Merhaba, 6 aydır Blackstar HT5rh ve HT112 kullanıcısıyım. Tecrübelerim dahilinde size küçük bir yardımım olabilir belki.
Önceden kafa+amfi olarak kullanıyordum, genellikle Metallica, Megadeth, Slayer gibi grupların şarkılarını çalıyorum. Slayer tonu direk geliyor gibi amfiden, mi standartta çalıyorum ben, Eb'e düşürsem çok çok yakın bir ton elde edeceğimi düşünüyorum Slayer gitar tonuna.
Metallica'nın AJFA gibi çok sert gitar tonuna sahip albümleri hariç diğer albümlerin tonu çok yakın bir oranda geliyor. Mesela Hardwired tonu hafif bir ayarla yakalanabiliyor. Ama AJFA için boost şart.
Son haftalarda amfiyi irig 1 kablosu ile bilgisayara bağlayarak çalıyorum. Kabini kullanmadan amfinin emulated outputundan irig'e, irig'den bilgisayara ve 2+1 hoparlöre bağlayarak ses alıyorum. Ses karakteri tamamen aynı, o güçlü palm mutelar tamamen aynı geliyor ki hoparlörden bass açarak biraz daha güçlendirebiliyorsunuz, sadece daha küçük bir speakerdan aldığınız için sesi çok çok az farklı hissediyorsunuz. Ama Emulated outputtan oldukça memnunum ki bu amfiyi ve kabini satıp sadece HT METAL 1 almayı düşünüyorum.
İsterseniz ses kartı kullanmadan direk irig ile amfiden aldığım kayıtları atabilirim.
Hocam çok teşekkürler ilgin için fakat line 6 aldım.Bir süre daha dijitalde kalmam gerekecek