Ağam senin bu Mark sevdan ne ara başladı yakışır mı SLO'cu adama? Şaka bir yana benim naçizane görüşüm MESA hiç bir zaman Marshall kafasında bir drive veren amfi yapmayı beceremedi, kabin işi tamam hatta kralını yapıyorlar (electra dyne kabinleri mesela) ama İngiliz karakterli amfi olmuyor nedense.Bir tarafı Fender, bir tarafı Soldano, JCM vs. tabanlı amfi çok zor. O tip işe ancak Mesa Mark lazım açıkçası. Ondan hariç alacağın her amfinin ya clean ya da drive tarafında bir eksiklik olur.
Ha, Jet City'nin 1. preamp lambasını 12AU7 ile değiştirirsen çok güzel, geç kırılan bir clean kanal elde edersin. Ama bu overdrive tarafının sertliğinden de az çok götürür. Ha, bir hard rock, Vai, Satriani tarzlarını yaparsın, ama heavyden yukarı çıkmayabilir overdrive kanalı.
Hoş, Jet City aldın mı tüm preamp lambalarını değiştir gitsin. O amfi ile anlaşamıyor o lambalar.
Tabii bu arada gürültü sorunu var. Bunlar ciddi gürültü üreten aletler. 1 wattı bile sonuna dek açamıyorsun evde. Kullanacağın ortam da önemli.
Selam Onur. Little 40 güzel amfi ama tam lambalı değil. Preamp kısmında sadece bir tane lambası var, o kısım hibrid. Güç katı tam lambalı bakılırsa. Engl Gigmaster gibi.
Hatta Mark serisini geçelim doğrudan bu amaca yönelik çıkmış olan Stiletto ve Electra Dyne bile (ki bu ikincisini pek severim), Marshall/Hot Rodded Marshall kafasını vermiyor, zaten MESA da buna artık ikna olmuş olmalı ki üretimden kalktı bu seriler. Enteresandır EL-34 takıldığında bile MESA'dan sadece MESA soundu geliyor (modelden bağımsız böyle rectifier/roadster/roadking de böyle mark serisi de diğerleri zaten böyle).
Ben mevcut bütçe Peavey Classic 30 falan almayacak isem Jet City tarafına kayar, senin lamba önerini dinler hatta bütün pozisyonlardaki lambalar için sana danışır gerisinde de pedal ile tona şekil verirdim sanırım.