-gain/hi-gain, bu alet üzerindeki British amp seçeneği üzerindeki tüm modlar (clean, hi-gain ve hot) bana Tubeman'i satabilirsin dedirtti. Bu kişisel bir zevktir. Marshall tarzı drive tonlarında kulağım bunu istedi. Artı mixer çıkışı, artı fiyatı, düşük dip gürültüsü oranı vs. düşününce;

-biz de denemeden almıştık ilk başta, sırf fiyatı uygun diye almıştım ben kaç sene önce bunun teklisini- hiçbir kaybınız olmaz. Sıfır almazsanız zarar da etmeden satarsınız en en kötü.

Dediğim gibi sizin seveceğiniz tarzda bir drive için yukarıda koyduğum kayıttaki solo kısmına bakın. Tertemiz, harmonikleri güzel, dip gürültüsü sıfır (gerçi düşük gain'de normal :D) ve kompresyonu da gayet yeterli seviyede bir ton var. Ha yok aradığınız farklı bir şeyse bilemem.

Bakın bu kayıtta, mesela girişte duyduğunuz sap manyetik tonu ve bildiğimiz single
Ms Gt-2 kullanıldı. Buradaki gitar H-S-S. Buradaki gain miktarı da düşük tahmin edileceği üzre.
 
Son düzenleme:
Herkese görüşleri için çok teşekkür ederim... malesef işte olduğumdan bakamıyorum kayıtlara ama eve gidince detaylı inceleyeceğim önerilerinizi...
 
İlk mesajda yazmıştım aslında ama dikkatinizi çekmedi sanırım.

Bu EHX'ler gerçekten güzelmiş. Worm ile epitome beraber olsa çok iyi analog efektler beraber el atlında olur.
Güzel fakat yer açısından oldukça yer kaplarlar. Hani benim düşüncem aslında tek bir pedal veya prosesörde birden çok (10 dan fazla) analog veya analoğa yakın dijital efektler.
Gönül ister ki axe fx falan alsak rack'e koyup kral efektler alsak ama bizde yok öyle para da düzende :)
 
Direk TC Electronic Nova System alınız. İkinci el 700TL civarı uygundur.
Sadece modulation için t.c nova system nokta atışı olur. 2. bir seçenek de line 6 pod hd500 olabilir. 2. elde yine uygun fiyatlara alabilirsiniz. Line 6 ile gitarınızı amplitube vs. ile kullanabilirsiniz, bunun yanısıra efektleri de gayet güzeldir, kulaklığı takıp takılabilirsiniz. Yine bir yerlerde sahne alırken de pratik bir seçenek olabilir.
Kullandiginiz drive pedallariniz varsa bende aynen Tc electronix nova system derim. Ister preset seklinde ister analag pedal varmis gibi kullanilabiliyor.
Aslında yer konusunu halledebilirsem yeni bi board alırsam içine bi tane atacağım.
Modulation için çok nova system kullanan gördüm ve sonuçlar muazzam.

Şu zamanda ise ben daha küçük bir cihaz arıyorum.
 
Arkadaşım benzer bir arayışta, o gerçi ambient efektlere meraklı yani daha komplike sonuçların peşinde ama pedal mantığı aynı.

Onun araştırdıklarına kısaca baktım eventade zaten özellikle gitar denince işin babası, daha güncel strymon var ve elbette tc electronic. Bütçe tabii kişiye göre ama şöyle güzel bir deneme yaptık(belki yardımcı olur diye paylaşıyorum); seskartının giriş/çıkışlarını amfinin send/return'üne bağladık. Guitar rig'de bu ambient presetlerdende bol bol var sonuçlar gayet güzel oldu.

Modelini unuttum ama çok yakın zamanda güzelinden bir Fender amfi aldı, üzerindeki analog spring reverb elbette bilgisayardaki ile kıyas kabul etmez ama yaratıcılık gerektiğinde (veya elde olmayan chorus, flanger vs pedal...) bu seskartı olayı pedalları alana kadar çok güzel idare edebilecek.
Bu gidişle ben zaten ya bir eventide ya da srymon alacağım her gün simit ekmek yiyerek. Adamlar yapıyor abi.

Sahnede lazım bana maalesef efektler.
 
Nova systemde bildiğim fx loop giriş çıkışı yok . Modülasyon için pramptan sonraya bağladığınızda drive ve eq gibi özellikleri nasıl kullanılıyor anlayamadım ya da preamptan önce kullanmak istediğim efekti nasıl zincire yerleştiriyorum. Zamanında alayım demiştim bu yüzden vazgeçmiştim belki yine de yapılabiliyordur bilmiyorum.
 
Bildiğim kadarıyla nova system de line out ve drive out opsiyonu var. Yani sadece efectleri kullanmak isterseniz line out seçeneğini kullanabilirsiniz. Benimde bu noktada merak ettiğim birşey var aslında. Kullanan arkadaşlar açıklık getirebilir.
Nova system i amfinin fx send - return zincirine katarsak nasıl olur. Demek istediğim şu ;

Gitar out -> Amp in -> Amp Send -> nova input -> Nova Line out -> Amp Return . Yani analog mantığıyla kullanılabilirliği buna müsade eder mi . Sadece merak :)
 
g system ten bahsediyor olsak asıl amacı modulasyon diyebilirdik ama nova system, üzerinde analog drive devresi barındıran bir alet. Bu anlamda herkes için modülasyon temelli bir cihaz olarak tanımlanmayabilir. Kaldı ki drive ları da başarılı bir cihaz. Adamlar olayı da başında düşünmüş. Efect ve drive ı birbirinden ayırmış. Ama benim dediğim yöntemle daha başarılı bir kullanım olur muydu ben onu merak ettim sadece .
 
Tamam işte benim ilk mesajda dediğim gibi drive ile modülasyon arasına preamp sokamıyorsak ne kıymeti var . Boss un ve Line 6 nın prosesörlerinde bile bu özellik var. Siz üzerinde drive var demişsiniz ama bu şekilde bir kullanımı olmadıktan sonra çok kullanışlı olacağını düşünmüyorum. Benim gibi preamptan önce chorus , delay , reverb kullanmayan biri için ya drive kısmını kullan ya da efekt demek gibi bir şey oluyor. Hala bu alete bu özelliği niye koymamışlar anlamıyorum.
 
Ben sizin sorunuzdaki ince noktayı kaçırmışım. Sizin kullanım şeklinize uygun olmayabilir. Ben nova kullanmıyorum. Ama denemek istiyorum. O yüzden de sizin sorunuzla paralel olarak yukarıdaki sorumu yönelttim arkadaşlara. Ama benim gibi, efektleri mutlaka fx send - return den girerek kullanırım gibi bir mantığı olmayanlar için başarılı bir cihaz olduğunu düşünüyorum.

Son olarak size tavsiyem de , line 6 ürünlerini tercih etmemeniz olur. Zamanında gt8 kullandım. Bir dönem gt 10 geçti elimden. Sonrada drive soundları için pod X3 e döndüm. Modülasyon anlamında kesinlike boss daha kaliteli. HD serilerini bilmiyorum tabi. Bu tarz cihazlarda da yer problemi olur ama. Onun dışında EHX ürünleri de bütçeyle alakalı olarak mantıklı sçeimler olabilir.
 
Öncelikle merhaba. Değerli abilerim ben elektro gitar çalmaktayım ibanez rg350dxz sahibiyim. Amfim Marshall mg10. ve şu an kullandığım digitech rp90 bana yetmemeye başladı ve bende yavaştan analog setup oluşturmaya karar verdim bu yüzden sizlere öncelike temel unsurlar nelerdir ,marka ve model yardımı yaparsanız sevinirim. Bu arada bunları ikinci el temin etmemde sıkıntı çıkarmı ? Teşekkürler. (tarzım blues - rock ve aşırı sert sevmiyorum)
 
Geri
Üst