soul food nasıl? memnun kaldınız mı?
Özgür bu sorudan sonra daha detaylı cevap verebilme açısından 1 saattir pedalı inceliyorum. Bu arada kulladığım ekipman Epiphone Sheraton 2 (GFS P90 manyetikli), Tech 21 TM60 ve Soul Food. Pedal genel olarak güzel. Pedalı alma sebebim de drive açtıkça sesin kompreslenmemesi.
Clean kanalda biraz daha tonun parlaması ve colume olarak yükselmesi için en beğendiğim ayar. Vol:9,15 Treble:1.00 Drive:1.30-2.00 arası. Clean sololar için çok beğendim. (Clean boost değil aman diyeyim, clean kanalda çok az gain ile az daha parlak ve daha volümlü ton için)
Beğenmediğim yanı ise bu ayarlarla amfinin drive kanalınında (distorted resmen) kullanırsanız ton fuzzlaşıyor. Kötü bir fuzzy ton değil aslında çok güzel bir fuzzy ton ama indie sever biri olmanız lazım, öyle bir fuzz. Ama netlik azalıyor ve dip gürültüsü oluşuyor. Feedback değil, aşırı drive'dan dolayı alttan gelen zzzzz sesleri işte.
En sevdiğim yanı ise Vol:11.00 gibi Treble:1.00 Drive:15.00 civarı clean kanalda ana drive olarak çok güzel crunchy bir ton veriyor. Basslar yetersiz gelebilir bazı amfilerde ama TM60'ın bassları gayet yerinde. Kompressiz orta gain bir drive olarak bu pedalı çok çok beğendim.
Genel olarak Volume fazla olmasına rağmen bence bu bir boost pedal değil. Çok çok güzel bir overdrive pedalı. Rock işini gayet güzel yapan, Foo Fighters tonlarını da alabileceğiniz bir pedal. Ufak dokunuşlarla farklı ton alıyorsunuz. Drive az kısınca gain temizleniyor. Logaritmik potans muhtemelen. Ama kendi istediğiniz tonu ayarlamayı biliyorsanız nokta atışı güzel bir ton yakalayabileceğiniz bir pedal. TM60'ın drive kanalını bazen fazla basslı buluyorum. Bu pedal tek orta gain bir drive seviyorsanız tek kanallı bir amfide ana drive olarak kullanılması gerekli düşüncesindeyim.
Edit: Çok kısa olarak ilk bahsettiğim ayarlar gibi drive kanalında RG2570 ile denedim. Fuzzlaşma yok, netlik ve parlaklık artıyor. Boost olarak da kullanılabilir ve güzel bir satchuration da katmakta.
Son düzenleme: