Bende uzun zamandır lambalı amfi bakıyorum. Ve denediklerim arasında Marshall jvm ler pek tatmin etmedi. Blackstar fiyat kalitede güzel. Ampeq ler var birde onlarda değişik geldi farklı bir ton, farklı bir tat. Tonal genişliliği çok yok ama cleani benim hoşuma gitti. Gerçi bu amfi ana amfim olarak olmazda ileride parayı bulursam bir tane kenarda dursun derim. Asıl problemim şu evde 5 watt bile çok olacak. Gerekli olan 2-3 watt yada altı. Global olarak bakınca en iyisi Marshall AFD 100 üzerindeki kendi attenuatoru var. 0,1 watt a kadar düşüyor. Elbette ton farkı oluyordur ama düşünsenize hepsine hükmedecek tek bir head amfi. İstediğin yerde istediğin zaman 0,1- 100 watt rangesinde. Tek sorun fiyatları çok abartı daha doğrusu limited olduğundan yurtdışında 2500 $ seviyesinde bulurken bunu yurda sokmaya çalıştık mı bir sürü işlemin üzerine 1500 - 2000 $ arasıda masrafı çıkıyor. Açıkçası o kadar bir amfiye yatıramıyorum. Türkiyedeki seçeneklere dönünce zaten o para olsa neler neler var. bunun yanında1 watt yaptırabilme şansı var. Bu tonal amfilere baktım, hakkında okuduklarım hiç hoşuma gitmedi. amfileri yapan şahıs daha önce birilerini dolandırmış, anladığım kadarı ile çok kötü işçilikteki bir amfiyi 970 TL ye satmış hatta amfinin işçiliği o kadar kötüymüş ki elektrik çarpılma problemi bile olduğu söyleniyor. Birde adam şaka gibi amfiyi 500 e geri almış. Neyse etik olarak böyle birisinden alışveriş yapmayı doğru bulmuyorum. Linkide burada ( zaten google da tonal amfi diye aratınca en tepede tonal amfiler hakkında diye çıkıyor.. )
Tonal Amfiler Hakkında..
Neyse döndük buradan Tr de ne var a. Dört tane düzgün ilan bulabildim. İkisi aynı kişinin diğerleri ise farklı.
İlk ilan bildik jcm 800, ikinci el, gayet makul bir fiyat 5200 TL, İstanbul Beşiktaşta.
İkinci ilan 67 den kalma bir plexi. Fiyatı yurtdışı ile kıyaslayınca çok iyi ama bütçemin üzerinde. 3.000 $ oda İstanbulda.
Ve son iki ilan, bunlar aynı kişinin ve eğer bu arkadaşın diğer ilanlarınada bakınca görüyorum ki ya bir müzik dükkanı var yada artık nedesem bilemiyorum çünkü çok kaliteli ekipmanlar satıyor.
Neyse bir tane 1977 JMP superbass satıyor fiyatı şaka gibi 5500 TL. Nette her Marshall fanının videolarını ilgiyle takip ettiğini düşündüğüm bir abimiz var Johann Sageborn. Bu abi deli videolar çekmiş bu amfi ile. Şu videoyu izledikten sonra (
) bu amfi dedim olabilir fiyatıda uygun ama ses problemi. Türkiyede bu tarz bir amfiye mastervolume modunu kim yapar ? Attenuatorle kaç watt a kadar düşer ? Mastervolume modu yaptırsak kaça mal olur ? Attenuator olarak Marshall Powerbreake alsak ( ki yurtdışı forumlarında bu cihazın içerisinde ters sarımlı trafo olduğu ve Marshall amfiler için özel üretildiği söyleniyor.. ) normal attenuatorden farkı olur mu ? Yada alıyorken gerekirse bir sene daha para biriktirip 3.000 $ lık plexi yi mi alsam ? İşte böyle sorular beynimi kazırken aynı kişinin sattığı şu JCM 1 watt lık amfiyi de gördüm. Hadi bakalım, özel seri üretim, Türkiyede, Türkiye voltajıyla. Gerçi yurtdışından jcm 1 watt alıp getirmeye kalkınca aynı rakama belki bir tık fazlasına geliyor ama 1 watt amfiye 1250 $ verilir mi ? Videolara bakınca, yorumlara bakınca verilir gibi duruyor da. Bu amfi sadece ev için olacak. 1 watt yani sonuçta. Diğer seçenekler ?. Yarın bir gün stüdyoya götürsem bir işe yaramaz. İşin aslı bunun en kısa yolu AFD 100 ama 5000 $ a mal oluyor Tr ye sokmak. Gerçi Afd 100 parasına 1 watt ve plexi alınabiliyor Tr de şu anda oda garip. Yurtdışından getirmek imkansız zorlukta yurt içindekiler yok pahasında..
Arkadaşlar sizlerin bu konuda düşünceleri nedir ? Şu anda paralel mantıkta ilerliyoruz, siz ne düşünüyorsunuz ? Videolardan amfilerin hepsi birbirine yakın amfiler. En ucuza mal olacak seçeneği mi seçmeli acaba. Her halukarda o 1 watt ın limited olması ve böyle netteki videolar falan en son nokta gibi geliyor... Diğer yandan provalar ne olacak yarın bir gün sahne alacaksak ne yapacağız...