Sİzin teknik ile ilgili yazılarınıza denk geldiğince okuyorum. Engl gigmaster ile ironball almayı düşündüğüm amfiler arasındaydı. Blackstar amfiler için full lambalı denmiyor. Engl gigmaster içinde hibrit demişsiniz. Olayın teknik boyutunu çok anlamamakla birlikte all tube değil mi gigmaster modeli. Yada bilgi olması açısından şöyle sorayim. Nerden anlayabiliriz all tube olup olmadığını. Blackstar amfi bile dendiğinde içinde şu şu lambalar var deniyor. Şahsen bende iki ayrı çeşit lamba var ise biri preamp diğeri power lamba diye düşünüp all tube amfi gözüyle bakıyorum.Forumu biraz araştırmanı öneririm bununla ilgili bolca yazıp çizdik, blackstar ht, line 6 dt, engl gigmaster bunlar hibrit ampliler.
Sİzin teknik ile ilgili yazılarınıza denk geldiğince okuyorum. Engl gigmaster ile ironball almayı düşündüğüm amfiler arasındaydı. Blackstar amfiler için full lambalı denmiyor. Engl gigmaster içinde hibrit demişsiniz. Olayın teknik boyutunu çok anlamamakla birlikte all tube değil mi gigmaster modeli. Yada bilgi olması açısından şöyle sorayim. Nerden anlayabiliriz all tube olup olmadığını. Blackstar amfi bile dendiğinde içinde şu şu lambalar var deniyor. Şahsen bende iki ayrı çeşit lamba var ise biri preamp diğeri power lamba diye düşünüp all tube amfi gözüyle bakıyorum.
Ben de Gigmaster 15 kullanıyorum ve çok memnunum. Bence önemli olan amfiden aldığınız ton sizi mutlu ediyorsa isterse florasanlı olsun önemli değil.Engl gigmaster 15 aslında biçilmiş kaftan gibi. 1,5,15 watt seçenekleri ve düşünülen tarzlar için yapılmış resmen. Biraz pahalı kalıyor işte 🙁
Bu arada Gigmaster Hybrid mi imiş 🙁 All Tube diye kitlediler o halde bana..
İiyim çok şükür,beklerim evim Bayrampaşa'da... 🙂@ascetic vayy benim caaanım dostum! Nasılsın, eyi misin? Yahu adresin neydi sahi? Bir ziyaret edem hele seni 😀
Engl gigmaster 15 aslında biçilmiş kaftan gibi. 1,5,15 watt seçenekleri ve düşünülen tarzlar için yapılmış resmen. Biraz pahalı kalıyor işte 🙁
Bu arada Gigmaster Hybrid mi imiş 🙁 All Tube diye kitlediler o halde bana..
İiyim çok şükür,beklerim evim Bayrampaşa'da... 🙂
Yurtdışında "all tube" değil de "tube amp" diyorlar ona. Faz bölücü katı solid state olmakla beraber, drive elde etmek için de clipping diode denilen devreler bulunabiliyor sinyal yolunda. İşin asıl boyutu, tondan memnun olup olmaman, aradığın derinliğin, canlılığın olup olmadığı.
Uzakmış yahu, tüh! Üşenirim şimdi 🙂
Güle güle çal, güzel amfi 👍